Test: Plantronics Gamecon 777

Lyd d.  12. november. 2008, skrevet af Mino 9 Kommentarer.  Vist: 12152 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Plantronics
DK distributør: Plantronics

Design

 

 

Ved første øjekast ser headsettet måske lidt stort og klodset ud, men dette skal man bestemt ikke tage for noget negativt. Det er åbenlyst at det er et robust headset, der kan klare at få nogle tæsk, og man vil måske umiddelbart tro at headsettet ville være meget tungt, men det er lavet i stærkt letvægtsplastik, og vejer faktisk forbløffende lidt.

Selvom headsettet ser lidt firkantet ud, er det faktisk et ret flot headset. Det er lavet i mørk grå plastik, med sorte puder omkring enhederne og på hovedbøjlen. Siderne på hovedbøjlen er pryddet af GameCon Plantronics, so man ikke er i hvivl om, hvad det er for en producent man har fingrene i.

Hovedbøjlen er meget bred, og der er rigeligt med justeringsmuligheder i siderne, så selv folk med et stort kranium, kan finde en perfekt indstilling. Ørepuderne er super komfortable, men rent faktisk kan man ikke engang kalde dem ørepuder, for kopperne er så store at hele øret kan være i dem, og de super bløde puder gør at man kan bruge headsettet i flere timer, uden at man begynder at finde det ubehageligt på noget tidspunkt. Et KÆMPE plus, når vi taler om et headset der er beregnet til pro-gaming.

 

 

Hvis man tager et hurtigt kig på billedet ovenover, vil det første man tænkte måske være "hvor er mikrofonen?", og den er da også gemt godt væk. Plantronics har nemlig været så smarte, at de har lavet plads i selve hovedbøjlen, så mikrofonen kan gemmes helt væk når den ikke bruges. På venstre side af hovedbøjlen er der lavet et hak ind, som mikrofonen nemt kan sættes ind i, så den undgår stød eller at brække af, hvis man skal have headsettet i en sportstaske på vej til et lan-party. Når mikrofonen så skal bruges, kan den tages frem igen, og når den er i nederste position, er den perfekt vinklet til munden, så den ikke sidder helt inde i mundvigen, og samtidig sidder i en fornuftig afstand, så man ikke sidder og ånder ind i den. Den kan desuden justeres 3-4cm i længden. Den er rimelig handy, må man sige.

 

 

Selvom mikrofonen ved første øjekast måske godt kan virke lidt skrøbelig, er dette dog slet ikke tilfældet. Den er overtrukket med et gummilag, som gør at den kan vrides, vendes og drejes uden at den risikerer at knække af.

 

 

Et stykke nede på ledningen finder vi controlleren, og denne er ligesom resten af headsettet, lavet i letvægtsplastik. Dette har den fordel at den ikke trækker i ledningen, så man sidder og bliver helt skæv i hovedet. Den er udstyret med et volume hjul, og en lille mute knap. Personligt er jeg ikke så meget for hjul til at justere med, da man godt kan komme til at støde til den, og derved skrue op på maks., så hjernen står og blafrer ud af ørerne på en, men det betyder dog at man har mulighed for at finjustere, i modsætning til + og - knapper, som har nogle predefinerede dB adjustments. Så det er helt sikkert en smags sag, der er meget individuel. Jeg kom ikke på noget tidspunkt til at skrue op ved at vende og dreje mig, så i dette tilfælde er hjulet skam i orden.

 

 

Nederst på ledningerne finder vi de meget traditionelle mini jack-stik, 1 til hovedtelefoner og 1 til mikrofonen. Dette giver mulighed for at forbinde headsettet direkte i sit lydkort, men i dette tilfælde har det slet ingen interesse, og det er der en grund til.

 

         

 

Sammen med headsettet følger en lille firkantet boks, som viser sig at være en Dolby Surround converter. Den er lavet til USB-indgang, og 2 mini jack-indgange til headsettet. Dette giver mulighed for at sætte headsettet til i sit frontpanel, så man ikke bruger en masse længe af ledningen på at tilslutte headsettet bagpå computeren.

 

 

Ledningen er meget blød, og giver en rigtig lækker bevægelsesfrihed, men man skal lige passe på ikke at komme til at tvinde den, for den kan godt tvindes ind til en lille klump, hvis man drejer headsettet nok gange.

 

 

Generelt set, er det et rigtig lækkert headset. Der er blevet kælet for detaljerne, men endnu vigtigere, er der blevet kælet utroligt meget for komforten. Det er på intet tidspunkt ubehageligt at have på, og man føler virkelig man har fat i noget kram, når man sidder med headsettet.

Las os tilslutte headsettet, og se hvad sådan en fætter kan præstere i testen.

 

MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2008 14:57:11
Svar/Indlæg:
5421/53
Virkelig nice test, og er specielt glad for CS:S delen!

Kunne da godt være man sku ønske sig dette til Jul :)


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2008 20:01:06
Svar/Indlæg:
5421/53
Lige et par spørgesmål...

Kan Sorround delen aktiveres ved brug af eget lydkort?

Gør USB sticket noget anderledes end lydkortet?


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
12-11-2008 20:15:19
Svar/Indlæg:
278/73
#2

Den lille boks ER surround delen, så det kommer an på om du har en ligeså god surround i dit lydkort vil jeg tro.

Boksen er til USB, der kan ikke klemmes ligeså meget power ud af en USB, som af en lydkorts port, men det er stadig tilstrækkeligt. hvis du skal høre musik, så brug dit lydkort, men surround delen ligger i boksen, og boksen er lavet til headsettet, så du får nok det bedste resultat ud af den.


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2008 20:18:27
Svar/Indlæg:
5421/53
Oki så er det bare boksen der bliver brugt til gaming, og så overtager mine Z-5500 musikken :)


DuckHunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2008 21:17:43
Svar/Indlæg:
1889/115
Et godt gave ønske! 😀

Ser ihvertfald lovende ud! #salve#


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2008 01:06:34
Svar/Indlæg:
2957/206
Alle de ting.. Det ser lige så unødvendigt ud som med mit gamle dejlige 7900GTX fra BFG..

TShirt, spil, mousepads etc etc ^^


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2008 04:20:58
Svar/Indlæg:
2175/21
et godt headset lyder det til..foretrækker nu min speedlink medusa home edition...den medfølgende forstærker box med masser af tilslutningsmuligheder er nu næsten uundværlig :)


phg
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2008 15:36:48
Svar/Indlæg:
1399/43
#7
alle de ting får du heller ikke med,den kuffert der er med er et pressekit kun for testere.


JaadCe
 
Overclocker
Tilføjet:
14-11-2008 20:03:55
Svar/Indlæg:
32/0
Puha det er frækt...puha...bliver helt våd i min buks! 🙂 Har længe ønsket mig et godt headset..tror jeg skal tjekke nogle flere anmeldelser ud, for at se, om de er nogenlunde enige.