Test: CM Storm - Sniper.

Kabinetter d.  19. marts. 2009, skrevet af arsenio3d 3 Kommentarer.  Vist: 10353 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Coolermaster
DK distributør: Highpoint

 Layout / Design Del 2.

 

 Vi fortsætter fra 1. del af Layout / Design, og kaster os ud i endnu en kaskade af beskrivende billeder.

 


Logo

 

En ting jeg kan lide ved kabinettet, er at det ikke er overplastret med alle mulige logoer, blinkende lys og chrome-farve, men er holdt så stilrent som muligt.
På siden kan man finde et anonymt CM storm logo, det synes jeg personligt er at foretrække, for man kan altid selv modde, eller sætte klistermærker på, hvis man kan lide den slags.

 


Logo #2

 

Et stk. sniper logo øverst i venstre side af kabinettet,

 


Blæser

 

I toppen sidder der en 200x30mm Blue LED Fan (500 - 1000rpm, 17 - 23 dBA) som kan byttes ud med 120mm fans eller en 120x240mm Radiator.

 


Tilbehør

 

Her er det tilbehør som følger med dyret, gummifødder, en pose skruer, hvide strips, en manual og et par beslag som man skal montere hvis man vil installere noget 3,5" tilbehør, i en af 5,25" drev pladserne.

 


Hul i Mobo tray?

 

Hey der mangler da noget der?! Næ, det er så man kan installere og fjerne sit store monster.

 


En blæser mere

 

Bagpå er det en blæser, som blæser varm luft ud af rumpetten på kabinettet. Ovenover blæseren kan man se 2 stk. huller til vandkøling.

 


Tool-less instalation.

 

Her ser vi låse-mekanismerne til DVD drev osv. Det er utrolig smertefrit at installere sit DVD/Blu-Ray drev, man klikker en gang for at åbne, sætter drevet ind, og klikker igen for at låse, sådan!

 

         
Tool less installation part 2.

 

Lige nedenunder er der et Harddisk-rack, hvor brugervenligheden er i højsædet igen. Der sidder 5 stk. HDD skuffer som man kan tage ud så let som ingenting, udover det har Skuffen en skrueløs installation af selve harddisken. Der sidder et par dutter som er stukket ind i skruehullerne, de er desuden belagt med gummi så vibrationer fra old-school lagerenheder nedsættes.

Ved siden af ser man en stor blæser, der er front indtag af kold luft, som beskrevet ved billede #1.

 


Tool-less installation part 3.

 

Mere tool-less... Hva´ så med mit dyrt indkøbte værktøj?  hehehe  det bliver altså ikke nemmere. Man skal ikke fedte med skruer for at sætte PCI kort i sin PC længere.
Ved siden af er der noget nyt, CoolerMaster har i hvert fald taget patent på idéen, det går ud på at man sætter kablet til sin dyre gamer mus, endnu dyrere gamer tastatur og alt hvad der har kabel, ind igennem den inden de sættes til USB indgangene i bundkortet.
På den måde er det ikke så nemt at løbe med det, for skal man åbne for den igen, skal man tage siden af kabinettet, som vi så tidligere var lukket og låst som var det Fort Knox!
Denne nye feature kalder Cooler Master for  "Storm Guard".

 


inderside af sidedæksel

 

Her ser vi indersiden af sidedækslet, som man kan se er det sådan set bare en ramme med et stort meshgitter. Imellem gitteret og rammen er det et støvfilter, men man kan ikke tage det ud, hvilket ville være smart og praktisk når man skal gøre rent i kabinettet.
Finishen er ikke den bedste, man kan se nogle steder at den er blevet farvet ved maling af kabinettet, og andre steder er det ridset/skrammet. Det er ikke så pænt i min verden.

 


Fuldt installeret 

 

Ja næsten fuldt, der mangler et par småting som RAM og et kabel hist og pist, ting som ikke er meget anderledes at installere end i andre kabinetter.
Det eneste jeg skulle bruge skruetrækker til, var bundkortet og strømforsyningen, ellers var resten utrolig nemt at installere.

Specielt harddisk, og dvd drev var en fornøjelse at installere, aldrig har jeg oplevet noget så brugervenligt og ligetil. Hvis man er lidt usikker mht. at samle sin egen computer, er et kabinet med sådanne værktøjsfrie løsninger klart at anbefale, for det eliminerer risikoen for at man taber skruer ned i bundkortet eller bruger store skruer til at montere harddisken, og derved ødelægger skruehullerne.

 


Bagved motherboard tray´et

 

Kabinettet har ikke et flytbart mobo tray, men spørgsmålet er, om man virkelig har brug for det i dette tilfælde... Man kan tage begge sidedæksler af, og i selve mobo tray´et, er der et hul, så man kan montere og fjerne CPU bagplader til store tunge kølere, dvs. at man ikke behøver at fjerne sit bundkort, hvilket kan være en større operation, da næsten hele computeren skal skilles ad for at fjerne den skallede lille bagplade.
Som man kan se er der MANGE kabler og ledninger, 90% af dem er fra alle indgangene på fronten af kabinettet, og til blæserne, det tager sin tid at få styr på dem alle sammen, og blæserne har mange stik som kan sættes sammen...  Lidt farligt måske at man kan stikke alle sammen og måske brænde noget af, manualen forklarer ikke så godt hvad der skal sættes sammen med hvad.
Jeg kan dog godt lide, at man kan sætte alle kabler om bag bundkortet, og undgå en del rod, og de typiske fuglereder, som kan sætte sig fast i blæsere og ødelægger som bekendt også airflowet i kabinettet.

 

 

 

Installation

Selve installationen var simpelthen et stykke kage (piece of cake), og faktisk en ren fornøjelse. Ikke nok med at man ikke skal bruge værktøj til andet end strømforsyningen og bundkortet, så er der oceaner af plads at boldrer sig i, og en generel god byggekvalitet er også at opfatte, når man bruger de forskellige værktøjsfrie systemer...
 
Hele kabinettet er meget godt gennemtænkt, og virkelig utrolig praktisk. Der er huller over det hele, og store blæsere her, der og alle vegne, man kan tilføje endnu flere blæsere, man kan skifte dem der er der ud, og sætte nogle andre på istedet for. Fx. kan den store blæser i toppen skiftes ud med to mindre blæsere hvis man har lyst til det.

Harddisk reolen kan tages ud, eller sættes ind i midten af kabinettet, lige over det sted man kan montere en 120mm blæser. Personligt ville jeg helst lade den blive der hvor den er, så alle harddiskene kan blive kølet ned af indsugningsluften som kommer fra den store blæser, der sidder lige ved siden af dem.

Installation af DVD-brændere og harddiske er simpelthen så befriende let, at man tænker hvorfor havde mine tidligere kabinetter ikke det?!  alle de skruer man skal skrue på, og så falder de ned i bundkortet, eller gevindet går i stykker -- man kommer måske til at bruge en forkert skrue osv. osv.
Faktisk så skal jeg på mit kabinet fjerne en harddisk holder før jeg begynder at skrue DVD drev på plads...
Grafikkort og andet PCI- / PCI-Expresskort installeres også bare uden at få sved på panden, så hvis man hele tiden benchmarker kort og skifter ud i ens hardware, er sådanne løsninger lige sagen...

 

 

Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-03-2009 08:36:44
Svar/Indlæg:
15982/637
Helt utroligt så mange Antec 900 plagiater der laves....
Ikke lige helt min stil. Så hellere et almindeligt Centurion.


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
19-03-2009 13:02:25
Svar/Indlæg:
1317/46
Fint at der er en plus og minus liste, det kunne være godt at se gennerelt.


Johnny
 
Superbruger
Tilføjet:
19-03-2009 23:44:17
Svar/Indlæg:
2127/11
Enig med #2. Det er faktisk en udmærket ide 🙂

Finfin test, men jeg mangler ét aspekt: støj. Jeg får fnidder af de Arctic Cooling blæsere der sidder i mit Antec Solo, og jeg frygter, at et så åbent kabinet som det der, vil give mig tinitus 😛

Jeg kan i øvrigt godt lide looket. Normalt er jeg absolut ikke til gamerkabinetter, og de blå lys ville jeg helt sikkert slukke. Men ellers synes jeg det er fino at se på.


Hvad der til gengæld ikke er fino at se på, er de pisse enerverende blinkende Asusreklamer i har smidt på siden. Jeg må se at få fundet en adblocker til Chrome.