Test: Chieftec Dragon CH-07B-B

Kabinetter d.  14. august. 2009, skrevet af red_martians 4 Kommentarer.  Vist: 18507 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Chieftec
DK distributør: Proconsult

Design

 

Kabinettet minder meget om de kabinetter de altid har bygget. Stilen er meget den samme, men enkeltheden er gået lidt af fløjten. Kombinationen af plastik og metal er mere synlig end deres tidligere kabinetter, men udadtil er funktionaliteten også røget en klasse op. Man er ikke så bundet til at skulle skære huller i det længere. Alle tænkelige steder hvor man kan placere en blæser sidder der én. Knapperne er lækkert placeret i toppen, istedet for bag en løs plastiklåge som tidligere.

 

 

 

Der er gode udtag til vandkøling på bagpladen, hvilket gør at jeg undrer mig en del over, at deres bagerste blæsers gitter er presset ud af kabinettet, frem for et løst gitter. Det gør at den blæser-placering kun med stor besvær og en dremmel, vil kunne bruges til udvendig vandkøling. Idéen er stadig god, da flere firmaer laver vandkøling som bord-løsninger som f.eks. Zalman.

 

 

Foran ses, at der er fire 5½” drev pladser. Nok mere end de fleste for brug for, men igen disse drev-pladser kan bruges til andre ting, som f.eks. vandkøling, kortlæsere, displays, blæserstyring, USB-hubs, lydkort osv. Forrest ser vi også at der er et stor gitter, hvor der som standard er en 120mm blæser bagved.

 

 

Tilslutninger er de standard 2stk USB, en minijack til høretelefoner og en minijack til microfon. Lidt mere alternativ ser vi en eSATA-port i fronten. Idéen er god men det ser ud til at være på bekosning af Firewire. Hvad der er vigtigst har jeg lidt svært ved at bedømme, da eSATA ikke er særligt udbredt og at Firewire ofte er en standard til videokameraer og mac-computere.

I toppen ser vi at kabinettet er hævet lidt for at gøre plads til 2stk 120mm blæsere. Det er ikke videre kønt, da man har valgt at anvende noget der ligner billig plastik. Det giver lidt kabinettet et look af et hævetag fra en autocamper. Knapperne til power og reset er også placeret her. De finder jeg mere anvendeligt. De fleste har et så stort kabinet stående på gulvet, og så bliver knapperne pludselig lettere tilgængelige. I samme plastiktop sidder stikkene som er nævnt tidligere. Hullet bagerst i pladen ser måske lidt mystisk ud, men efter et par timers undren opdagede jeg at det var et håndtag. Hvis man skal ind og rense filtre eller skifte blæsere, kan hele toppen let og elegant hives af ved hjælp af to skruer og et let træk i toppen.

 

 

Højre side er plan og kedelig, mens venstre er udstyret med en gigantisk blæser på 230mm. Denne er på lidt samme måde som toppen, monteret som en lidt trist plastikbobbel på sidden af kabinettet og ser ret påklistret ud.

Støjniveauet vil jeg betegne som værende i den dårlige halvdel. Kabinettet har en meget hul lyd, der faktisk kunne høres i hele min lejlighed når den kørte, selv når hardwaren ikke kørte. Vil dog også tilføje at jeg klart er til den hule lyd, frem for den skrigende skinger lyd. Men her synes jeg at chieftec's udviklere har været for hurtige.

Johnny
 
Superbruger
Tilføjet:
14-08-2009 16:13:51
Svar/Indlæg:
2127/11
Lidt sjovt at du skriver at Chieftec er et kabinet man vælger som newbie udi computere. Da jeg fik købt min første reele pc, rendte jeg på en fyr der havde et Dragon fra den tid. Stort skrummel, men ultra sejt synes jeg. Jeg fik en masse interessante casemodideer.

Jeg fik aldrig købt kabinettet, da jeg den første tid brugte kronerne på hw, og da det kørte som det skulle, endte med at konkludere, at jeg ville have et kabinet der var en tand lækrere.

Men fandme jo.. Jeg har, i drømmeland, været på newbie@Chieftecvognen 🙂

Jeg ville dog gerne tro, at var det dette kabinet jeg var stødt på, så havde jeg takket nej. De dersens plasticdimser ved blæserne, er fuckergrimme. Forventningen til kvalitet og design stiger nogle grader, når man bliver lidt erfaren udi pc-verdenen.


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-08-2009 23:33:39
Svar/Indlæg:
2957/206
Pris - 5
Prisen er faktisk ganske god. og man skal sammenligne dette kabinet med bl.a. de større modeller fra f.eks. Thermaltake og Silverstone. Konkurrenterne ligger typisk på den forkerte side af 1000,- DKK, og ofte omkring 1200-1600,- DKK. Man får virkelig meget for sine penge, hvilket chieftec jo ikke er ukendt for.

Men hvad er prisen? ^^


Mads321
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2009 01:25:20
Svar/Indlæg:
3162/326
#2

Ca. kr. 1000,- Det må være en smutter i konklusionen. Tak for opmærksomheden 😉

http://www.edbpriser.dk/Produc...
http://geizhals.at/eu/a409904....


Mvh. Mads 🙂


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2009 02:12:58
Svar/Indlæg:
2957/206
Ja ja, det er da lidt dovenskab at jeg ikke selv kigger på edbpriser (var nu på vej.. havde copypasted navnet.. ved ikke lige helt hvad der skete xD)

Men takker :)