Test: Logitech Squeezebox Boom

Lyd d.  08. oktober. 2008, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 14599 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech.com
DK distributør: Logitech.dk

Test

Konceptet som de tidligere versioner af Squeezebox har bygget på er, at Squeezeboxen skulle være bindeleddet mellem den digitale musiksamling på computeren og et stereoanlæg. Med denne seneste version er dette blevet ændret, således, at man nu ikke behøver et stereoanlæg for at bruge Squeezeboxen, den har simpelthen fået indbyggede højttalere. Der er altså nu tale om et stereoanlæg, som ganske vidst ikke kan afspille en almindelig CD direkte, men som til gengæld kan afspille digital musik via trådløst netværk, lytte til musik fra nettet og andre ting. Hvis man f.eks. har en NAS-server der er kompatibel med SlimServer, kan man lægge alt sin musik ind digitalt på den, og så behøver man faktisk slet ikke at kunne afspille en CD.

Som beskrevet i det foregående afsnit, har jeg fået installeret den nødvendige software på min computer, og skal nu have koblet selve boksen til det trådløse netværk. Strøm er faktisk det eneste man behøver at tilslutte boksen, og resten af opsætningen går meget let; man vælger sit trådløse netværk i listen over de fundne i området og indtaster kode. Andet skal der ikke til før man er i gang.

Det er stadig lidt besværligt at browse rundt i sin musiksamling, ved hjælp af et par knapper og et forholdsvis lille display. Men når man får vænnet sig til det og oprettet sine playlister, så fungerer det faktisk rigtig godt. Det er besværligt at søge efter et bestemt nummer med søgefunktionen, men her kan man med fordel, benytte muligheden for, at styre boksen via SqueezeCenter i stedet. Navigationen rundt i menuer, kan både gøres ved hjælp af knapperne på selve boksen, eller med den medfølgende fjernbetjening. Jeg foretrækker klart at gøre det med fjernbetjeningen, for den ligger godt i hånden, og man kan uden problemer læse, hvad der står på displayet, selvom man sidder lidt væk. Selv om fjernbetjeningen ikke har så mange knapper, så fungerer den faktisk overraskende godt, og man kan sagtens klare sig, uden de genvejstaster, som der f.eks. er på fjernbetjeningen til en Squeezebox Classic.

Nu vi er ved displayet, så er der her en masse sjove muligheder for, at gøre dette anderledes end andre anlæg. Der er nemlig mulighed for, at man kan sætte forskellige typer pauseskærme, som f.eks. et VU meter eller sætte den til at vise RSS-feeds fra BBC, Slashdot, eller hvad man ellers skulle have lyst til. En anden smart lille ting ved displayet er, at der er en lille lyssensor som registrerer lysforholdene og justerer displayets lysstyrke i forhold til disse.

Lyd

Selv om det virkelig er at minianlæg, så er vi lydmæssigt på et absolut acceptabelt niveau. Ja okay, det er ikke et anlæg der kan erstatte dit gigantiske sæt højttalere fra Dali, men det er jo heller ikke intentionen. Anlægget kan spille rimelig højt i forhold til sin størrelse, og vi skal ret højt op før der er en kvalitetsforskel. Lydkvaliteten er helt klart i den bedre ende, og i sammenligning med anlæg af samme størrelse, ligger den et godt stykke over gennemsnittet.

Der er gode indstillingsmuligheder idet man kan stille på bassen, treble-response, og vælge om man vil have det Logitech har kaldt for StereoXL på høj, lav eller slået helt fra. StereoXL skaber et bredere lydbillede i forhold til når det er slået fra, og det fungerer faktisk rigtig godt. Man kan tydeligt høre forskel på om det er til eller fra.

 

Funktioner

Der er ikke kommet så meget nyt til, i forhold til tidligere versioner af boksen. Det gør dog ikke så meget, for den kan stadig en masse forskelligt - langt mere end de fleste sikkert vil bruge. Uden SqueezeCenter kan man høre f.eks. høre netradio, og uden at skulle sætte noget andet op end internetforbindelsen, er der rigtig mange at vælge imellem. Ved hjælp af tjenesten Shoutcast, kan man finde radiokanaler på nettet, i absolut alle genrer. Man kan selvfølgelig selv sætte andre netradiokanaler op, så man kan høre P1, hvis det er det man har lyst til.

Hvis man har lyst, kan man også bruge Squeezeboxen som clockradio, og med et hav af forskellige lyde, hentet direkte fra nettet, er der nok at vælge imellem. Man kan for eksempel vælge at blive vækket til lyden af regn, en blender, rislende vand, eller en af mange forskellige små melodier. Der er mulighed for at planlægge mere end en enkelt alarm, og man kan f.eks. sætte en alarm til, at vende tilbage hver tirsdag.

Af andre småting, kan der nævnes muligheden for, at høre podcasts og mulighed for, at indstille hvordan der skal skiftes mellem forskellige musiknumre. Man kan for eksempel sætte den til at fade ud og ind mellem de forskellige numre.

 

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-10-2008 07:14:01
Svar/Indlæg:
7263/260
God test Pizzadude, den ligner godt nok min søsters første radio, det var en grundig 😛