Nvidia afslører detaljer om Tegra 5 og 6

CPU d.  20. marts. 2013, skrevet af Bonghætte 3 Kommentarer.  Vist: 3469 gange.

Nvidia afslører detaljer om kommende Tegra 5 og Tegra 6

 
I går ved GPU Technology Conference i San Jose i Californien løftede Nvidias CEO, Jen-Hsun Huan, slørret for et par detaljer vedrørende Nvidias fremtidige planer for deres mobile platform, Tegra.
 
Kilde: Nvidia
 
Tegra 5, ved kodenavn Logan, kommer til at indeholde en eller anden form for Kepler GPU som vi kender fra den populære Geforce 600 (og Titan) grafikkort-serie, naturligvis kraftigt modificeret og nedskaleret.Der nævnes at Tegra 5 vil få sin debut i år, og produktionen af disse 'System on Chip's vil nå fuld styrke i 2014.
Dette chipsæt er ment til mobile enheder som skal kunne alt hvad en moderne computer kan i dag. Det vil være den første mobile processor til at inkorporere en Kepler GPU som er fuldt kompatibel med CUDA 5 og OpenGL 4.3 som standard. CUDA teknologien er vel mest af alt kendt for den ydelse det bragte Folding@Home projektet i sin tid. Det er en teknologi der udnytter et kompatibelt grafikkorts enorme parallele regnekraft til andet end blot billede- og grafikbehandling.
 
Tegra 6 som går under navnet Parker vil være den første Tegra chip bygget på en 64-bit ARM CPU, som på roadmappet kaldes Denver, og Nvidias næste-generations GPU, Maxwell. Systemet vil blive produceret ved brug af den nye 3D FinFET process (lignende er set kommercielt ved Intels brug af 3D transistorer), som vil hjælpe på strømforbrug kontra ydelse. Den nye Maxwell GPU vil benytte sig af en 'Unified Memory Architecture', hvilket i korte træk betyder at alt systemets hukommelse er synlig for alle processorer, også for beregningskernerne (CUDA-kernerne) på GPU'en, forklarer Huang. 
 
Huang forklarer at ifølge Moores Lov burde Tegra 6 kun være 8 gange hurtigere end deres ældre Tegra 2 chip, men på grund af den heftige teknologiske udvikling indenfor området vil man altså have opnået 100 gange mere ydelse på så kort tid.
 
Kilde: The Register
W.e.S.t
 
Superbruger
Tilføjet:
23-03-2013 12:26:52
Svar/Indlæg:
312/44
Huang har tydeligvis ikke styr på Moores lov, som ikke har nogen direkte relation til ydelsen, men derimod antallet af transistorer, der kan være på en hvis mængde plads.

http://en.wikipedia.org/wiki/M... ;s_law


Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-03-2013 22:13:54
Svar/Indlæg:
1271/38
Det er rigtigt, men Moores' lov er med tiden blevet tilknyttet meget mere end blot transistormængde.
Taget fra artiklen du selv linker til:

"The capabilities of many digital electronic devices are strongly linked to Moore's law: processing speed, memory capacity, sensors and even the number and size of pixels in digital cameras.[7] All of these are improving at (roughly) exponential rates as well (see Other formulations and similar laws). This exponential improvement has dramatically enhanced the impact of digital electronics in nearly every segment of the world economy.[8] Moore's law describes a driving force of technological and social change in the late 20th and early 21st centuries"

Så lidt ret har han vel 🙂


W.e.S.t
 
Superbruger
Tilføjet:
24-03-2013 17:42:50
Svar/Indlæg:
312/44
Det er også ret typisk, at eksponentiel vækst indenfor den teknologiske udvikling, såvel som alle andre videnskabelige felter, beskrives som Moores lov, selvom det jo ikke var det Moore forudsagde i sin tid. Så at kalde det Moores lov er jo ikke korrekt. Men det er altid et godt mediestunt, når AMD, Intel, Nvidia osv. markedsfører deres produkter som at "sprænge" rammerne for Moores lov, selvom de blot har øget hastigheden af deres chips vha. lidt finere produktionsteknologi, men allermest pga. fornyet arkitektur, samt andre sideløbende forbedringer, som ikke har noget at gøre med "antal transistorer pr. pladsenhed".

Selvfølgelig kan jeg godt se relationen til moores lov, når den bliver brugt lidt lemfældigt af markedsføringsafdelingerne, men det bliver det ikke rigtigt af 🙂