Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: EU-Computer.dk
DK distributør: EU-Computer.dk

Test

Jeg har nu haft fornøjelsen af at afprøve denne maskine i et stykke tid, og jeg synes at jeg nu har fået et godt helhedsindtryk af den. I forhold til almindelige bærbare er den lidt bette at arbejde med. Men den ringe størrelse har jo også sine åbenlyse fordele, og den er altså bare super let at tage med alle steder, man tænker jo næsten ikke på den som en bærbar, fordi den er så lille og let.

Til forskel fra visse andre netbooks, bruger MyBook M11 en almindelig 2.5" harddisk. Dette giver en noget lavere hastighed end andre netbooks med flashram i stedet for en traditionel harddisk, og den er også mere overfølsom for stød og rystelser. Til gengæld har den så betydeligt mere plads på harddisken, faktisk hele 20 gange mere end den Asus Eee vi tidligere har testet. Så kan man f.eks. have film liggende på harddisken, hvilket man let kan have brug for, når maskinen nu ikke har indbygget CD/DVD drev.

MyBook M11 er en ret stille bærbar. Under belastning kan man svagt høre en blæser køre, og man kan også høre når harddisken arbejder. Støjniveauet kommer dog aldrig op på et niveau, hvor man bliver irriteret over den. Takket være de strømbesparende komponenter kan både strømforbrug, varme og blæserstøj holdes nede på et meget lavt niveau.

Skærmen som denne lille sag er udstyret med er rigtig flot at kigge på. Farverne er pæne og klare og alt står pænt og skarpt. Betragtningsvinklen er rimelig, men hvis man ikke sidder lige for begynder der at komme lidt skygger. Størrelsen af skærmen er rimelig til surfing på nettet og andre mindre opgaver, men i længden bliver det irriterende ikke at have mere plads, så man skal scrolle en del. Skærmen er dog mange gange mere anvendelig end den lille 7" skærm, som den mindste Eee er forsynet med - den størrelse skærm er efter min meningen noget nær ubrugelig. Jeg synes helt klart at de 10" som MyBook M11's skærm er på, er et rigtig godt kompromis mellem portabilitet og anvendelighed.

Vi har også kørt nogle benchmarks, så vi kan få sat nogle tal på ydelsen.

Følgende programmer er valgt til denne test:

  • Sisoft Sandra XII
  • 3DMark01
  • 3DMark03
  • SuperPi 1.5 MOD 1M
  • Batteryeater Pro 2.7

Til sammenligning har vi følgende tre bærbare:

Asus Eee 701

CPU: Celeron M 630MHz
Ram: 512MB DDR2

Zepto Notus

CPU: Intel A100 800MHz
Grafikkort: Intel GMA950 integreret grafikkort
Ram: 1GB DDR2 667Mhz

Zepto Titan A15

CPU: Intel Celeron M Processor 550, 2.0 Ghz
Grafikkort: SIS Mirage 3+ med 256MB delt hukommelse
Ram: 1024MB DDR2 667Mhz

Og så til de hårde facts:

SiSoft sandra:

Vi lægger ud med at køre tre teste fra SiSoft Sandra. Den første er Processor Arithmetic:

 

Et langt bedre resultat end de nærmeste konkurrenter Notus og Eee. Der er et godt stykke vej op til Celeron M-processoren i Titan A15, men alt i alt et godt resultat. Mange af de nye netbooks anvender ligesom M11 en Atom-processor, så i forhold til disse er der ikke den store forskel i processorydelsen.

Vi prøver endnu en processortest.

Igen har Notus og Eee ikke en chance, og Celeron processoren er igen dem alle overlegen. I float-testen er Celeron-processoren dog ikke helt uden for rækkevidde, det er fine takter fra den lille Atom-processor.

Så tester vi harddisken.

Fine resultater på søgetid og overførselshastighed, bedre end Titans harddisk, men på søgetiden kan den selvfølgelig ikke hamle op med den flashdisk der sidder i Eee'en. Til gengæld har M11 så også 20 gange mere plads end den lille flashdisk i Eee'en.

3DMark

Jeg skal da også lige se, om ikke vi kan spille et par småspil. Til formålet har jeg fundet gode gamle 3DMark01 frem:

Mindsanten om ikke vi kunne få lidt ydelse ud af den lille maskine. Der er på ingen måde lagt op til de store spilmæssige oplevelser, men en smule kan den da. 3DMark01 og 3Dmark03 klarede den, men den måtte desværre give fortabt da vi nåede til 3DMark05. Resultaterne er fine for sådan en lille sag, og ældre spil bør kan man sagtens bruge den til

SuperPi

Vi snupper en processortest mere. Denne gang er det SuperPi

M11 er kun lige lidt hurtigere end den langsomme A100-processor i Notus. Lidt skuffende må man sige, men ikke så overraskende; SuperPI er ikke ligefrem Atoms livret.

Batteritid

Vi har selvfølgelig også målt lidt på batteritiden, med følgende resultater.

Da MyBook M11 som de fleste andre netbooks ikke har noget DVD-drev, er batteritiden visualiseret ved en rød søjle, på MyBook M11 målt ved at afspille en AVI videofil direkte fra harddisken, i stedet for en DVD-film.

Som det ses har M11 ikke en voldsom høj batteritid, men den er også kun udstyret med et 3-celles batteri, hvor en almindelig bærbar for det meste er udstyret med et 6-celles. MyBook kan dog snart leveres M11 med et 6-celles batteri, hvilket uden tvivl giver batteritiden et boost. Man skal dog være opmærksom på, at dette batteri rager lidt ud bagtil på maskinen.

 

epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-11-2008 18:31:23
Svar/Indlæg:
3329/182
Til gengæld er der draft N og 160GB i de nye Wind. Så prisen på den MyBook er sgu helt forkert. 1GB RAM er jo ikke vanskelig at sætte i, selvfølgelig går det ud over garantien. Men det er de fleste jo ligeglade med alligevel.


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
05-11-2008 17:09:07
Svar/Indlæg:
5258/240
og dog, jeg har hørt flere steder at garantien ikke ryger hvis man sætter ram i, hvis man bare ved hvad man gør-

men jeg synes at det er sjovt at der er lavet så mange kopier af msi wind.

det er samme manskine bare med et andet navn.


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
05-11-2008 23:49:22
Svar/Indlæg:
4033/364
hmm jeg tror nu ikke at det er MSI der laver den oprindeligt, de får allesammen fra den samme underleverandør..


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
06-11-2008 22:01:59
Svar/Indlæg:
5258/240
ja det kan du have ret i, men det var msi der kom med den først jo :P


MJJs
 
Nørd
Tilføjet:
20-02-2009 20:37:21
Svar/Indlæg:
2/0
SEJT :D


MJJs
 
Nørd
Tilføjet:
01-03-2009 10:30:13
Svar/Indlæg:
2/0
Gå ind på: WwW.Mybook.dk der kan du finde mybook m11 til 1.999 men det er kun i denne weekend står der. Den har 120GB hardisk og 1GB Ram. Windows xp home