Test: Silverstone Sugo SG04H

Kabinetter d.  01. juni. 2009, skrevet af red_martians 3 Kommentarer.  Vist: 10070 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: SilverStone
DK distributør: InterData

Innovation/Teknologi

 

Herunder vil vi også se på det udstyr der blev leveret ved siden af, da det giver et godt indtryk af hvad dette kabinet er i stand til. Vi skal også se på de tiltag der er gjort for at gøre kabinettet mere kompakt, give bedre køling og/eller lavere støjniveau.

 

 

Vi starter for neden. Hvis man vender bunden i vejret, vil man se at der sidder to små låger. Disse låger er foruden at være fødder også adgangen til harddiskene. Silverstone har ganske smart fundet ud af at bunden sjældent benyttes i kabinetterne, men det gør den her. Genialt påfund, der sparer plads i kabinetter. Harddiskene monteres ved at man sætter nogle plastik-sider i hullerne på harddiskene. Disse er skrueløse og skal bare mases i. Herefter køres harddisken ind i skuffen indtil to hasper griber fat i et par huller. Det virker som om at disse plastik-sider ikke blot har til funktion at låse harddiskene, men også som støjdæmper. Der er to låger, og altså plads til to harddiske her. Lågerne løsnes ved at fjerne to skruer per låge.

 

 

En anden måde at spare plads er en gammel kending. Man placerer strømforsyningen på siden af kabinettet i stedet for i toppen eller i bunden (som er moderne for tiden). Det giver nogle absolutte fordele da man kan gøre kabinettet væsentlig mindre, men det giver også nogle pladsproblemer. Den vigtigste er at man er ret begrænset i valg af CPU-køler. Flere producenter laver dog kølere helt specielt til disse kabinetter, og flere er endda ret roste. Bl.a. Scythe Shuriken og Arctic Cooling's LP-modeller der både findes til Athlon/Phenom og Core2 / Core i7, og som samtidig har et godt ydelses/støj-forhold. Bag på kabinettet er der mellem strømforsyningen og stikkene, plads til at montere Silverstone's egen specielle radial-blæser, som købes ved siden af.

 

 

Silverstone har også deres egen løsning, men denne er passiv. Jeg havde desværre ikke mulighed for at montere den, pga. at mit bundkort var socket478 og denne køler kun er beregnet til nyere AMD- og Intel-løsninger. Idéen er at den kommer helt tæt på strømforsyningen således at strømforsyningen både køler sig selv og CPU'en. Selvom det lyder farligt er det det sjældent, da strømforsyningerne er temperaturstyrede og ofte vil øge hastigheden på blæseren. Dette vil så give mere støj, men man har så også en støjende blæser mindre.

 

Herover kan man se hvordan princippet med Nitrogon-køleren NT06 fungerer. Dette er fra et Sugo SG01/02-kabinet men vil virke på samme måde på SG03/04 også.

 

 

Strømforsyningen kan med fordel placeres både udad og indad. Det gør en forskel hvis man benytter strømforsyninger med store blæsere, da de ofte sidder på undersiden af strømforsyningen. Hermed kan man på Sugo SG03 og dette SG0,4 vælge enten at suge luften ud inde fra kabinettet eller suge luften ind fra kabinettets yderside. Her kan man så enten få kølet sin CPU, bundkortet, komponenter osv., eller vælge at suge luften ind udefra, og dermed sænke støjniveauet.

 

 

Strømforsyningen vi har fået med er en såkaldt Strider 600. En utrolig strømstærk strømforsyning med kun to rails men til gengæld er de på hele 32 Ampere per stk. Det gør at den bedre kan tåle høje belstatninger end strømforsyninger på 3 eller 4 rails ved samme effektangivelse. Derudover overholder den Bronze80+standarden. Bronzemærket er trods sin betydning en utrolig skrap standard, der trods navnet sætter meget højere krav til strømforsyningen end den almindelige 80+standard. Der findes også en Silver80+ og en Gold80+. Ingen strømforsyninger har endnu opnået gold, og kun ganske få et Silver-mærkat.

 

 

 

Strømforsyningen har en utrolig støjsvag 140mm blæser. Det bliver mere og mere normalt at se 140mm blæsere, da de ofte kan sænke støjniveauet i forhold til mængde luft de kan flytte. Da denne strømforsyning er en Bronze80+ er der en ret lille varmeafgivelse, hvilket derudover gør at det er unødvendigt for blæseren at gå op i højere hastighed (den er utrolig støjsvag).

 

 

Herover kan man se monteringen af strømforsyningen. Læg mærke til at vi har fået endnu lidt tilbehør med. Kablerne på billede 3 er ekstra korte, faktisk kun halv længde af de originale. Dette er et genialt påfund, men findes desværre ikke sammen med strømforsyningen. Disse skal altså købes separat og er en ekstra merudgift til kabinettet. Silverstone har også specielle strømforsyninger med korte fastmonterede kabler. Læg derudover mærke til den meget plads der er til 5 1/4" drevet i toppen. Det kan reelt være utroligt langt, og strømforsyningen kan ligeledes have en god længde uden at forstyrre resten af komponenterne.

 

 

Her til sidst et billede af hele systemet monteret. Yderst og under strømforsyningen ses en metalskinne. Denne bruges bl.a. til at holde om strømforsyningen men også som en tredje plads til et 3½" drev. Den er desværre ret bøvlet at montere, da harddisk-skufferne faktisk kommer i vejen. Hasper til harddiskene bør enten være blødere så de kan bøje, men også kablerne fra harddiskene kan let komme i vejen. Se billedet herover og forstør for at se problemet.

 

 

En sidste positiv ting som vi også nævnte under design, er muligheden for montering af hele to 120mm blæsere i fronten. Dette er ikke helt normalt i mATX-kabinetter og slet ikke i kabinetter af denne størrelse.

 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
02-06-2009 21:56:59
Svar/Indlæg:
4295/306
En skam man ikke kan få udgaven uden det store håndtag i Europa. Jeg spurgte Silverstone og den markedsføres kun til det asiatiske marked... suk.

Fedt kabinet, men jeg kan personligt virkelig ikke lide det store håndtag i toppen.

Tillykke til asiaterne for at have denne udgave tilgængelig:

http://www.silverstonetek.com/...

🙂


red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
03-06-2009 13:34:01
Svar/Indlæg:
7881/1165
#1: Så vidt jeg husker.. kan håndtaget vist godt afmonteres.. men tror du får et par huller i toppen.


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
03-06-2009 16:40:53
Svar/Indlæg:
4295/306
Ja det gør man og det har også stadig det store gitter i siden. SG04 (uden H) er fuldstændig clean lækker sort alu box 😛