Software
Her ser vi SIM-modulet der er dækket af en omgang anodiseret aluminium.
Det er ikke tit at der følger særlig meget med til et kabinet, at det så er software er højst usædvanligt. Jeg installerede min computer i kabinettet og fik sat SIM-modulet til bundkortet. Dette gøres vha. et par stik man sætter i et sæt USB-headers på bundkortet. Når det er sagt lyder det meget nemt, men på trods af at der fulgte to trykte manualer med og en i PDF-form på CD’en, så var det hele meget ringe beskrevet. F.eks. troede jeg at knappen på fronten, den store, havde en eller anden specifik funktion. Men begge Power-knapper havde bare et stik hvor der stod "Power" på, det forvirrede jeres skribent lidt. Det virker også lidt mærkeligt at den ene knap bare skal stå ubrugt hen.
Al kabelføring med SIM-modulet var generelt lidt dårligt beskrevet, det gjorde at jeg brugte mest tid på at få det til at fungere. Lidt en skam. Jeg fik dog det hele til at virke.
Jeg startede systemet op og installerede softwaren. Installeren var bare standard og jeg ser derfor ingen grund til at tage billeder af installationen.
Her på hovedvinduet kan man til venstre vælge hvilken model og serie man har. Det finder softwaren ikke selv ud af da SIM-modulet praktisk talt er det samme. Nedenunder står der så lidt facts om selve kabinettet. Til højre for det kan man så vælge en af de tre(4) blæsere. For Fan3 er nemlig begge 80mm blæserne. Hvis man trykker på dem får man vist deres hastighed på det store blå ”speedometer” i midten. Nedenunder er der så en LED Switch. Den slår LED’s til og fra. Hvad undrer mig er, at hver gang man gør det, ændrer det i et kort sekund på blæsernes hastighed. Samtidig undrer det mig at man kun har on/off-muligheden. Hvorfor kan jeg ikke få dem til lidt mere nu når vi har muligheden?
Til højre er de fire temperaturmålere. F.eks. T3 satte jeg foran frontblæseren, så vidste jeg altid hvad ambient temperaturen var. Man kan sætte en alarm til at gå i gang med hver enkel temperatur-probe. Desværre kan man ikke bare skrive en værdi, men skal i stedet trække rundt i viseren. Samtidig kan man ikke navngive nogle af temperaturmålerne.
Her er jeg inde under fancontrol. Der blev jeg faktisk lidt skuffet. Igen er det kun pre-satte værdier jeg kan sætte udfra. Jeg kan ikke selv bestemme volt/rpm men skal i stedet vælge nogle modes som er prædefinerede for mig. Samtidig er man lidt i tvivl om hvornår det slår til da man ikke skal ”apply” nogle steder, men de skifter lige med det samme… Nogengange. For med F3, som er de to 80mm blæsere, så kunne jeg ikke altid få den til at skifte. Hvorfor fandt jeg aldrig rigtigt ud af. Hvis man har den store model er der også et flow-meter på forsiden.
Jeg finder trøst i at softwaren kun er version 0,9. Dvs. at der er mulighed for forbedring. Det er fedt at have et program der kan styre al det her, men så skal det også bare virke.
Generelt synes jeg at det er en feature der kan nå virkelig langt. Reelt set kan man tage SIM-modulet og smide i hvilken som helst kabinet. Bestemt fristende. Men når man tænker på, hvor meget arbejde softwaren mangler, bliver man lidt skuffet. Giv os lov til selv at bestemme, så bliver det godt.
En sidste ting er at konceptet minder ufattelig meget om Enthusiast System Architecture, eller ESA, som er nVidias model. Eneste forskel er at den skalerer meget længere. Den model indebærer PSU, bundkort, harddiske og hvad man nu ellers kan finde på. Det får SIM til at virke som en lidt afstumpet fætter. At nVidia’s model så ikke rigtig er slået igennem på markedet endnu, er så til Ikoniks fordel. Måske skulle Ikonik bare lade deres SIM-modul indgå i ESA-konceptet, så ville det have mere potentiale.
Nu har vi snakket nok software, vi smider hardwaren i kabinettet og ser hvad der virker og hvad der ikke gør.