Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: InterData

Layout / Design

 

Denne mastodont af et grafikkort har naturligvis en tilsvarende vild køler. Hvad der er specielt ved denne køler er imidlertid at man ikke kan se den. Grafikkortet er bygget op omkring to printplader, og selve køleren sidder imellem de to. Selve grafikkortet er herefter pakket pænt ind i blankt sort metal af en art med masser af ventilationshuller. Faktisk er der huller i begge ender, toppen og bunden og i begge sider. 

 

Da vi desværre ikke har mulighed for at skille køleren og grafikkortet ad har vi ikke mulighed for at vise jer printpladen - men på CeBIT hos EVGA fangede vi nogle billeder af en prototype med vandkøling hvor printpladerne ikke var dækkede. Bemærk igen at der IKKE er tale om MSI 9800GX2 grafikkortet her.

Hullerne i printpladen gør at kortet kan suge luft ind i begge sider vha. en radialblæser og derefter skubbe varmen ud gennem toppen og bagenden af kortet.

 

Strømmæssigt kræver dette grafikkort desværre både et 8-pin og et 6-pin PCI-E strømstik.  Dette er ikke noget problem hvis man har en ordentlig strømforsyning af nyere dato, men her ser vi virkelig manglerne i bundlen. Det vidner desværre også om et alt for højt strømforbrug.

 

I bagenden af kortet er der også en blå og grøn LED. Hvad pointen er med dem aner jeg ikke helt, men smart er det da. I bagenden af kortet finder vi også 2x DVI porte og en HDMI port(!). Det er så vidt jeg ved første gang at nVidia/ATi laver native HDMI porte på grafikkortet - tidligere har det altid været muligheder som producenterne selv kunne vælge til eller fra.

 

Endelig har vi også taget et billede så man kan sammenligne størrelsen med et 9800GTX kort.

Støjniveau:

Jeg er ikke ekstremt imponeret over støjniveauet på kortet. Det er desværre et stykke tid siden jeg sidst havde et HD3870X2 i maskinen, men jeg husker det som om at det larmede mere end 9800GX2 kortet. Eftersom der er to GPU'er, er det desværre også uundgåeligt at det larmer mere end 8800GT/GTS/GTX. Min subjektive vurdering vil være at støjniveauet ligger et sted imellem 8800GTS og ATi HD3870X2.

Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
25-06-2008 09:30:36
Svar/Indlæg:
15982/637
Go test. Konklusionen undre mig. 9800GX2 ligger 50/50 med GTX280 og er 1000kr billigere. Ydelsen ligger jo fint også iforth Pre-oc'ede 9800GX2 kort.
Prisen på 2 synes jeg godt kunne ligge på 3.


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-06-2008 16:04:14
Svar/Indlæg:
7263/260
Lækker test, fedt kort 🙂