Vi skal være bedre til at fokusere på elektronik-producenternes evne til at tænke på miljøet. Det mener Greenpeace.
Miljøorganisationen har netop lanceret 6. udgave af sin elektronikguide, der kigger på producenternes evne til at passe på miljøet.
Her placerer Sony Ericsson sig for første gang på en førsteplads på grund af nye produkter uden pvc og på grund af en forbedret rapportering i forbindelse med returordninger. I toppen efterfølges Sony Ericsson af Samsung og Sony.
I bunden af skalaen finder man Microsoft, Phillips og endelig Nintendo.
Det er første gang, at spillekonsollerne indgår i testen, og der er plads til forbedringer, da for eksempel Nintendo scorede et rundt nul!
I midterfeltet har der også været aktivitet. Nokia er faldet fra førstepladsen til en 9. plads ud af 18 bedømte virksomheder. Det skyldes, at Greenpeace har opdaget, at Nokia ikke lever op til firmaets løfter om at sørge for, at forbrugere kan aflevere gamle brugte produkter tilbage. Ordningen, der skal sørge for korrekt behandling af elektronikaffald, halter i for eksempel Thailand, Filippinerne, Argentina, Rusland og Indien.
Mange andre producenter kritiseres for mangelfulde returordninger.
Om rutsjeturen på Greenpeaces liste siger miljødirektør Markus Terho:
»Nokia har indsamlings-steder for brugte mobiler og tilbehør i 85 lande verden over. Greenpeace har set på nogle af dem, og her fundet huller i den service og information, der er til rådighed. Det ser vi som en værdifuld feedback, og vi vil nu lave vores egne undersøgelser og se på standarderne. Vi er fast besluttede på at sikre, at Nokias personale i service-centrene har den fornødne uddannelse på det her område, og at informationer om emnet er let tilgængelige for kunderne.«
Greenpeaces elektronikguide kom på gaden første gang sidste år, men mange producenter har allerede taget målestokken til sig, men Greenpeace.
»Guiden viser rent faktisk, at virksomhederne er parate til at flytte sig, og det betyder helt konkret, at vi nu får produkter, der er frie for pvc og bromerede flammehæmmere. Noget, som hverken national eller EU-lovgivning hidtil har formået at sikre,« siger Henrik Pedersen, miljøbiolog, Greenpeace Nordic.
Se hele listen via link under artiklen.
Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/612885618/MjAwNy0xMS0yNyxod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTMzNzU5
Nyhed leveret af http://Comon.dk