Design
Rent kosmetisk, er det efterhånden meget små variationer vi ser, på nVidias topkort. Ser vi på GeForce 8800GTS, 9800GTX og GTX280, ligner de næsten hinanden til forveksling. Motivet Gigabyte har valgt, er i samme kategori som de fleste andre producenter - en kampklædt kvinde, i dette tilfælde med en ordentlig gøb. Det er kun under kølerhjelmen, at vi finder de virkelige ændringer. Under den asiatiske kvinde og det sorte plastik, gemmer sig en "mo-fo" køleprofik i aluminium, med en del kobber-heatpipes til, at fordele varmen optimalt.
Der er derfor en vis tyngde i kortet, der dog ikke kommer op på Radeon HD4870X2 vægtmæssigt, da dennes køler er i ren tungtvejende kobber. Radialblæseren, som bliver brugt på alle topkort efterhånden, er der naturligvis også, med den velkendte PWM-tilslutning, der med pulsérende spændinger, sikrer den mest præcise styring af blæseren.
Styringen fungerer helt perfekt på kortet, som næsten ikke er til at høre ved brug i 2D-grafik. Under hård 3D spinner blæseren naturligvis op, dog rimelig tilforladeligt, og ikke lige så støjende som AMD/ATi's pedant, Radeon HD4870X2. Afgivelsen af støj er i alle tilfælde i den behagelige ende, så nVidias termiske eksperter, kan godt klappe sig selv på skuldrene - 236 Watt, som er kortets maksimale varmeafgivelse, forsvinder ikke bare sådan lige.
Og hvad kortet afgiver af varme, skal kortet naturligvis også fødes med. Derfor er der et 6-pins stik og et 8-pins stik påmonteret. Nogle lidt ældre strømforsyninger har kun 6-pins stik, hvilket ikke er tilstrækkeligt. Men så er det jo heldigt, at Gigabyte har vedlagt en adapter hertil
Til et nVidia-flagskib, hører naturligvis også Tripple-SLi kompabillitet - deraf de 2 stik, frem for det almindelige enkelte stik, der "kun" tillader, at sætte 2 kort sammen.
"Når enden er god, er alting godt", siges det om mange ting. Og enden på kortet her, er da også helt i orden. Legeringen giver en flot finish, og de 2 DVI-porte, er lige hvad de fleste har brug for. Tiden er åbenbart ikke til andre alternativer, såsom HDMI og DisplayPort. Ikke endnu i hvert fald.