Test: BenQ DC X800

Foto d.  10. juni. 2008, skrevet af NoNig 5 Kommentarer.  Vist: 15042 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: BenQ
DK distributør: BenQ

Layout / Design

 

 

Ganske ordinært. Simpelt design med en ret markant stor frontplade. Bagved denne gemmer, billedsensor, optik, billedprocessor og ganske givet en masse andet elektronik (ligeledes sidder samtlige kontakter i denne side). Mit umiddelbare indtryk er, at kameraet ser bedre ud end det føles. Pga. optikkens placering, kom jeg ofte til at placere, ikke pegefinger (den sidder jo ved udløseren), men lange- eller ringfinger foran. Sony's kameraer har optikken i modsat side, hvilket kunne henlede til samme problem, men jeg oplever det ikke sådan. Man skal nok stå med kameraet i hånden, før man rigtigt kan se hvad jeg mener. Faktisk, hvis du kigger på to af testbillederne, vil man kunne ane min finger foran optikken, nederst til højre. Man kan diskutere, om det er et reelt problem, da det i bund og grund nok blot er et spørgsmål om vane. Men jeg brød mig ikke om det.

Ganske trivielt. Vi har zoom øverst til højre, denne knap fungerer også som volumen ved afspilning, så er der "play"-knappen og multifunktions knappen. Nederst er "Menu" og "Slet". Knapperne har en god respons og føles som kvalitet. Zoom-knappen drillede mig dog en lille smule, men da jeg fik styr på den, syntes jeg faktisk, at den fungerede udemærket. Selve skærmen, 3", dominerer bagsiden. Den er stor, lys og lækker at se på, men taber en del hvis der er bare en smule solskin. Der er langt op til Olympus' HyperCrystal LCD.

   

Her får man virkelig en fornemmelse af kameraets tykkelse. Det er ret tyndt, hvor kun den alufarvede del af fronten, giver lidt tykkelse. Hvis vi ser på knapper, har vi (fra venstre); on/off, medievælger (hér vælger man, om man vil anvende kameraets foto- eller medie funktion) og til sidst udløseren.

  

Under bunden ser vi, til venstre, udgang til lyd. Dernæst har vi gevind til montering på stativ. En lækker detalje er hér, at det på ingen måde giver problemer med batteriet. Efter gevindet, har vi udgangen USB/AV. Dernæst har vi soklen til kortet og til sidst, hullet til batteriet.

 

Til vesntre har vi bøjlen til håndledsremmen, og i regelen ikke så meget mere end dét.

 

Ja, se det er til gengæld en anelse spøjst. Som I kan se, så sidder der et klistermærke over den ene skrue. Det er et garantisegl, hvilket jeg ikke helt forstår. Min umiddelbare tanke ville være, at efter et par uger i en dametaske, lomme eller sågar i ituiet, så falder det lille klistermærke af. Af naturlige årsager, turde jeg ikke rigtigt at pille i det, men det så ud til at sidde ok fast. Men der gives ingen garantier fra denne skribent.

 

Og værsgo'! MicroSD. Det ser da ud til at have en normal størrelse, ikke sandt? Men virkeligheden er, at det ikke er tykkere end et dankort, og på størrelse med en lillefingernegl (eller en halv negl).

  

Lige for at sammenligne. Øverst til venstre; BenQ DC X800, nederst, fra venstre; MicroSD, alm. SD, og to CompactFlash kort. MicroSD lever bestemt op til navnet.

Opsummering:

Jeg vil formulere det så diplomatisk som muligt; Det er i bund og grund nok et spørgsmål om smag. Min søster og kæreste er vilde med kameraet. De tænker heller ikke så meget på det tekniske, men ser et kamera der ser fikst ud. Jeg vil være enig med dem et langt stykke hen ad vejen. Det ser ganske fikst ud, altså designmæssigt. Jeg kan nu også godt lide det, men jeg ville langt fra vælge kameraet udelukkende pga. dets design. Et eller andet sted, så kunne det have været rigtig fedt, hvis nu skærmen havde været berøringsfølsom, og hele bagsiden kun var en skærm, så havde vi været helt oppe at ringe. Men kameraets byggekvalitet og designvalg, er ganske fornuftig. En ting der virkelig taler for kameraet, er prisen - som vi vender tilbage til. Næste punkt; testbilleder.

CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 10:29:38
Svar/Indlæg:
2388/52
Meget god test som altid :)

men lige ét spørgsmål, hvor god er den til at tage billeder af blomster både ved zoom og relativt tæt på?


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 10:45:25
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #1

Tænker du på makro? I så fald, så klarer den det udemærket. Den har en nærhedsgrænse på 1 cm. Dvs. du kan have eksempelvis en blomst helt oppe ved optikken. Du skal dog være opmærksom på, som altid med makro, at der skal være rigelig med lys til rådighed 🙂


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 12:19:33
Svar/Indlæg:
2388/52
lige det ja :)

for så har jeg da fundet kameraet som kæresten skal have, hvis hun får ødelagt sit Fuji Finepix kamera :)


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
10-06-2008 12:32:50
Svar/Indlæg:
5363/442
Ser faktisk meget nice ud det kamera, bryder mig dog ikke så meget om designet..


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2008 15:28:16
Svar/Indlæg:
7263/260
#0

God test som altid.

Fed kamera, troede nemlig ikke de lavede digitalkamera 🙂