Test: Chieftec Dragon CH-07B-B

Kabinetter d.  14. august. 2009, skrevet af red_martians 4 Kommentarer.  Vist: 18516 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Chieftec
DK distributør: Proconsult

Innovation

 

 

 

Kabinettet har også fået et mere moderne præg indvendigt. Alt er skrueløst, både 5-1/4” drevene 3½” drevene og selv montering af ekstra elektronik i form af grafikkort, lydkort osv. Jeg må indrømme at det fungerer meget overbevisende og det går let som en leg at montere et nyt drev. Metoderne er ikke ens, så man skal lige forstå og sætte sig ind i om det er klemmer eller skinner der skal bruges.

 

 

Angående drev er der allerede en sort harddisk-lignende 3½”-ting med. Ved nærmere eftersyn viser det sig at være en lille værktøjskasse. Og det tog mig et lille stykke tid at spotte, da jeg ved montering af elektronikken ikke kunne finder skruerne til montering af bundkort. De viste sig at være gemt i denne lille sort kasse. Jeg har tidligere haft kabinetter med en lille værktøjskasse, og man kan faktisk blive ret afhængig af dem. Heri er der jo lige plads til de mest nødvendige skruer, en knappenål, kølepastaen og en lille skruetrækker.

 

 

Airflowet ser ud til at være tip-top, men den bagerste af de topmonterede blæsere irriterer mig en hel del. Den sidder godt gemt oppe under strømforsyningen og jeg tror ærligt ikke den har meget at gøre deroppe. Var det så bare fordi man kunne montere en dobbeltradiator til vandkølingen, men den er der på ingen måde plads til på den ene centimeter som der efterlades mellem blæseren og strømforsyningen.

 

 

Derudover er der massere af plads inde i kabinettet, og jeg tror sågar at hvis man undlader at placere 5-1/4”-drev i de tre nederste skuffer, vil der også være plads til et eATX-bundkort og derved vil en workstation/server med flere CPU’er også kunne monteres deri.

 

 

Kabinettet har flere spændende tiltag. Det ene er en meget stor sideblæser på 230mm. Normalt er blæsere i denne størrelse meget langsomme. Det betyder at de støjer mindre, men samtidig med kan flytte mere luft. Meget positivt. Problemet er så at de fylder rigtig meget og som sådan ikke kan køle f.eks. et grafikkort, CPU, harddiske ell. alene. Den vil udelukkende kun kunne bidrage som udluftning af kabinettet.

 

 

Dernæst er det gjort lidt ud af udseendet alligevel. Der er tilføjet blåt lys i alle blæserne undtagen den i fronten. Selv den store blæser i siden lyser blåt.

Derudover må man betegne hovedparten af chieftec's produkter som værende noget af det mest mainstream der findes, men det er så i den grad også deres styrke. De er så standardiserede og målet er kunder der godt kan leve med vægten og plastik-looket til fordel for funktionalitet, rummelighed og deraf udvidelsesmulighederne, og dette skiller sig ikke ret meget ud fra det tankemønster.

 

 

Johnny
 
Superbruger
Tilføjet:
14-08-2009 16:13:51
Svar/Indlæg:
2127/11
Lidt sjovt at du skriver at Chieftec er et kabinet man vælger som newbie udi computere. Da jeg fik købt min første reele pc, rendte jeg på en fyr der havde et Dragon fra den tid. Stort skrummel, men ultra sejt synes jeg. Jeg fik en masse interessante casemodideer.

Jeg fik aldrig købt kabinettet, da jeg den første tid brugte kronerne på hw, og da det kørte som det skulle, endte med at konkludere, at jeg ville have et kabinet der var en tand lækrere.

Men fandme jo.. Jeg har, i drømmeland, været på newbie@Chieftecvognen 🙂

Jeg ville dog gerne tro, at var det dette kabinet jeg var stødt på, så havde jeg takket nej. De dersens plasticdimser ved blæserne, er fuckergrimme. Forventningen til kvalitet og design stiger nogle grader, når man bliver lidt erfaren udi pc-verdenen.


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-08-2009 23:33:39
Svar/Indlæg:
2957/206
Pris - 5
Prisen er faktisk ganske god. og man skal sammenligne dette kabinet med bl.a. de større modeller fra f.eks. Thermaltake og Silverstone. Konkurrenterne ligger typisk på den forkerte side af 1000,- DKK, og ofte omkring 1200-1600,- DKK. Man får virkelig meget for sine penge, hvilket chieftec jo ikke er ukendt for.

Men hvad er prisen? ^^


Mads321
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2009 01:25:20
Svar/Indlæg:
3162/326
#2

Ca. kr. 1000,- Det må være en smutter i konklusionen. Tak for opmærksomheden 😉

http://www.edbpriser.dk/Produc...
http://geizhals.at/eu/a409904....


Mvh. Mads 🙂


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2009 02:12:58
Svar/Indlæg:
2957/206
Ja ja, det er da lidt dovenskab at jeg ikke selv kigger på edbpriser (var nu på vej.. havde copypasted navnet.. ved ikke lige helt hvad der skete xD)

Men takker :)