Test: ATEN 4-Port USB KVM Switch

Diverse d.  18. februar. 2009, skrevet af iNVALiD 0 Kommentarer.  Vist: 9631 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ATEN
DK distributør: Highpoint

Test

 

Det vil blive lidt finurligt at teste sådan et produkt her, da det ikke er noget som man kan benchmarke, men det handler mere om oplevelsen med selve produktet, og hvordan det ellers fungere. Der er derfor heller ikke så mange billeder at fremvise, så det bliver mest tekst dette afsnit, men håber da folk overlever at læse lidt. Men hvis i er helt dovne, så er der en opsummering i slutningen af siden, som i kan læse hvad der er godt og dårligt ved produktet.

Testmaskinerne består af :

  • HP Compaq NX8240 bærbar, Windows XP SP3, nyeste ATI driver
  • Stationær pc, Windows Vista SP1, nyeste nVidia driver
  • Linux server, Debian
  • Samsung 913N skærm
  • Logitech UltraX keyboard
  • Microsoft Intelli Explorer 3.0 mus

Ud af disse tre er det kun 2 af systemerne som jeg benytter lyd på, da jeg ikke syntes det er nødvendigt at have lyd på en server. Så det er kun min bærbar og min gamer pc, hvor lyden bliver delt til mit headset. Ellers bliver resten delt normalt.

Vi starter ud med at kigge på et lille diagram der kan vise hvordan denne KVM switch kan fungere og sættes op.

Skærm, højtalere, mus og tastatur bliver tilsluttet til KVM switchen, hvorfra der går fire sæt kabler videre som du kan tilslutte til fire forskellige computere. Det vil sige at med én skærm, én mus, ét tastatur så kan du nu kontrollere fire forskellige pc'er, uden at skulle skifte kablerne fra en PC til en anden. Der skal få klik til, for at skifte mellem de forskellige computere, og det er ikke muligt at kontrollere alle computere på en gang.

For at få et indblik i hvordan den fungere og hvordan oplevelsen har været, så har jeg brugt længere tid på at teste den. Under test perioden har jeg altid haft min server tændt, som kører over kabel 3, min stationære pc som sidder på kabel 2 og ikke mindst min bærbar som sidder på kabel 1. Jeg bruger normalt min bærbar hvor jeg tjekker mails, surfer og ikke mindst skriver artikler på. Min stationære bliver benyttet når jeg skal spille diverse spil. Sidst men ikke mindst så er min server, som kører debian og agerer fileserver med samba, plus diverse andre ting installeret. Disse forskellige setup kører alle via KVM switchen og lyd funktionen i KVM switchen benyttes ikke. Bærbaren og den stationære kører 1280x1024, og fileserveren kører raw command i den ondeste og laveste opløsning overhovedet muligt.

Det med at skifte mellem de forskellige systemer imens de er tændt, fungerer meget godt, og de forskellige computere finder mus, tastatur og skærm med det samme, når der er skiftet. Det er også selvom man sidder midt i et spil og man skifter over til en af de andre maskiner, så kører alt vel. Jeg har dog lagt mærke til at hvis man sætter en af computerne til at slukke ned og man skifter over på en anden pc, så når den computer man slukkede, slukker så afbrydes keyboardet i cirka 1.5-2 sekunder, hvorefter det kommer igen. Det må siges ikke at være det store problem, men det kan være et irritationsmoment for nogle brugere, der ofte bruger det tastatur. Der er desuden også et problem, som opstår hvis KVM switches er sat til at se på kabel 4, hvor jeg ikke har noget sat til, og jeg starter min bærbar op, som har et ATI grafikkort, så starter den skærmen op i 800x600 billede. Jeg har ikke kunne fremprovokere det her problem på min stationære, som har et 8800GT, så jeg må antage at problemet består i ATI driveren. Men set bort fra disse to fejl, var der intet ud over det normale, at bemærke af fejl eller mangler på produktet under testen. Når der bliver skiftet mellem de forskellige systemer, var min frygt lidt at man skulle bruge "auto" på skærmen, for at sikre sig at billedet står så skarpt som overhovedet muligt. Men jeg har endnu ikke oplevet at jeg skulle benytte "auto" knappen, fordi billedet er ude af fokus eller det står lidt skævt på skærmen.

Opsummering:

  • Mulighed for at sætte op til 4 pc'er til
  • Mulighed for at dele lyden mellem pc'erne
  • Nemt at bruge
  • Let at tilslutte
  • Mindre fejl, såsom det med skærm opløsning med ATI kort og afbrudt tastatur i 1-2 sekunder

Men bare det med at man kan have en skærm, mus og tastatur til at stå, og herved kan kontrollere 4 forskellige pc'er, er i sig selv rigtig lækkert. Jeg har selv på denne måde sparet en skærm, tastatur og mus væk på mit skrivebord, som jeg bruge til min server, og nu har jeg endda monteret min bærbar til hele setup'et. Så jeg benytter 3 ud af de 4 mulige på denne KVM switch.

På sidste side finder vi konklusionen, og så får i virkelig ikke mere, medmindre i klikker på de forskellige bannere vi har på siden.