Installation
Vi skal igang med installationen af routeren, og til det har Netgear lavet et rigtig smart guidesystem der ligger på den medfølgende CD-ROM.
Det første guiden gør, er at chekke hvilken form for internetforbindelse man har. Når det er sket, så har man mulighed for at ændre det så fremt guiden ikke har ramt rigtigt. Derefter bliver man guidet igennem processen med hvordan det hele skal tilsluttes med kabler, og i hvilken rækkefølge det skal ske. Har man f.eks kabelmodem, så skal dette genstartes under processen, hvilket guiden i det her tilfælde forklarer godt.
Efter man har sat routeren op, spørger guiden om man også vil ha' hjælp til at sætte netværket op. Eftersom første etape gik som smurt og var overstået i løbet af få min, takkede vi pænt ja til tilbudet. Først skal vi vælge om vi ønsker at bruge 2.4GHz eller 5GHz forbindelse. Vi valgte 5GHz med legacy understøttelse af 2.4GHz, da computeren vi skal forbinde til understøtter den høje hastighed. Herefter skal vi vælge navn til de to forskellige forbindelsestyper.
Til sidst bliver vi spurgt om vi ønsker at anvende kryptering på netværket, hvilket vi også takker ja til, så hackere, og tyvagtige naboer ikke kan udnytte vores forbindelse. Først skal vi vælge en type og derefter et password der kan være alt mellem 8 og 63 karaterere langt.
Det var det! Ikke noget med at trykke IP-addresse ind til routeren og fitte rundt i alverdens menu'er med de underligste fagudtryk og fremmedord, som man aldrig har hørt om før, hvor man knap nok tør at klikke på noget i frygt for at komme til at ødelægge et eller andet. Netgear har virkelig begået en genistreg med denne guide, der gør opsætningen af advanceret netværksudstyr til noget der kunne passe ind i en PIXI-bog.
For de garvede netværksbrugere, så skal det lige nævnes, at det stadig er muligt at sætte routeren op på den "gammeldags" måde, skulle det lyde mere tiltrækkende.
Interface
Selv om guiden faktisk 100% overflødiggør at man skal tilgå routerens interface, så er der alligevel en hel del features der kan slåes til, fra og konfigureres her. Det er absolut ingen nødvendighed for brugere, der ønsker en trådløs router der bare virker, efter man har været guiden igennem, for det gør den, og endda med fuld kryptering. Interfacet her er altså kun for brugere der ønsker at tweake og pille ved indstillinger, der er helt individuelle alt efter hvilke behov man har.
Som beskrevet under specifiaktionerne, så er det her vi finder indstillingerne for bla. NAT og SPI firewalls'ne, DoS, IDS, WPA2-PSK, WPA-PSK og WEP kryptering, DMZ, QoS osv.
Vi vil ikke komme nærmere ind på de enkelte ting da det ikke har nogen indflydelse på vores test, men mere er ting som kan sættes op individuelt af den enkelte bruger.
Vi skal igang med testen på næste side.