Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Hasee.dk

Software


Der er også sket lidt med softwaren til at styre funktionerne på P43 chipsettet. ASUS har videreudviklet EPU-teknikken og kalder den nu EPU-6, da den omfatter hele 6 hardwaregrupper på bundkortet: CPU, Grafikkort, Ram, Chipset, Harddisk og evt. blæsere/kølere. Følgeligt hedder programmet Six-Engine. 


Programmet ligger i baggrunden og overvåger arbejdsbelastningen på maskinen og justerer hastigheden på de enkelte enheder efter det. Det betyder, at ikke bare CPU'en bliver droslet op og ned, det samme gælder grafikken, rammene, kølingen osv. Alt sammen medvirkende til at din el-måler ikke løber løbsk. Som en ekstra gimmick kan du så aflæse hvor mange gram CO² du har sparet atmosfæren for.

 

    


Der er fire hastighedstrin på stigen som du selv kan justere.

 



Når maskinen skal arbejde ekstra hårdt kan det være rart at have lidt ekstra kræfter, så derfor har du mulighed for at lave en overclocket profil under "raketfart". Den er fra start sat til +5% men du har spillerum op til 50%. Det er dog vigtigt at understrege at den øvrige hardware skal kunne følge med. Læg i øvrigt mærke til at hvis grafikkortet skal med på klumpen skal du installere en ASUS Smartdoctor utility, og ASUS AI Suite er nødvendigt for at bruge AI Nap Idle Time funktionen. Jeg håber lidt på at ASUS vil få de sidste funktioner arbejdet ind i EPU-6 programmet over tid, for det er trods alt en del programmer at skulle have kørende i baggrunden.

Lige så interessant er det at man kan underclocke maskinen når man bare skal surfe eller tjekke email. Her er der trukket godt ned i håndtaget, hvor en QX6850 kun kører 1.58GHz ved 265MHz bushastighed.

 



Justerer man så Vcore ned så den passer med hastigheden er der ekstra strøm at spare.

 

Asus InstAll

Asus InstAll er et program designet til at gøre livet bare lidt lettere. Det installerer de drivere der følger med på cd'en ved få klik, genstarter selv og melder når den er færdig. Nemmere kan det næsten ikke blive.


 

På nedenstående billede kan vi se selve programmet i brug.

InstAll virker rigtigt godt, og man kan gå ud og hente sig en kop kaffe mens den installerer.

 

Asus PC Probe II

 

Der er det klassiske PC Probe II, som kan se hvor varmt de forskellige ting er på bundkortet. Virker fint som altid, og det eneste man kan notere, er at der er kommet nyt design siden PC Probe I.

 

 

 

Asus AI Suite

AI Suite giver mulighed for benytte 'AI N.O.S' samt 'AI Overclock' fra BIOS. Når man vælger en af disse funktioner, vil man kunne bruge programmet til automatisk at overclocke, såfremt man starter et program/spil op der godt kan bruge lidt mere kraft.

 


ASUS Update

Et program som der er et must når man køber et nyt bundkort. Det gør det rigtig nemt at opdatere BIOS på bundkortet, og specielt på nye bundkort kommer der ofte ny BIOS kort tid efter udgivelse.

 

 

Asus Cool'n'Quiet

Lidt Cool’n’Quiet software supplerer Asus også – det kan dog ikke bruges til andet end at overvåge CPU-hastigheden og CPU-spændingen. Om Cool’n’Quiet skal være aktiveret eller ej, klares i BIOS.

 

 

Prøveprogammer/div.

ASUS AI Direct Link
ASUS Express Gate
Adobe Acrobat Reader 8
Ulead Burn.Now
Microsoft DirectX 9.0c
Corel MediaOne Starter
Ulead Photoimpact 12 SE
CyberLink PowerBackup
WinZip 11

 

Vi skal igang med testen på næste side.

beatmore
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-08-2008 12:51:12
Svar/Indlæg:
3943/44
Placeringen af 24-pin stikket så tæt på cpu'en er faktisk ganske smart, måske ikke når man skal trække ledninger, men når det kommer til strømteknik er det nu meget smart at have sin forsyningsspænding tæt på de ting der skal bruge mest. På den måde slipper man for meget elektrisk støj.


#2
CF
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-08-2008 15:20:56
Svar/Indlæg:
4689/105
#1 Det er også derfor at det design er det bedste, men fordi det er så klodset, så er det sku bedre at det sidder ude i siden.


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-08-2008 18:08:35
Svar/Indlæg:
3233/128
#1

Hvis det virkelig betød noget ville alle hardcore bundkort have det så det betyder intet...


#4
CF
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-08-2008 19:11:36
Svar/Indlæg:
4689/105
#3 Det gør faktisk noget, men det er ikke nok til at bundkort-producenterne vil lave det, da det jo går ud over designet.


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-08-2008 20:43:19
Svar/Indlæg:
3233/128
nej ikke nok til det betyder noget...


gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-08-2008 00:40:16
Svar/Indlæg:
3065/208
🤣


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-08-2008 19:08:50
Svar/Indlæg:
7263/260
God test Mads 🙂