Test: Edimax nLite USB adapter - EW-7711UAN

Netværk d.  13. februar. 2009, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 13840 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Edimax
DK distributør: Edimax

Test

 

Nu skal det blive spændende at se, om Edimax har kunnet få det optimale ud af N-teknologien. Under gode sende og modtageforhold bør vi kunne nå stabile hastigheder på 70-100 Mbps, og maksimale hastigheder på helt op på 300 Mbps. 

Test setuppet består af en Edimax BR-6574n router i kombination med et Edimax EW-7711UAN USB netkort, begge selvfølgelig baseret på samme trådløse standard. Det trådløse netkort er installeret på en Dell bærbar, installeret med Windows XP SP3. Overførselshastighederne er målt med Total commander, og foretaget ved overførsel af 3 GB filer af blandet størrelse mellem den bærbare og en stationær sluttet direkte til routeren med kabel.

Den første af de tre test, med router og bærbar stående ganske tæt på hinanden og denne må derfor indikere den maksimale ydelse for setuppet. Herefter bevægede jeg mig hen i den anden end af lejligheden, hvor der var ca. 10 meter og tre vægge mellem router og modtager. Til den sidste test blev jeg nødsaget til at bevæge mig ud i vinterkulden, og et stykke ud på vejen for yderligere at teste router og netkorts formåen.

Og resultaterne blev:

 

 

 

Med tanke på hvad den trådløse N-standard lover, er det ikke just imponerende overførselshastigheder. Heller ikke når vi ser på hvad konkurrerende setups kan opnå af hastigheder. Når dette er sagt, så er dette setup dog en god opgradering i forhold til trådløse netværk baseret på tidligere teknologier. Hvis brugen af dette setup er trådløst internet derhjemme, er det dog et fint valg, da dette for det meste ikke kræver højre hastigheder eller dækning, end den setuppet kan levere. Ved test af up og downloadhastigheder de forskellige steder, var det kun da jeg gik udenfor, at min 10Mbps op / 10Mbps ned forbindelse blev begrænset, så til formålet er ydelsen acceptabel.