Test: Shuttle XPC SN78SH7

Barebones d.  13. marts. 2009, skrevet af Polarfar 5 Kommentarer.  Vist: 14285 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: InterData

BIOS

 

BIOS er en Phoenix Award type som man har set 1000 gange før - hvis ellers man er nørdet nok til at tjekke BIOS indstillinger i almindelighed. I hovedmenuen er der i hvert fald ikke noget at tage fejl af.



Går vi ned i Advanced Features finder vi indstilingerne for grafikken. Her kan du bestemme hvor meget af systemrammene der må bruges af chipsettet til grafikkortet. Jeg har 4GB ram i maskinen så der er intet til hinder for at vælge 512MB og stadig have masser af overskud til styresystem og programmer.



Vi kan også skimte indstillingen for Hybrid SLI. Den er ikke aktiv her da billedet er taget før jeg satte et ekstra PCIe grafikkort i maskinen.

Men ellers er det ovre i Frequency/Voltage Control menuen at der er noget spændende at komme efter. SN78SH7 er ikke lavet til hardcore overclocking. Hverken chipset eller strømforsyning indbyder til det. Men Shuttle har alligevel lagt muligheden ind for at ændre i parametrene. Herunder er det cpu'ens indstillinger der er vist.



600MHz på bussen og plus 0.4V på Vcore er ikke just verdensrekord potentiale, men det er da bedre end ingenting. Det passer nok meget godt med hvad man kan trække ud af PSU og cpu køling uden at skulle bruge ildslukker bagefter.

også ram og chipset kan få lidt ekstra at leve af.



Igen en sparsom omgang. Et max på 2.42V er lige i underkanten til overclocking. Der er rigtig mange high-end DDR2 ram på markedet med 2.4V som standardspænding.

Ramtimings har sin egen menu.



Som det ses understøtter bundkortet 1066MHz ram hvilket giver lidt ekstra på rambåndbredden, og giver mulighed for højere divider i forbindelse med overclocking. Du kan vælge mellem tre mulige indstillinger for ram timings. En AUTO der læser SPD chippen på rammene og sætter dem til laveste fællesnævner. En MaxClk der sørger for at køre den hurtigst mulige hastighed ( formentlig også styret af SPD chippen ). Og endelig den manuelle indstilling i det tilfælde at SPD chippen ikke er kodet med rammenes max indstillinger.

Alt i alt en rimelig standard udseende BIOS med få overraskelser. OC mulighederne er begrænsede, men vi skal også lige se på hvad det er maskinen er lavet til. Det er de færreste der vil købe en geforce 8200 bestykket maskine for at overclocke den, og til almindeligt brug er denne BIOS løsning alt rigeligt.

 

 

donaldrap
 
Overclocker
Tilføjet:
14-03-2009 23:01:35
Svar/Indlæg:
16/0
Har selv haft en monsterskriger af en Shuttle (dog en P4 640) på mit skrivebord i 4.5 år - nu gider jeg ikke mere. Jeg har vist fået høreskade, for jeg har vænnet mig til larmen. Ja, den er kompakt, smart og kan bruges til mediecenter - og ikke mere. Ganske som Polarfar skriver. Glem alt om WAF (Wife Acceptance Factor) Hun skriger når den skriger! :'-(
Og gaming sker med hørebøffer for at holde larmen ude.

Men min G5 har kørt upåklageligt i snart 5 år, det må jeg give den.
Men så er jeg også glad for, at den nu er afskrevet og jeg kan købe noget nyt :)


Encrazed
 
Overclocker
Tilføjet:
15-03-2009 09:49:52
Svar/Indlæg:
809/50
#1
så har du da været uheldig, for jeg havde en shuttle med et 7950GT og en E6600 i sig, og den sagde da ikke så meget igen - og jeg kørte ikke med lyttebøffer på det tidspunkt.
men nu udviklede P4 640 også usandsynligt meget varme, i forhold til CPU'erne idag jo..


donaldrap
 
Overclocker
Tilføjet:
15-03-2009 14:52:40
Svar/Indlæg:
16/0
Det er jeg glad for at høre, på dine vegne. Jeg ofrede i nærheden af 11000 for den i sin tid og var rigtig skuffet. Det undrer mig, at Shuttle ikke monterer en større og mere lydløs 120 mm fan til ICE, stedet for den samme 92 mm de altid har kørt med.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-03-2009 15:10:44
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #3

Jeg er nok nødt til at udtrykke samme holdning som #2, mht. køleløsning og støjniveau. Jeg havde selv en G5'er i sin tid, og med indstillingerne sat på "auto", var det kun ved intensiv gaming, at blæserne gassede op og gjorde sig bemærkede.

Desuden skal du være opmærksom på, at der skal fragtes en anseelig mængde Watt ud igennem 92 mm blæseren, og at du ligeledes har begrænset plads at arbejde med. H7-modellen (hvor jeg selv anmeldte Intel-varianten for noget tid siden) har taget en masse af klagepunkterne mht. til løsningen fra G5'eren og ændre et par detaljer.

Det gør, at jeg anser H7 for at være en af de mest støjsvage løsninger jeg nogensinde har arbejdet med. P2'eren har jeg til gengæld et lidt mere lunkent forhold til, da den er lidt mere pernitten, men man har selv muligheden for at justere blæserne, såfremt man ikke er hysterisk mht. temperaturer 🙂


Encrazed
 
Overclocker
Tilføjet:
15-03-2009 16:16:29
Svar/Indlæg:
809/50
#4
Det var så en SD37P2 jeg havde :)og der var blæserstøjen da ikke så slem, medmindre man kørte nogle spil der krævede en del (FSX), ellers havde jeg sat blæserne til low mener jeg nok, uden OC..