Test: Sandberg AluGear USB Mini Hub

Diverse d.  19. oktober. 2008, skrevet af Darth Nissan 2 Kommentarer.  Vist: 8782 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sandberg A/S
DK distributør: Hasee.dk

Tilslutning og test

 
Selve tilslutningen af Sandberg USB Mini Hub, er der ikke de store ben i. Det største problem jeg havde, var sådan set at finde en ledig stikdåse, til strømforsyningen. Så fik jeg sat strøm på hub´en og sluttet den til PC´en med det medfølgende USB-kabel. Det kunne jo dårligt gå galt, og det gjorde det da heller ikke. Jeg hev så stikkene til tastatur, mus, printer/scanner/kopimaskine og digi-cam ud af PC´en, og sluttede dem til på hub´en. Ingen problemer, hub´en og de ting der var tilsluttet gennem den, blev hurtigt fundet og fungerede efter hensigten. Og så kom der liv i den røde diode på hub´en. Nu er det ikke lykkedes mig, at finde noget som helst om, hvad den røde LED indikerer, hverken i brugsanvisningen eller online. Jeg tror nu bare, at den lyser når der er hul igennem, til det hardware der er tilsluttet hub´en. Jeg må sige, at ifølge min bedste overbevisning, er denne LED ganske overflødig, og jeg synes ikke den gør produktet hverken bedre, smartere eller pænere.
 
Så vidt, så godt. Men, hvordan tester man lige en USB-hub? Jeg har sluttet diverse ting til, de fungerer efter hensigten, det er jo fint. Men… Jeg kunne jo tage, og køre nogle tests på en USB-nøgle. Så jeg fandt min Kingston DataTraveler ReadyFlash 2Gb frem. Så testede jeg den med HD Tune og HD Tach, hvor den sad i en USB-indgang på I/O-panelet. Og så satte jeg den i Sandberg USB Mini Hub, og kørte samme tests. Lad os lige se, hvad der kom ud af det.
 
 
Resultater med Memorystick i I/O-port
 
 
Resultater med Memorystick i Sandberg hub
 
Jeg havde egentlig ventet at se en forskel på, om jeg testede gennem hub´en eller direkte på IO. Men, som vi kan se ovenover, er der jo faktisk ingen forskel. Der er et par mærkværdigheder. HD Tach siger at I/O bruger lidt mere CPU, end når man kører gennem hub´en. Men det er en meget lille forskel, og med den +/- tolerance HD Tach tager højde for, er det nok nærmest ingenting. HD Tune har også forskel på CPU-brugen, men her lige omvendt af HD Tach. HD Tune siger at CPU-brug er væsentligt højere, når man kører gennem hub´en. Jeg testede selvfølgelig flere gange, med nogenlunde samme resultater. Bortset fra CPU-brug, kan vi dog se, at der er faktisk samme ydelse, om man kører gennem hub eller ej. Det kan man jo kun være tilfreds med.
 
Det kunne måske nok være interessant, at se om der ville være en nedgang i ydelsen, hvis man belastede de andre ting, man havde tilsluttet hub´en. Så Jeg satte gang i printer, og flåede godt i musen mens mit digi-cam afleverede billeder til PC´en. Og så kørte jeg samtidigt en HD Tune af memory sticken. Så, tænkte jeg, nu må der da kunne ses en forskel. Lad os se hvad HD Tune kom frem til
 
 
Jo, der kom da noget mere ripple på grafen. Men stort set uændrede transfer rates, access time og burst rate. CPU-brug fik et lille nøk mere, men ikke de store ændringer at se. Altså en fin lille USB-hub, som ikke ændrer meget ved den måde din maskine kører på, udover at give dig lidt flere USB-porte. Så kan man vel egentlig ikke forlange så meget mere.
 
 
 
 
foo
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-10-2008 13:25:22
Svar/Indlæg:
1685/240
Det er da også en grotesk stor strømforsyning der er til den hub...
Det lugter langt væk af billigt og dårligt design...

En god strømforsyning kan i dag nemt laves med en høj samplefrekvens og en lille SMPS trafo - På den måde er der stortset ikke noget tab overhovedet, og den kan laves meget mindre end det der følger med der... Bliver selvfølgelig lidt dyrere af det...


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2008 16:04:05
Svar/Indlæg:
7263/260
God test Darth Nissan,

Jeg giver #1 fuldstændig ret.