Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: InterData

Layout / Design

 


*Som altid, en fryd for øjet*

 

Personligt er jeg enormt glad for Shuttles design. En simpel anonym kasse, med lidt detaljer og en rigtig lækker samlekvalitet. H7'eren tog lidt tid at vænne sig til. Jeg har længe været fan af G5'erens design, der faktisk minder ret meget om H7'eren. I fronten har vi de vanlige to klapper. Den øverste dækker for et optisk drev. Det bliver holdt oppe af en lille fjeder. Meget simpelt.

Lige under drevklappen har vi en klap af tilsvarende størrelse. Denne er af "klik ind, og vip ud"-typen, men desværre uden gearing eller styret nedgang (det samme gælder den nederste klap). Der lader dog til at være en lille smule modstand i hængslet, så klappen ikke bare falder ned. Så lidt ekstra er der da kælet for detaljerne.

 

 

I midten har vi den fremtrædende bjælke med 'Shuttle'-logoet længst til venstre. Til højre har vi tænd/sluk knappen. Ved siden af tænd/sluk knappen har vi indikatorlysene for harddiskaktivitet og om computeren skulle være tændt eller slukket (såfremt man skulle være i tvivl). En fin detalje er, at til venstre for disse to lamper, sidder endnu et par lamper, der lyser op alt efter aktivitet og konfiguration. Der er bl.a. W-LAN, Bluetooth osv. Et rigtig lækkert touch.

Nederst har vi den sidste flap (under 'XPC'-logoet). Bag denne gemmer sig (fra venstre mod højre): mikrofon/line-in, høretelefoner/line-out, 2x USB 2.0, 1x eS-ATA samt en "reset" knap til "A Windows moment".

 

 

Bagfra har vi en udsigt over udvidelsesstikkene. Hvis vi starter fra venstre og nedaf:

  • Strømstik (ATX)
  • FireWire/IEEE1394
  • 2x USB 2.0
  • 2x eS-ATA
  • LAN/RJ45 stik
  • 2x USB 2.0
  • Mini-jack til lyd: Line-in (blå), line-out (grøn), center/bas (orange), surround-bag (sort) og surround-side (hvid)
  • Reset BIOS/Clear CMOS

I toppen har vi:

  • W-LAN perforering (til antenne)
  • Parallel- og PS/2 port perforering
  • W-LAN perforering (til antenne, og ja, der er huller til to antenner)
  • S/P-DIF, optisk udgang til lyd

 

 

Blot en af de ting jeg elsker ved Shuttle, Lian-Li osv. Forarbejdningen og omtanken. Bl.a. ved at bukke skarpe kanter rundt og generelt sørge for et godt "arbejdsmiljø" inden i kabinettet. Sådan noget koster ikke penge at finde på.

 

 

Endnu et eksempel på hvorfor jeg elsker Shuttle generelt. Kabinettet er ikke fremstillet af en tarvelig stålplade der blot er bukket og malet over med spraymaling til kr. 20,- pr. dåse. Anodiseret (overfladebehandlet) aluminium ser bare lækkert ud og giver ofte kabinettet (ikke bare Shuttle, men generelt) et udseende der siger "Luksus".

 

 

En DFI-tenderende farveladeglæde har atter engang præget Shuttle's produktion. Layoutet er ret simplet og fordrer en fornuftig fordeling og gennemstrømning af luft i kabinettet. Køleløsningen fungerer ved at trække kølig luft ind langs siderne, op igennem kabinettet og ud af den 92 mm store blæser i bagenden.

Det betyder naturligvis, at CPU'en ikke får "frisk" luft ind, men det betyder ikke det store for den samlede køleevne. Personligt ofrer jeg gerne 5-10 ºC i toppen, for et mere stabilt miljø. Så længe computeren ikke går ned, er jeg (mere eller mindre) ligeglad med temperaturerne.

 

 

En evig kæphest er de nu aldrende IDE- og floppystik. At de optager plads på bundkortet er éen ting, men når kablerne fylder mere end godt er, så er det lidt åndssvagt.

 

 

Og til sidst, den søde lille "Clear CMOS"-knap mod bagenden af bundkortet. Har man haft trykket på den, nok gange, behøver man ikke rigtigt at kigge efter den længere. En u-indviklet [høhø] papirklips og fingerspitz gefühl er alt rigeligt.

 

Generelt:

- kan siges, at sammensætningen af denne barebone føles godt. En lille ting er kølingen (med aktiv blæser) der kan virke lidt billig og bekymrende. Men jeg er evig optimist og trykker på 'tænd' ...

 

 

Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 09:31:19
Svar/Indlæg:
6181/270
Bundkortet ligner noget Gigabyte har produceret for shuttle.

En lækker maskine ud indvolde. :)


Rasmus66
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 10:08:24
Svar/Indlæg:
8762/174
God test NoNig og fed maskine Shuttle kan bare det med at lave lækre små maskiner 😀

De har en charme som ingen andre kan matche ❤


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
10-06-2009 10:30:45
Svar/Indlæg:
278/73
For god ordens skyld, vil jeg lige nævne at dette er vores konkurrence præmie 😉


Beaviz
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 10:36:13
Svar/Indlæg:
3214/18
Smækkerlækker test og fed maskine.

Lidt ærgeligt at den er totalt fail mht. OC.

Jeg ved ikke, om det er mig, som misforstår nedenstående:
Vi har jo efterhånden vænnet os til de små 400 Watt, hvor Shuttle samtidig garanterer for support af de helt store grafikkort.

Det gav mig opfattelsen, at strømforsyningen var på 400W, hvorimod der på alle andre sider står 300W.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 16:10:35
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #1

Du har da fuldstændig ret. Det er sgu da ikke DFI, men Gigabyte jeg skulle have henvist til, d'Oh! 🙂

-> #2

Tusind tak, og fuldstændig enig. Men nu er Shuttle jo heller ikke de eneste som laver barebones, de er bare de bedste 🤣 😛

-> #4

Mange tak.

Jeg ved ikke om jeg skal have revideret artiklen, da jeg legede lidt videre med den efterfølgende. Faktisk var den oppe og snuse til 4.0 GHz (E8400'eren). Men den var mildest talt ustabil dér. Den landede derfor på 3.6 GHz (hvor den kører nu - med en Corsair HX620W), uden at ændre Vcore.

Så jeg ved ikke om der skal nogle nye benchmarks på bordet, da det jo ville være unfair at undlade det. Men jeg kigger lidt nærmere på det og skal nok bringe en opdatering hvis der sker ændringer i tingene 🙂

Du misforstår min - måske - lidt kryptiske formulering. Den dækker over, at strømforsyningen (ganske korrekt) er på 300 Watt. Det er, synes jeg, lige i underkanten, hvis man gerne vil overclocke. Tænk på en fuldblods quad-core som hiver små 95-105 Watt (QX9770'eren hiver 137 Watt), samt et grafikkort på 100-150 Watt.

Det efterlader ikke meget plads til overclocking, da der jo også skal leveres strøm til lagerenheder, chipsæt, RAM osv.

Pt. er jeg i gang med at teste et par grafikkort, og har derfor afmonteret strømforsyningen og koblet min Corsair til. Der har, hidtil, ikke været det store problemer med overclock eller at trække de største af grafikkortene.

Som om det er strømforsyningen der taber pusten eller mig der har lavet en fejl40, kan jeg ikke rigtigt konkludere på nuværende tidspunkt 🙂