Test: Zepto Nexus A15

Bærbare d.  29. november. 2008, skrevet af Pizzadude 12 Kommentarer.  Vist: 18389 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Zepto
DK distributør: Zepto

Design

 

 

  

Stilen er holdt fuldstændig i sort, og det er kun det oplyste Zepto logo samt et par lysdioder, som giver lidt modspil til det sorte. Nexus har en blød overflade, som yderligere underbygger følelsen af, at der virkelig er lagt arbejde i designet.

Kvalitetsmæssigt føles Nexus rigtig godt, kabinettet giver kun ganske lidt efter ved belastning. Ifølge Zepto er kabinettet forstærket med aluminium, og det kan undre lidt, at man ikke har valgt at bruge titanium eller magnesium, som man ellers plejer at se det i bærbare med forstærket kabinet. Måske er det for at holde udgifterne nede, men lige meget hvad så virker det til at fungere, kabinettet virker nemlig godt og robust.

Tastaturlayouts er ikke noget som plejer at ændre sig. Tasterne plejer at være hvor de altid har været, og det plejer mere eller mindre kun at være størrelsen af tasterne der ændrer sig lidt fra tastatur til tastatur. Denne gang er der imidlertid blevet byttet om på Ctrl- og Fn-tasten. Det var også på tide! At placeringen af de to taster konsekvent har været omvendt på alle de Zepto bærbare jeg har testet, har hver gang irriteret mig. Det har Zepto så rettet op på nu, hvilket er rigtig dejligt at se.

Som sagt er der ikke andet end de normale taster der nu skal være på et tastatur. Selv kan jeg godt lide genvejstaster, og specielt til multimediebrug kan de være rigtig praktiske. Der må dog være én der har tænkt: Hvorfor skal vi have ekstra taster for det? Vi bruger da bare dem vi har i forvejen. Ved at bruge Fn-tasten kan man således justere lydniveau, skærmens lysstyrke, skifte musiknummer og flere andre ting. Vi har set det før ja, men det er stadig en rigtig god ide. Der er også en anden funktion her jeg gerne vil fremhæve, man har nemlig muligheden for med to tastetryk af deaktivere Windows-tasten. En fremragende mulighed hvis man bruger maskinen til spil, da det kan være skæbnesvangert, hvis man i en hed skudduel kommer til at ramme den, og dermed åbner startmenuen og minimerer spillet.

Nederst i venstre hjørne finder vi seks lysdioder, som indikerer harddisk-aktivitet, om WiFi er tændt osv. Hvis man synes lyset fra disse er irriterende, kan de slukkes ved at aktivere det som Zepto kalder LED night mode. Når dette er aktiveret, er det således kun harddisk-indikatoren, som er aktiveret.

 

Nexus har selvfølgelig også en touchpad, denne passer fint ind i resten af designet, og det er faktisk ikke andet en lille fordybing. Den har en god bredde, og er behagelig at arbejde med på grund af soft-touch overfladen Nexus er beklædt med. Under touchpadden er højre og venstre musetast som sædvanlig, Zepto har dog valgt at lave de to knapper ud i et. Det fungerer uden problemer, og designmæssigt giver det også lidt ekstra.

  

Lige over skærmen er der et diskret 2.0 MP webcam. Driveren er installeret fra start af, og ved at trykke Fn+F6 kan man let starte et lille program, så man kan optage hvad webkameraet kan opfange. Billedkvaliteten er fin til de fleste formål, og det er da rart at man ikke skal slæbe et eksternt webcam med sig rundt.

 

Der er placeret en højttaler på hver side af tastaturet. Der er ikke så meget at sige om dem... de kan spille, men som de fleste andre indbyggede højttalere i bærbare skal du ikke forvente den store lydoplevelse.

Desigmæssigt er hele Zeptos nye serie faktisk noget specielt, for i modsætning til de fleste andre mærker, har Zepto brugt tid og penge på at designe bærbarens ydre helt selv. Dette gør at serien skiller sig ud fra mængden.

Hvis jeg skulle beskrive designet på Nexus med to ord, ville det være diskret og stilrent. Man har simpelthen taget alt hvad der hedder genvejstaster og smidt dem væk, eller placeret knappen på en af siderne, som det er tilfældet med volumenknappen. Rundt om tastaturet er der således kun en tænd og sluk knap, samt musetasterne under touchpadden. Det er blandt andet det faktum der gør, at Nexus fremstår fuldstændig stilren.

Designmæssigt er Nexus så godt som identisk med storebroderen Nox, og faktisk er det kun fingeraftrykslæseren som mangler, hvis man altså kun ser på det ydre.

CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-11-2008 16:04:33
Svar/Indlæg:
2388/52
Hvorfor kunne Vantage ikke køre på Nexus'en ?


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
29-11-2008 16:24:39
Svar/Indlæg:
1317/46
Hvis den computer havde haft en bedre skærm og fingeraftrykslæser, så ville det have været et meget godt tilbud.


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-11-2008 16:29:22
Svar/Indlæg:
2388/52
#2
Jeg skal ALDRIG have en computer med fingeraftrykslæser mere. Havde skåret mig i begge de fingre som jeg brugte til at logge ind med, og da jeg ville slå det fra med at man skulle bruge fingrene for at kunne logge ind, så slettede den samtidigt min bruger så jeg overhovedet ikke kunne logge ind :/


Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-11-2008 18:04:47
Svar/Indlæg:
6181/270
#3 også alle dine 10 fingre?
normalt registrerer man alle sine fingere i systemet, i tilfælde at man skulle skære i sine fingre 🤡 😎


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-11-2008 19:29:08
Svar/Indlæg:
2388/52
#4
Nej, men den anbefalede 2 fingre, så det gjorde jeg.. eller, tror faktisk jeg havde registreret 3 fingre for at det ikke skulle være løgn..


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
29-11-2008 20:24:35
Svar/Indlæg:
5363/442
#1 På grund af opløsningen på skærmen, den er for lav til Vantage...

#2 Skærmen forstår jeg, men fingeraftrykslæser synes jeg egentlig ikke rigtig betyder noget..


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-11-2008 20:34:25
Svar/Indlæg:
2388/52
#6
når man én gang har oplevet at den fuckede systemet op, så vil man heller ikke have fingeraftrykslæser mere :)

ah okay, undrede mig bare lige over hvorfor vantage scoren ikke var med :)


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
29-11-2008 22:04:11
Svar/Indlæg:
1317/46
#7 jeg bruger selv fingertryksaflæser, foreløbigt uden problemer, desuden kan jeg logge normalt ind hvis aflæseren ikke virker. Begrundelsen for at jeg mener en fingertryksaflæser er god at have, er at når den bliver mere standard i computere så forvent at se den blive brugt til mere end bare at logge ind på computeren.

Dog vil jeg hellere have en bedre skærmopløsning end en fingeraftryksaflæser hvis jeg får valget.


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
30-11-2008 00:18:03
Svar/Indlæg:
278/73
#8 - Og når de så har implementeret fingeraftryk på alt, bliver det næste nethinde scannere til alt, a la Minority Report....

...I demand my FREEEEDOOOM :'-(


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
30-11-2008 10:19:44
Svar/Indlæg:
1317/46
Nethinde skanninger og fingeraftryk er ikke forskellige fra en unik kode, som den fx bruger når du skal logge dig ind hwt eller din netbank. Mange betaler også med visa/dankort så det skaber også overvågning, mobilselskabet kan følge dig når du har din mobiltelefon tændt, så der er allerede meget overvågning men...

formentlig er der et stykke vej til minority report, men udviklingen generelt går da i den retning.


jAMBAZZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-12-2008 11:24:09
Svar/Indlæg:
156/18
Problemet med denne Zepto er at den ikke er tilnærmelsesvis prismæssigt forsvarlig.
Sammenlignet med ASUS M50VN har den dårligere specs og koster mere.
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Nexus A15 gearet nogenlunde som M50VN (intel nic, samme cpu, samme os) løber op i 11.000
Nox -||- løber op i 13.000

Asus sælger en M50VN for 8800 kr.. 🤡


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
05-12-2008 17:34:21
Svar/Indlæg:
5363/442
#11 Til gengæld kan du jo så konfigurere Zeptoen som du vil, og den kan fås helt ned til under 6000kr, så direkte at sammenligene konfigurationer.. Tjaa...