Test: Koolance VID-487

Køling d.  11. februar. 2009, skrevet af Polarfar 6 Kommentarer.  Vist: 10967 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Koolance
DK distributør: Coolbits.dk

Layout / Design


Selve køleren er lavet af kobber, der efterfølgende er coated, så bunden fremstår i en mørk farve, og på toppen er der monteret en forniklet plade med et fræset Koolance logo. Imellem de to lag sidder der en tynd akrylplade, så man lige kan nå at skimte udfræsningerne i kobberet gennem logoet. Ret sejt lavet, og det er egentlig en skam, at man ikke kan se det når først grafikkortet er monteret i kabinettet.

 

 

De to runde skruer øverst er propper, der kan monteres på begge sider af køleren, således at du kan bestemme hvilken side vandet skal komme fra og returnere. Det gør det også muligt at bruge to eller flere VID487 til et Crossfire setup.
 


Forarbejdningen er superlækker. Billedet til højre er fabrikkens eget reklamefoto, og her fremstår bunden blank, men den er altså behandlet med en form for brunering. Lad os få det monteret på grafikkortet, så vi kan se om det kan trække noget.


Montering

Manualen er på engelsk, men heldigvis er der tydelige billeder af proceduren, og det meste giver faktisk sig selv. Det eneste du skal tage stilling til, er hvor store slanger du vil bruge, og hvordan det skal monteres mht placering af studser. Det er 1/4" gevind der er brugt, men de er meget lave så jeg har købt Koolance's egne studser med tilsvarende lavt gevind og gummimanchet der forsegler, så vi ikke får lækager. Som udgangspunkt er det jo en ret skidt ide at blande vand og elektronik, og man skal ALTID, og jeg mener kraftsgu' ALTID teste kølingen for utætheder inden man sætter strøm på. Kommer der en dråbe vand eller to på printkortet uden at der er tændt for strømmen så overlever det. Har du først gang i benchmarkprogrammerne og tilsætter vand, så har du haft det grafikkort, og i nogle tilfælde ryger bundkortet samme vej.

Vi tager vores Gigabyte HD4870 grafkkort og skræller forsigtigt køleren af. Jeg har markeret de chips der skal have kontakt med VID-487 køleren med en gul ring.

 

  

 

Køleren har kontakt til selve 4870 GPU'en, men der er et gab mellem kølefladerne og ram og det er her de medfølgende thermal pads skal bruges. Du skal bruge tre striber, der skal placeres som på billedet herunder. Jeg har også smurt en dråbe kølepasta ud på den kontaktflade, der skal have fat i GPU. Studserne er 10mm ID high flow.

 

 

Herefter er det "bare" at skrue køleren fast på grafikkortet med de medfølgende skruer. Den originale bøjle der sørger for kontakt mellem køler og GPU skal genbruges. Den kan lige anes mellem slangerne på billede to herunder.

 

 

Og så kommer det spændende jo. Efter at man har ladet kølesystemet køre ½ times tid for at tjekke for utætheder, skal der strøm på. Hvis ellers monteringen er korrekt, skulle du gerne have nogle temperaturer, der er betydeligt lavere end med luftkøleren. Jeg har brugt programmet Rivatuner til at monitere alle tilgængelige temperaturer på grafikkortet, og der var faktisk problemer. En Memory IO sensor meldte at den var 84C varm, og den steg omgående til 110C ved load, samtidig med at der var massive fejl i grafikken. Der er kun een vej, og det er at skille det hele ad og tjekke om alle køleflader har fat i alle chips. Jeg gav alle VRM og IO chips en lille klat kølepasta, og monterede så det hele igen. I andet forsøg meldte IO chippen 35C, og der var ikke længere fejl under load. Og som vi skal se på næste side, så er der virkelig noget at hente på temperatursiden med en fullcover vandblok.

 

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-02-2009 10:12:19
Svar/Indlæg:
7263/260
#0

Rigtig god test Polarfar, fedt produkt 🙂.

Jeg har aldrig selv kendt så meget til Koolance, så når der kommer en test op, og det er med vand, så er det lækkert. - håber også der kommer flere vand test 🙂


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-02-2009 12:49:49
Svar/Indlæg:
3233/128
Fin test.

Jeg synes dog de fullcovers er alt for dyre. Der findes ikke et som ikke yder godt nok på markedet. Hvis man kunne få et som bare virkede uden der var gjort noget ud af udseendet, til 400kr i stedet var jeg ikke i tvivl...


noxon
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-02-2009 13:02:07
Svar/Indlæg:
3321/21
#2
Helt enig!
Jeg har et swiftech hovede og nogle køleprofiler, det kan jo bruges på stort set alle gfx kort, der skal bare skiftes tape på profilerne efter 2-4 monteringer.
Dog kræver det så man har noget airflow over de profiler der køler ram+mosfets og hvad der nu ellers er.

Så hvis man ofte skifter gfx kort er den løsning MEGET billigere :)


Ellers rigtig fin test Polarfar 😉


Cyrezz
 
Overclocker
Tilføjet:
11-02-2009 15:37:32
Svar/Indlæg:
581/24
Hvorfor får den ikke 5 i ydelse? Er der andre, som yder bedre?


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-02-2009 21:47:28
Svar/Indlæg:
20170/383

Har lidt svært ved at se relevansen for denne test. Altså der er jo testet efter alle kunstens regler, på nær en ting.
Så længe der kun bliver brugt stock kølehovedet som referencekøling giver det jo allerede fra starten af sig selv at dette kølehoved fra Koolance er langt bedre. Al vandkøling er jo bedre end stock.

Hvis vi skal bruge en test af dette kølehoved til noget bør den jo sættes op mod andre lignende kølehoveder, som fx fullcover fra EK og den slags. Evt også GPU kølehoveder.



noxon
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-02-2009 01:54:45
Svar/Indlæg:
3321/21
#4

Gpu hoveder (dækker kun gpu) yder somregel en del bedre, dog afgiver det testede kort så få watt er der næppe ville være en forskel hvis de var testet op mod hinanden.
Der skal vmod og et kæmpe oc til før man kan se en god forskel.