Test: In Win Matrix

Kabinetter d.  13. maj. 2009, skrevet af red_martians 2 Kommentarer.  Vist: 9442 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Transcend
DK distributør: Transcend

Innovation

 

De praktiske tiltag skal bedømmes i dette afsnit. Herunder er der masser i dette kabinet.

En af de vigtigste som også tidligere er beskrevet er den såkaldte køletunnel. Den er utrolig praktisk i et lille kabinet, der har dårlig luftgennemstrømning. Man er derfor sikker på at der kommer frisk luft ned til bundkortet. Idéen er at bruge CPU-køleren og dens blæser. Ved at opbygge en tunnel omkring den genbruger den ikke varm luft fra kabinettet, men hiver det ind udefra, og udover at benytte den selv, blæser den den friske lufte henover komponenter på bundkortet.

 

Køletunnelen var for lille til min køler.

 

Tanken er smuk, men idéen har sine bagsider. I mit tilfælde var der faktisk ikke plads til tunnellen, og jeg blev nødt til at fjerne den. Den er tydeligvis lavet til op til 92mm blæsere af Intel standarden. Dvs. at den sidder løst ovenpå køleprofilet uden ramme. Netop rammen var problemet og sad i vejen, for ellers havde jeg fået plads. De fleste AMD løsninger bruger ofte rammer om deres kølere, og vil derfor sjældent kunne bruges i forbindelse med tunnelen.

Billederne herunder viser hvorledes den er samlet, og hvordan den fungerer:

 

   

 

Sådan samles køletunnelen.

 

For at dette system er tæt, har man valgt at bruge gummimanchetter omkring kabler og samlinger (man må sige at det faktisk er gennemgribende udviklet).

 

Køletunnel til CPU-køler og gummimanchet til kablet fra DVD-drev.

 

En anden vigtig tanke ligger bag måden hvorpå kablerne bliver skjult på bagsiden. Bagpladen der skjuler kablerne kan enten åbnes eller fjernes helt, men fungerer helt efter hensigten. Der er tilmed lagt et 90 graders VGA-kabel med. Således at det tykkeste kabel kan sluses ud af bagenden. Desværre er det et VGA-kabel. Jeg havde langt hellere set et DVI-i evt. med en adaptor uden for kabinettet til VGA. eller evt. begge dele. Man kan dog fjerne en hvid klap bag på kabinettet der hvor grafikkortet sidder. Så er der plads til kablerne:

 

 Den hvide klap kan fjernes så der er plads til adaptorer og stik fra et evt. grafikkort.

 

Alt i alt finder jeg at kabinettet har nogle rigtig gode løsninger. Løsningerne ser dog ud til at være produceret til i går, frem for idag. Det gør at det internt virker lidt gammeldags.

 

Illgor
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-05-2009 21:20:32
Svar/Indlæg:
512/68
Fin test, meget sjovt kabinet.
En lille ting angående det du skriver. Drevet er på højkant og kræver derfor et slotin eller et drev med lås. Det er faktisk sådan at et helt alm drev sagtens kan vende på højkant uden problemer 😉 . Så det er jo ikke det store problem...


red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
14-05-2009 07:58:26
Svar/Indlæg:
7881/1165
#1: Tjekkede lidt mit eget.. Ja der er faktisk en lille lås på dem.