Windows media DRM cracked

Diverse d.  29. august. 2006, skrevet af cornerrage 15 Kommentarer.  Vist: 454 gange.

Mange har sikkert hørt om snakken der går om DRM, som også vil få en stor rolle i Windows Vista. Så stor en rolle at mange, inklusiv undertegnede, overvejer at hoppe Vista generationen over.
En bruger på Doom9 boardet har dog fundet en måde hvorved man kan fjerne DRM beskyttelsen på ens filer.



"Will FairUse4WM cause trouble for Microsoft? Unlikely. The creation and cracking of copy protection mechanisms always has been a cat and mouse game and that won't change in the near future. Microsoft may issue a patch to disable FairUse4WM and calm down music publishers that use Windows DRM on services such as Napster and Yahoo Music."

Det skal nævnes at hardware-test og folkene bag det tager afstand fra piratkopiering og derfor skal FairUse4WM kun bruges for at forenkle brugen af musik inde for hjemmets fire vægge.

Nyheden bliver bragt for at sætte gang i debatten om hvornår "nok er nok". Skal den daglige brug af medier gøres endnu mere besværlig end den allerede er? Der er en lovgivning og tilhørende straf, er det ikke nok?


Link:
http://www.doom9.org/
http://www.tgdaily.com/2006/08/28/windows_media_drm_cracked/
Morpheus@HOOD
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2006 18:00:55
Svar/Indlæg:
637/63
Det skulle jo komme.. Det var bare et spørgsmål om tid.

Ronni J.


Tonnilerche
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2006 18:06:21
Svar/Indlæg:
6052/189
Hvis DRM bliver en indbygget del af Vista og som sigende bliver noget med at man ska have en licens for enhver mp3-fil, ja så har jeg intet imod denne slags software.

For det er alt for umuligt at kontrollere hvad der er en hjemmebrygget mp3-fil og hvad der er en mp3 fil fra en original musik-cd.

Så skulle man hænge på WMV-formatet, og det er bare slet ikke fleksibelt nok.



Pederrs
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2006 18:47:44
Svar/Indlæg:
1198/35
Ja bare man har tid og penge nok kan alt crackes.


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2006 19:06:22
Svar/Indlæg:
2958/84
#2 500 Mb med licenser og 100 Mb med musik, øhhh godt ord igen :e


W.e.S.t
 
Superbruger
Tilføjet:
29-08-2006 22:28:43
Svar/Indlæg:
312/44
Jeg tror helt sikkert også det er et spørgsmål om tid, før man har fundet en effektiv måde at bryde denne kopibeskyttelse på. Mener heller ikke at det kan være rigtigt at de kan få lov til en sådan beskyttelse.

Synes også det lugter af noget DK's lovgivning på området hurtigt kunne få sat en stopper for. Nu har jeg ikke lige sat mig helt ind i hvordan DRM fungerer, men ved i hvert fald at så længe man har købt rettigheden til et produkt, må man gøre med det hvad man vil. Dette inkluderer også kopiering til eget brug.


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
29-08-2006 22:48:58
Svar/Indlæg:
14079/622
Så kan de lære at lade være med at lave kopibeskyttelse..;)

Ikke fordi jeg forherliger piratkopiering, men fordi at sådanne programmer kun vil komme til at skade den almindelige bruger, mens de fleste pirater sikkert kan fjerne dem :00


Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2006 23:29:57
Svar/Indlæg:
673/19
Faktisk så er Itunes 6 også lige blevet cracked. Det er ikke helt så simpelt som FairUse4WM, men med lidt hjerne er det ikke så svært:

http://www.engadget.com/2006/0...


Andy.
 
Superbruger
Tilføjet:
30-08-2006 00:36:01
Svar/Indlæg:
1536/33
Godt at se at HWT også "tør" tage lidt debat på en konstruktiv måde :i :)

#7 Mener bestemt at "DVD-Jon" har cracket Itunes før, ved at lave sit eget software (kan ikke huske præcis formålet med hans software, men han formåede hvertfald at pisse Apple af :e )

Som en pedant til denne debat bør i læse http://djz.dk/musik/artikler/2... , som klargør hvorfor det faktisk koster 150 kr for en cd hos den lokale musik-sheik

Mener bestemt at udviklingen af kopibeskyttelse er spild af tid, og at det er mere til skade for den lovlige forbruger.... Se bare på hvordan Sony har udnyttet deres kopibeskyttelse med et rootkit :x... Desværre foreholder det sig sådan :l


cornerrage
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-08-2006 08:08:30
Svar/Indlæg:
3532/303
Jeg selv har en indædt mening; Hvis man sænker priserne på musik, dvd'er, spil etc. vil piratkopiering blive meget mindre attraktiv, så vil folk ikke synes at det er værd at løbe risikoen. Specielt windows, office etc. burde der gøres noget ved. Om det er beskatningen, fortjenesten hos forskellige hw/sw pushere eller hvad det er der sparker priserne op skal jeg ikke kunne sige, men det må kunne gøres bedre. Hvis man fx. i forvejen skal ha' et system der skal kunne trække windows vista med aero skal man ud og ofre en god del, så skal man købe vista og derefter kan man så begynde på spil etc. Alting koster og de fleste ting koster altså bare for meget... Sådan!


Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-08-2006 15:41:04
Svar/Indlæg:
673/19
#8 ja men ikke Itunes 6


Abild
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-08-2006 17:05:41
Svar/Indlæg:
1287/32
#8 Jeg giver ikke meget for den artikel. Først og fremmest er den skrevet af et band der laver mainstream folkeligt musik med et meget traditionelt og firkantet syn på hvordan musikverdenen skal se ud.

Først og fremmest undrer det mig at man kan sige at pladeselskaberne ikke tjener mange penge. Tror en analyse af gennemsnitslønnen for topfolk i branchen vil hurtigt tegne et andet billede. Det er muligt de tjener mindre end før, det var også urimeligt meget.

Endvidere mener jeg de numre de kommer op med er mere eller mindre fiktive... I forhold til hvor mange cd'er der trykkes nægter jeg at tro på at prisen er 8kr pr. stk. Det er heller ikke en nødvendighed at have separate kunstnere og tekstforfattere.

30.000 til cover synes jeg lyder helt vildt. Designere tjener ikke vildt meget. Specielt det konkrete bands (danser med drenge) covers der grundlæggende bare er fotocollager vil nemt kunne gøre efter af en person med et minimum af photoshopskills.

Studieomkostningen virker også rimeligt overdrevet og hvis de passer er der en timeløn til en tekniker der bør beskæres kraftigt. Jeg vil skyde på at etableringen af et professionelt studie ligger omkring 1-2 mio. Hvis vi så siger der går 100k i timeløn til teknikeren er der 200k der går ned i studiets lommer. Dette vil sige at etablerings udgiften til studiet er nedbetalt efter 5 indspilninger. Det tager vel normalt et par uger at indspille et album (Varg Vikernes fra Burzum brugte max 4 timer på et album!). Får studierne virkelig 300k pr. indspilning lyder det for mig som de kører med et helt urimeligt stort overskud.

Prisen butikken tager er vel igen variabel. Netbutikker kan drives billigere end fysiske butikker, men fordi der ikke er meget konkurrence på cd området er der ingen der er interesseret i at sætte prisen ned.

Markedsføringsprisen er imo heller ikke nødvendigt. Efter min mening er markedsføring dårligt for musik fordi den altid vil appellere til den laveste fællesnævner og dermed betyder det lavere og mere mainstreamorienteret musikkvalitet.

At inkludere remix i en sådan liste giver ingen mening. Remix er imo, lidt ligesom remakes af gamle film, kun til for at presse den sidste dråbe ud af en citron der allerede er vel sammenklemt. Ofte bliver kvaliteten af disse remakes dårlig. Det er vel grundlæggende også kun "enkle" genre som pop og techno der egner sig til remakes. Rock fx er fuldstændigt uegnet til formålet. Desuden tvivler jeg på at danse med drenge laver særligt mange remix' så det er sådan set irrelevant for dem overhovedet at nævne det som en udgift.

Det kunstnere/artister tjener ved live koncerter skal heller ikke overses i det samlede regnskab.

Vi skal heller ikke glemme alle de penge de bruger på at aflønne Johan Schülter og de andre APG gutter.

Jeg ville gerne se lignende regnskaber fra nogle neutrale kilder.

En af de tanker jeg har leget med som en mulig løsning (ikke at jeg tror det er særligt realistisk) på en hel masse problemer (mine mere højreorienterede venner kalder mig kommunist hver gang jeg fremlægger dette forslag) vil være at fordele pengene mere jævnt mellem kunstnerne. Jeg mener det er dybt urimeligt at en bunke fuldstændigt uinteressante talentløse små- piger og dregedrenge (som jeg omtaler senere) skal bo i kæmpe paladser i Hollywood, mens talentfulde musikere der virkelig brænder for musikken skal spises af med en sulteløn. Derfor er det mit forslag at alle penge der bliver til overs fra cd salg efter de fysiske udgifter er betalt skal gå i en central pulje os pladeselskaberne. Fra denne pulje skal alle kunstnere få en grundløn plus en evt. mindre provision pr. solgt album. På denne måde sikrer man kunstnere kan leve af og fordybe sig i musikken. På denne måde vil vi også automatisk få lavere cd priser da hver eneste kunstner ikke behøver at generere overskud. Man vil samtidigt også sortere de fleste kunstnere der kun laver musik for pengenes skyld fra da muligheden for at blive milliardær på en uge ikke findes. Kunstnerne bliver hverken lykkeligere eller laver bedre musik af mange penge. Tværtimod ender de fleste med at drikke sig ihjel i deres store Hollywood paladser så snart de falder ud af rampelyset.

Jeg tror at vi må indstille os på en udvikling indenfor musikbranchen der vil ligne den vi har set indenfor software. Vi vil se flere og flere kunstnere der frigiver deres musik udelukkende for musikkens skyld under creative commons lignende licenser. Dette vil blive underbygget af at det i dag faktisk ikke kræver det store at optage/mixe musik i rimelig kvalitet hjemme foran computeren. De vil bruge p2p netværk som bittorrent som distributionskanal. Den generelle musikkvalitet vil højnes fordi pladseselskaberne ikke behøver overtale kunstnerne til at appellere til laveste fællesnævner så de kan få solgt så mange albums som muligt. Hvis de bliver succesfulde nok ender de måske med at kunne leve på donationer fra folk der gerne vil støtte dem eller folk der gerne vil købe deres musik i fuld kvalitet på sølvtrykte cd'er eller vinyl.

Så hvad/hvem er skyld i det faldende pladesalg? Jeg mener det meste af skylden skal lægges på pladeselskaberne. De har i løbet af mange år gradvist kommercialiseret musikkulturen og mtv har bidraget til en "enkelthitskultur" Denne enkelthitskultur indebærer at de fleste popkunstnere i dag udgiver et radiohit pr. album. Dette radiohit er ofte det eneste der er til at holde ud at høre på. Alle folk med fornuft indså dette for lang tid siden og udskiftede albumkøb med radio. De eneste der i dag gider købe (eller rettere, får deres forældre til at købe dem) disse albums er 12-årige hjernevaskede poptøzzer.

En gruppe som Pussycat Dolls er et glimrende eksempel på mit pointe. En gruppe tidligere strippere med en mission om at få den indre "Pussycat Doll" frem i enhver pige. De har ingen musikalske talenter og deres musik er da også standardiseret dåsepop af værste skuffe. Det eneste de kan sælge er deres kroppe og grundet deres baggrund er de naturligvis gode til det. Nogle pladeselskabs folk har indset deres manglende musikalske talenter og anerkendt behovet for endnu et trækplaster i form af andre kendte artister. Resultatet er 4 hitsigler der alle sammen er feat. en eller anden kendt rapper. Det er så nu blevet til et album. Jeg har personligt ikke hørt det, men hvis det er som de fleste andre album i den genre er alle sangene bortset fra de fire hitsingler hvor pladeselskabet har været inde og sikre kvalitetsniveauet have et ulideligt lavt kvalitetsniveau.

Andre eksempler inkluderer den seneste bølge af amerikanske crossover artister, der hverken kan synge, spille skuespil eller noget somhelst andet for den sags skyld. Disse inkluderer Ashlee Ssimpson, Lindsay Lohan, Paris Hilton, Hillary Duff osv... ( www.rockstar.org Genial side) der står for alt der er galt med den kommercielle musikscene i dag.

Desuden er værdien af musik igennem en årrække blevet degraderet. Dette er en udvikling der begyndte i det øjeblik vi fik mulighed for at tage musikken med os, ud fra koncertsalene på vinyl plader. Folk blev vandt til altid at have musik som baggrundsstøj og det blev i højere og højere grad taget som en selvfølge, dette sammen med den lavere kvalitet i mainstreamsegmentet, bidrog til at folk i dag ikke forstår at nyde musik. Personligt bruger jeg meget tid i min sofa med noget godt at drikke på at fordybe mig i musik. Det er en fantastisk dejlig måde at frigøre sig fra hverdagens stress og er samtidigt meget mere givende end film.

Af princip får jeg i høj grad ind for fildeling. Måske specielt i forhold til bøger da jeg mener viden ikke bør være forbeholdt høje sociale klasser. På samme måde mener jeg at musik og film er en så vigtig del af vores samfund i dag at tilgængeligheden til dem heller ikke bør klasseopdeles. Det er så mit håb at folk der har råd til at bruge penge på bøger/medier vil betale for dem udelukkende for at støtte kunstnerne.

Personligt køber jeg en del cd'er. Dels fordi jeg mener kunstnerne gør et godt stykke arbejde som jeg gerne vil belønne og dels fordi sølvtrykte cd'er lyder bedre end komprimerede mp3'er brændt på cd-r i min aldrene denon afspiller. Jeg kan også godt lide følelsen af at stå med en fysisk cd i hånden.

Jeg ville gæren benytte online musikdownloadstjenester, men jeg nægter at betale fuld pris for et lavkvalitets produkt jeg ikke har de fulde rettigheder til at benytte som jeg vil. Så før vi ser lovlige downloads gemt i FLAC format til betydeligt lavere priser end cd'er er sådanne tjenester uaktuelt for mig.


BlAzKoWiCz
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-08-2006 21:23:46
Svar/Indlæg:
2732/41
11# Godt indlæg og hvor jeg dog enig!


SqueeZe
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-08-2006 22:39:26
Svar/Indlæg:
243/11
#11

For en gangs skyld et indlæg med bund og social omtanke i!

Citat fra #11:
Først og fremmest undrer det mig at man kan sige at pladeselskaberne ikke tjener mange penge. Tror en analyse af gennemsnitslønnen for topfolk i branchen vil hurtigt tegne et andet billede. Det er muligt de tjener mindre end før, det var også urimeligt meget.

Problemet som jeg ser det er faldende moral generelt og den har været faldende i mange år noget der ligner siden Guld blev tillagt en værdi.

Alt for mange erhverv er bygget op over at der skal sidde en fedning på toppen og tjene kassen på at være født med en guldske i røven.

Og så lige en hilse fra forhandlerne, det ikke er dem der tjener pengene på MS´s produkter...det er MS!

SqueeZe


#14
B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-08-2006 23:41:26
Svar/Indlæg:
3640/1231
Jeg har også en lidt spøjs mening omkring dette emne, som jeg vil prøve at sætte en debat omkring (lige om snart :r ) -da jeg mener det er dybt grotesk den måde tingene er skruet sammen på i DK.

Altså, det virker lidt som om APG har snakket rosenrødt med Justistministeren (som virkelig virker som om vedkommende ikke aner hvad digitale medier er) nikker og bukker for, og så laver man en lov omkring det. UDEN at tænke på konsekvenserne.

Jeg mener... man må alt muligt med digitale medier hvis man selv har købt dem, og selv vil benytte dem privat. MEDMINDRE!! - at man overvejer at bryde en kopisikring, så er det pludselig ulovligt.

Fair nok, hvis det er vores tåbelige lovgivning. Men så vil jeg fandme også have en mærkat på samtlige varer der er kopisikring på, så jeg ikke først opdager 200,- senere at jeg ikke må kopiere min egen indkøbte DVD film ind på mit MediaCenter derhjemme.

Min mening er at man (i hvert fald herhjemme) virkelig arbejder imod udviklingen og det digitale hjem som er fremtiden.

Hvorfor er det så skide svært bare at lægge film og musik ud på nettet til download? Spar da Fona, Merlin og Bilka væk (udover alle de andre) samt produktionen og hvad har vi, og så fyr den film af til 75,-

Det kan godt være der stadig er nogle der vil købe ulovlige film, men hvor mange vil pludselig løbe risikoen ved at sælge dem?

Det virker som om at nogen i toppen sover i timen, og selvom det sikkert ikke bliver ændret på, så er det altid godt at høre folks meninger omkring dette emne. Heldigvis bliver debatten holdt på en sober måde, og det virker som om folk faktisk er ganske fornuftige på dette område. Og alle ville vel gerne undgå piratkopiering, hvis der kunne opnåes et fornuftig kompromis?

Selvfølgelig "tør" HWT tage denne debat op, for den er interessant, og det er altid en glæde at læse et indlæg som #11 :f


Zirax83
 
Superbruger
Tilføjet:
31-08-2006 03:05:13
Svar/Indlæg:
73/8
Lad mig starte med at sige at jeg selv er musiker

men lig en sideoplysning:

Der er faktisk mange musikere som invisterer i eget studie og sidenhen opstarter små pladeselskaber selv. Der har faktisk aldrig været så mange pladeselskaber i DK som netop nu. Dette skyldes at optageudstyr, som kan optage i en rimelig kvalitet, ikke koster en formue længere i og med at teknologien er blevet bedre og bedre.
Tina Dickow har blandt andet oprettet sit eget selskab. Og som hun selv siger i LineOut på spørgsmålet om hvorfor hun startede for sig selv:
Ved at udgive min musik selv, sælger jeg ikke så mange albums men til gengæld tjener jeg 5x så mange penge som jeg kan bruge til at lave endnu mere og bedre musik. Det er vel også der at pengene hører bedst hjemme? Hos kunsterne som har skabt værkerne.
(til dem der ikke ved det er LineOut et af de største "branche" blade herhjemme for musikere.)

Dette eksempel viser med al tydelighed en forstokket og forskruet tilgang til tingene i "den etablerede" pladebranche. At der, som tidligere nævnt, sidder nogle på toppen og skummer fløden.
Så argumentet om at musik ikke kan produceres billigere, holder simpelthen ikke. Det handler om, at pladebranchen ikke har fulgt med tiden, og tilpasset sig de nye muligheder, som teknologien giver. Mit band inspiller selv vores musik. Min påstand er, at har du en kraftig computer, et godt lydkort, og en god mikrofon, så kan du lave stort set det samme som det pladeselskaberne spytter ud som "mainstream". og den kan du få for lidt over 20k. For de penge kan man stort set lave et helt album og smide på gaden. Du kan i hvert fald komme et pænt stykke vej i processen.

Det var bare mine 5 cents