Test: OCZ Illuminati

Styre-enheder d.  02. september. 2009, skrevet af Mino 9 Kommentarer.  Vist: 8545 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: OCZ
DK distributør: OCZ

Test

 

For at teste keyboardet, er det blevet brugt i dagligdags situationer, såsom almindeligt skrive arbejde i form af mails, korrektur og forum indlæg på hwt.dk, samtidig med at det er testet i et par spil, for at se hvordan det opfører sig, når man sidder og "spammer" en knap meget.

Jeg har desværre ikke haft mulighed for, at teste keyboardet imod andre i præcis samme prisklasse, fordi jeg simpelthen ikke har et. Men det er blevet testet imod henholdsvis Logitech G15 og Logitech Illuminated, og sidstnævnte må jo helt klart betegnes som navnebroderen til dette, til trods for at prisforskellen er til at føle på.

 

 

Det interessante ved dette keyboard, er at det på mange måder minder om en blanding imellem de 2 Logitech keyboard, som det er testet imod. Knapperne er ligeså store som på G15, men de er kun halvt så dybe, hvilket minder mere om Illuminated. Dette burde give en ret stor præcision for folk, som er vant til at bruge store keyboards, samtidig med at det gerne skulle give relationer til laptop tastatur.

 

Skrive testen

Lad mig sige det så klart som muligt. Her knækker filmen fuldstændigt. Tasterne er utroligt hårde at trykke med, og modstanden i tasterne er lagt helt forkert. Når man skriver på det, skal man først og fremmest trykke meget hårdere end forventet, og der er ingen modstand når man slipper tasterne, så man nogle gange er i tvivl om de sidder fast. Dette giver en meget ubehagelig skrive oplevelse, og efter en times tid, var jeg nødt til at sætte mit Illuminated til igen, for rent faktisk at få lavet noget. Dette er under al kritik, og tyder på en kæmpe design fejl, ved et af de absolut vigtigste punkter for valg af sit tastatur.

 

Spil testen

Her tegner sig mere eller mindre samme resultat. Det blev aldrig behageligt at spille på dette tastatur, men var dog lidt mere udholdeligt, end at skulle skrive, hvilket igen blev til store frustrationer, når der skulle skrives i chatten.

 

Lys

Lyset i keyboardet var heller ikke den store oplevelse. Gummilaget på knapperne virkede lidt som et skjold for lyset, og i forhold til navnet, var der simpelthen for lidt lys, til at man følte at man sad med et godt oplyst keyboard. Den røde farve var dog til at leve med, men man bliver hurtigt træt i øjnene af at se på rød på sort. Dette blev så supporteret af lyset i siderne af keyboardet, hvilket stjal alt for meget opmærksomhed fra øjnene, og ligesom mange andre der sidder og arbejder meget ved computeren, har jeg gerne en kaffekop stående på bordet, og lyset fra siderne af tastaturet gav et genskær i koppen, som til tider virkede direkte blændende. Så hvorfor i alverden dioderne her er så skarpe, i forhold til dem i selve tastaturet, ja...det må guderne vide. Det er i hvert fald ikke behageligt at arbejde med.

 

 

Selvom G15 er et decideret gamer keyboard, er dette langt mere behageligt at skrive på, også selvom det er normalt kontorarbejde. Set i forhold til navnebroderen Illuminated, er der en verden til forskel. Nu er Illuminated så også ganske fantastisk, og betegnes af mange, som det eneste keyboard der kan konkurrere med kæmpe succesen diNovo, også fra Logitech. Det skal dog lige siges at dette keyboard er en del billigere end de 2 andre, og dette skal man selvfølgelig huske at regne med. Men jeg vil til enhver tid gerne betale ekstra, for at få et keyboard som giver en behageligere arbejdsgang.

Det eneste behagelige ved OCZ Illuminati var håndstøtten, som rent faktisk gav en meget behagelig skrive position, så det er brand ærgerligt at resten af keyboardet ikke kunne følge med.

 

Vi skal have opsummeret og givet karakterer i form af en konklusion.

Gazza76
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-09-2009 08:25:44
Svar/Indlæg:
42/13
Nåh ja man fik sig da en opskrift på gammeldags norsk øllebrød 😛


Erik
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-09-2009 10:05:25
Svar/Indlæg:
250/2
Jeg er glad for mit Illuminate og er ikke forbløffet over resultatet, det er jo heller ikke alting en producent SKAL levere eller lægge navn til, takker dog for testen, så brænder man da ikke nallerne på det produkt.


Mathis77
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-09-2009 11:58:04
Svar/Indlæg:
6293/359
Uden at have læst artiklen (er midt i tøjvask 😀 ) så kan jeg sige at Logitech har et fremragende keyboard i Logitech Illuminated, som da også straks blev døbt Illuminati af mig, da jeg erhvervede mig et tilbage i foråret hehe... jojo man er vel Viking eller?? 😎

#1 LOL 😛


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Mathis77 d. 02-09-2009 11:58:37.


BUG
 
Superbruger
Tilføjet:
02-09-2009 13:54:23
Svar/Indlæg:
734/69
det der Logitech Illuminated er det ikke lavet af alu ?
ikke skide behaligt, og hvad med lyset er det hvit eller ?

har selv et Razer lycosa -

gummi overfladen på tasterne og plastik rammen er extrem behalig, men lyset kunne godt være skarpere, hvilket det bliver når man trykker game mode, men så er der kun 3 knapper der lyser og de lyser tyrkist i stedet for blåt


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
02-09-2009 14:03:20
Svar/Indlæg:
278/73
#4 - Lyset i Logitech Illuminated er hvidt/lyst blåt...Alle tasterne er godt lyst op, og det er en fornøjelse at skrive på. Det er lavet i hård plast...eller rammen er i hvert fald. Håndstøtten er skridsikker, men kunne måske godt være hævet lidt mere for ekstra komfort.

Jeg er i hvert fald super glad for mit. 😉


CoolerX
 
Overclocker
Tilføjet:
02-09-2009 17:35:46
Svar/Indlæg:
34/0
Øv en fuser :'-( , De må sku oppe sig lidt hos OCZ.

Opskriften på Norsk øllebrød er lidt forvirrende, som jeg forstår det, skal man IKKE bruge fuldkorns rugbrød, men almindeligt mørkt rugbrød uden alt det der nymodens kerne halløj 😀 😀 😛 (tror vist, der sneg sig et "ikke" for meget ind.)

Kan vi iøvrigt forvente flere opskrifter? Jeg tænker her på de mange sider med gentagelse om chipsæt arkitektur, her er jo snildt plads til en 3 retters menu. 🤣 🤣 😛
Edit stavebøf


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af CoolerX d. 02-09-2009 17:36:27.


micma18
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-09-2009 17:45:19
Svar/Indlæg:
4120/115
Der skal også virkelig meget til at nå Logitech illuminated, bare til sokkeholderne! Super taster, der næsten er notebook flade, og vigtigst af alt, så sidder de præcis hvor de skal. Hader virkelig alle de hersens smartass tastature, hvor man kommer til at sætte boksehandsken på 12 forskellige genvejstaster, når man lige skal have nødtrykket på Esc. eller Del eller whatever.

Eneste reelle kritik punkt på illuminated, der er nok, den nederste tasterække er marginalt højere end de andre. Og når tastaturet ligger helt fladt, så det ser ekstra fedt ud, så føles den lidt mærkelig at skrive på...


(Og så selvfølgelig Logitech klassikeren...... De har ikke en Scroll-lock tast!!! HAR DE FULDSTÆNDIG TABT JORDFORBINDELSEN ELLER HVAD???)


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af micma18 d. 02-09-2009 17:45:55.


Mathis77
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-09-2009 17:54:16
Svar/Indlæg:
6293/359
#7 agreed - lige mine ord - alt hvad du skriver


arsenio3d
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-09-2009 21:52:45
Svar/Indlæg:
2823/238
Logitech Illuminated er nok blandt top 2, i blandt de tastaturer jeg har haft...
Havde et Enermax Aurora Premium, og det var bare nice 🙂 USB HUB, lyd ud, og mic stik.
Det manglede faktisk det som Logitechen har - LYS...