Test: Mybook M11

Bærbare d.  04. november. 2008, skrevet af Pizzadude 6 Kommentarer.  Vist: 15345 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: EU-Computer.dk
DK distributør: EU-Computer.dk

Design

Når man ser den lille sag, kan man kan altså ikke lade være med at tænke, at den ville passe helt perfekt ned i en kvindes håndtaske. Til forskel fra den almindelige MSI Wind, fås MyBook M11 kun i hvid, men jeg synes også at den hvide farve passer rigtig godt til den, og så føler den sig heller ikke udenfor, når den ligger nede i håndtasken sammen med den hvide iPod.

Som det ses på billedet af undersiden, er der ikke låger man kan tage af, hvis man skulle have lyst til at skifte harddisken eller RAM i maskinen. Hvis man skal gøre dette, er man nødt til at tage hele undersiden af. Dette er dog heller ikke videre svært, når man har taget skruerne ud er bagsiden nemlig lige til at tage af.

Her har vi så maskinen i sin helhed:

Over skærmen har vi det indbyggede webcam, og til højre for dette er der minsandten også indbygget en lille mikrofon. Der er kælet for designet, hjørnerne er runde, og i sin helhed er den faktisk rigtig pæn. Mest af alt minder den om en Mac i miniformat, hvor tasterne på tastaturet er som på en normal bærbar.

 

På låget har vi et pænt lille MyBook logo, og på undersiden finder vi to små højttalere. Højttalerne er der, men på grund af den ringe størrelse, kan de ikke levere nogen særlig ydelse. Til mindre filmklip og lidt musik er de fine, men det kan anbefales at have et headset med i tasken, hvis man skal bruge lyden i længere tid.

Selv om den bærbare er meget lille, er der alligevel blevet plads til et tastatur i næsten fuld størrelse. De fleste af tasterne er af samme størrelse som et almindeligt tastatur, men et par enkelte som f.eks. piletasterne er en smule mindre end normalt.

 

Tastaturet er rigtig dejligt, og til en bærbar af denne størrelse tror jeg ikke det kunne være lavet meget bedre. Som tidligere nævnt er nogle af tasterne dog lidt mindre end normalt, men det er til at leve med. Som ved de fleste andre bærbare er F-tasterne samtidig genvejstaster til at justere lydstyrke, slå WiFi og bluetooth til og fra og så videre. Ved hjælp af det indbyggede On Screen Display er det let at bruge disse genveje, da man f.eks. kan se hvor langt op lyden eller lysstyrken er.

Under tastaturet er der en række dioder, som indikerer harddiskaktivitet, om WiFi eller Bluetooth er tændt og diverse andre ting.

 

M11 har selvfølgelig også en touchpad indbygget. Denne er rimelig lille, og det samme er knappen som udgør de to musetaster. Man kunne måske godt have lavet den en anelse bredere, men det ville så betyde at man lettere kunne komme til at ramme den mens man skriver, hvilket man i forvejen let kan komme til. Bortset fra størrelsen er touchpadden fin at arbejde med, og både følsomhed, scroll-funktion og musetaster er gode.

For lige at demonstrere hvor lille denne bærbar faktisk er, har jeg taget et par billeder sammen med en CD og en DVD.

Ja den fylder jo faktisk ikke meget mere end en almindelig DVD-film.

 


Tilslutninger

Der er de mest nødvendige tilslutninger som USB, Ethernet og jack-stik til mikrofon og hovedtelefoner. Som i andre netbooks er der dog ikke et optisk drev, så hvis man vil installere programmer som ligger på en CD eller vil afspille en DVD-film, må man lægge den over på et andet medie, eller få fat i et eksternt optisk drev.

Forsiden

Her er ikke nogen tilslutninger, men man kan dog ane at der ikke er nogen lås til at holde låget på plads. Låget holdes nemlig på plads ved hjælp af magneter.

Venstre side

 

  • Låsepunkt
  • Strømudtag
  • Udtag til køling
  • 2 stk. USB-porte

Ikke så meget her, det meste interessante er to USB-porte.

Højre side

  • USB-port
  • Kortlæser
  • Stik til mikrofon
  • Stik til hovedtelefoner
  • VGA-port
  • Ethernet-stik

Her var lidt mere end på den anden side. Det er en fin ting at der er blevet plads til en kortlæser og en VGA-port også.

Bagsiden

Her er der ikke plads til at tilslutte noget, da batteriet fylder det hele.

 

epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-11-2008 18:31:23
Svar/Indlæg:
3329/182
Til gengæld er der draft N og 160GB i de nye Wind. Så prisen på den MyBook er sgu helt forkert. 1GB RAM er jo ikke vanskelig at sætte i, selvfølgelig går det ud over garantien. Men det er de fleste jo ligeglade med alligevel.


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
05-11-2008 17:09:07
Svar/Indlæg:
5258/240
og dog, jeg har hørt flere steder at garantien ikke ryger hvis man sætter ram i, hvis man bare ved hvad man gør-

men jeg synes at det er sjovt at der er lavet så mange kopier af msi wind.

det er samme manskine bare med et andet navn.


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
05-11-2008 23:49:22
Svar/Indlæg:
4033/364
hmm jeg tror nu ikke at det er MSI der laver den oprindeligt, de får allesammen fra den samme underleverandør..


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
06-11-2008 22:01:59
Svar/Indlæg:
5258/240
ja det kan du have ret i, men det var msi der kom med den først jo :P


MJJs
 
Nørd
Tilføjet:
20-02-2009 20:37:21
Svar/Indlæg:
2/0
SEJT :D


MJJs
 
Nørd
Tilføjet:
01-03-2009 10:30:13
Svar/Indlæg:
2/0
Gå ind på: WwW.Mybook.dk der kan du finde mybook m11 til 1.999 men det er kun i denne weekend står der. Den har 120GB hardisk og 1GB Ram. Windows xp home