Test: BenQ DC X800

Foto d.  10. juni. 2008, skrevet af NoNig 5 Kommentarer.  Vist: 15041 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: BenQ
DK distributør: BenQ

Test

    

Venstre: Et relativt svært motiv, af en dejlig morgenstund, taget lige uden for mit eget vindue. Der er fin detalje i skyggerne, men jeg kunne dog godt savne lidt mere mættede farver på den blå morgenhimmel. En ting man ikke rigtig kan se på dette billede, er morgendisen der hænger i luften. Alt i alt, så klarer kameraet det fint, og dette billede vil være en fin repræsentant for et feriebillede.

Midten: Hvis du har læst min anmeldelse af Kodak EasyShare Z1285, vil du måske kunne huske, at kameraet gik amok i ISO'en, og skruede helt op hér. Dette er ikke tilfældet med BenQ's DC X800. Det klarer motivet med ophøjet ro, og leverer gode detaljer i skyggen, mens baggrunden i midten, står tydeligt frem. Himlen er en smule overeksponeret, men det er kun at forvente i et motiv som dette. BenQ DC X800, klarer dette motiv til UG+, med streger, vinkler og fem smilies.

Højre: Det sidste motiv er en svær sag. Det er taget direkte imod solen, og disen i luften gør det bestemt heller ikke nemt. Vi kan nu se duggen i græsset og himlen er nærmest helt udbrændt. Hvis man vælger at undereksponere med et helt blændetrin, vil et motiv som dette være nemt at redde hjem. Der er ikke særlig meget at gøre i billedbehandlingen, så det skal reddes i kameraet, hvis der er noget at gøre.
PS.: Den lille sti foran vinduerne, er ikke en lurer der har været i gang, med kollegiets andepar, der har været på morgentur.

  

Venstre: Stor ros til BenQ hér. Der er et minimum af fortegning. Faktisk, så er den nærmest ikke-eksisterende. Det skyldes klart optikkens opbygning.

Højre: Omvendt, ved maks. tele, så er fortegningen igen minimal. Dette betyder, at du kan tage et billede af fjerne bygninger uden at skulle rette alt for meget i billedbehandlingen.

 

 Flash: Ganske hæderlig fordeling af lyset i motivet. Jeg har set værre, dog uden at BenQ leverer topydelse. En god pointer, er kameraets design, hvor flashen sidder nærmest midt på kameraets front og optikken helt til den ene side. Det kan reddes ved at zoome lidt ind, men det er langt fra noget man vil lægge mærke til, ved alm. brug.


ISO-test

Som altid, er der en ISO-test med. Det er en slags "benchmark" for kameraer. Det fortæller lidt om, hvordan kameraet performer, under svære lysforhold. Det eneste jeg har ændret på, er ISO'en, resten er sat til 'auto'. Motivet er ovenstående lighter, der har både lyse og mørke områder. Dertil kommer, at motivet er baggrundsbelyst, hvilket lægger en del af motivets forside i skyggesiden. Men lad os kigge på det. Billederne er croppet til 100 % i opløsningen 800 x 600, dermed ser vi gengivelsen, pixel for pixel. Der er på ingen måde ændret i billedernes kontrast, brightness eller andre indstillinger.

  

ISO 100

ISO 200

 

ISO 400

 

ISO 800

  

ISO 1600

 Faktisk, så ser vi en anelse ISO-støj, allerede ved ISO 100. Den er dog ikke nævneværdig, og er nok ej heller synlig for de fleste. Der er fine detaljer og ISO 80-100 er også der kameraet helst lægger sig. Kigger vi på ISO 200, er ISO-støjen nu ganske tydelig. Set i det store billede, vil man nok ej heller føle sig generet af det. Går vi videre til ISO 400, begynder vi nu at miste detaljer. Ser vi på ISO 800 og ISO 1600, kan vi nu se tydelige fejl i billedet. Der er blå og røde pixels i skyggeområderne og billedkvaliteten er forfærdelig. Men igen, vi skal op i langt voldsommere løsninger (EOS 300/400/450 D el. lign.), for at forvente fine billeder ved ISO 800-1600. Alt i alt, så håndterer kameraet ISO-støj, ganske udemærket, og ser man især i forhold til prisen, så er jeg en lille smule imponeret. Men lad os få smidt nogle point på, og bevæge os over i konklusionen.

CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 10:29:38
Svar/Indlæg:
2388/52
Meget god test som altid :)

men lige ét spørgsmål, hvor god er den til at tage billeder af blomster både ved zoom og relativt tæt på?


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 10:45:25
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #1

Tænker du på makro? I så fald, så klarer den det udemærket. Den har en nærhedsgrænse på 1 cm. Dvs. du kan have eksempelvis en blomst helt oppe ved optikken. Du skal dog være opmærksom på, som altid med makro, at der skal være rigelig med lys til rådighed 🙂


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 12:19:33
Svar/Indlæg:
2388/52
lige det ja :)

for så har jeg da fundet kameraet som kæresten skal have, hvis hun får ødelagt sit Fuji Finepix kamera :)


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
10-06-2008 12:32:50
Svar/Indlæg:
5363/442
Ser faktisk meget nice ud det kamera, bryder mig dog ikke så meget om designet..


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 15:28:16
Svar/Indlæg:
7263/260
#0

God test som altid.

Fed kamera, troede nemlig ikke de lavede digitalkamera 🙂