Design
Så er der militær-lir til de skydeglade nørder! Kølerens termiske design er naturligvis udviklet af nVidia, men ganske utraditionelt, har ASUS valgt at indhylde køleren i kamuflagefarver. Befinder man sig altså i en jungle, og skal gemme sig, er dette grafikkort et must-have. Måske en vis Bin Laden skulle investere i kortet til sin PC, i et forsøg på, at snyde de amerikanske styrker. Med forbehold for, at den gamle har vindueside i sin PC, naturligvis. :-)
Spektakulært og sjovt er det i hvert fald - det må man give ASUS. Den farlige kvindelige bueskytte, som vi også så på firmaets HD4870X2, tilføjer endnu et krigerisk element til kortet. Og selvom det egentlig er dårlig smag, kan jeg ikke lade være med, at tænke på en Rambo-film, hvor Sylvester Stallone med sine højeksplosive pile, får vietnamesiske soldater til at flyve rundt. Man kan umuligt undlade, at bifalde overdrivelser, der er leveret så smukt.
Blæseren på kortet, er heldigvis knapt så larmende, som Rambo og hans våben. Kølerens kobberbund, heatpipes og mange aluminiumsfinner, sikrer nemlig, at blæseren altid kører ved et rimelig lavt omdrejningstal. Køleren holdte 100% på afstand på GeForce GTX280 - og siden GTX260 udleder 50Watt mindre varme, betyder det blot, at blæseren kører endnu langsommere på 260'eren. Igen igen, er der altså stor ros til nVidia - vi kan lide stilen. I 2D er kortet næsten uhørbart, mens kortet i 3D stadig er ganske behageligt. Lydløse er der jo ingen kort af denne kaliber, der er.
Appropos varmeudledningen, skal der jo også noget strøm til, at holde kortet kørende. Storebroderen suger 236W ud af ens strømforsyning, mens dette kort er langt mere moderat. Nok engang er 182Watt mere end HD4870's 157Watt, men det er alligevel en forskel, der er til at leve med.
Det lavere strømforbrug har heldigvis medført afskaffelsen af 8-pins stikket, der bruges på GeForce GTX280 og Radeon HD4870X2. Det er vi nogle folk, der har lidt ældre PSU'er, ganske glade for.
For entusiasterne, er der naturligvis også et SLi-stik at finde, der understøtter Tripple-SLi - altså 3 af disse grafikkort kørende sammen i SLi. Overkill er ikke et ord, der findes i en ægte entusiasts hovede - så det nævner vi ikke. Den vilde mulighed er der i hvert fald; og har man ikke tænkt sig at udnytte den, er den pænt og nydeligt afdækket, som vist foroven. SLi kan dog godt gå hen og blive særdeles attraktivt, nu hvor de snarligt kommende Intel X58-basede bundkort, får SLi-understøttelse - så man ikke er bundet til bundkort, baseret på nVidias egne chipsets.
Ved siden af udstødningen, finder vi, som altid, 2 af de velkendte DVI-stik, samt et TV-out stik. Intet banebrydende her. PCI-bracket'en har naturligvis en mørk metallegering over sig - smukt.