Layout / Design
Design og samlekvalitet:
Fronten (låget/skærmen) er belagt med et ultraflot børstet stykke aluminium der er anodiseret i "gunmetal" sort/blå, som blåneringen på vore sportsrifler. Dette giver et seriøst lækkert design og man kan være sikker det ikke modtager ridser, som plastik ville gøre det. Der er påtrykt Zepto's logo på en diskret og flot måde i hvide bogstaver. Fotoet er bevidst taget med reflektion i X17a's frontoverflade. Flot anodiseret i blå/sort, som Freke's caliber 4.5 sportsriffel (og den er endda ret blå, som I kan se - hehe ;).
Keyboardet er holdt i hvid og dæmpet orange, hvilket gør det særdeles nemt at bruge dette. Det er ikke-reflekterende og derfor meget let læseligt. Kvaliteten minder mistænkeligt meget, om IBM/Lenovo keyboards og udmærker sig ved at være af ekstra høj kvalitet. Kanten omkring keyboardet er plastik (en ramme) der er sort og delvisst reflekterende. Den er flot og med små firkanter indtrykt, som det kan ses på billederne. Vi havde foretrukket en ikke-reflekterende, men smag og behag er som sagt meget subjektivt.
Extreme Edition afspejler sig virkelig når man kigger på bagsiden. Der kan man tydeligt se de enorme lufthuller som blæserne trækker luften ind i maskinen via. Uden tvivl kan man roligt stole på, at Znote X17a får den køling den har behov for. Men dette gør så også, at man ikke bør/kan/skal bruge denne liggende i skødet, eller ovenpå en dyne - for så får den ikke det airflow/lufttilgang den absolut har behov for.
Den generelle samlekvalitet fremstår som yderst robust og meget holdbar. Vi tror på denne maskine kan holde til at blive brugt rigtig meget i rigtig mange år fremover. Design og kvalitetsmæssigt kan man godt forstå prisen på Znote X17a - for denne er fuldt ud berettiget med de materialer der er benyttet, udførelse af disse og den hardware testmodellen er udstyret med.
Forbindelserne og disses placeringer:
Alle stikforbindelser er forbilledligt indkluderet på denne maskine. Vi har intet at påtale negativt med disse muligheder. IR-modtageren og headsetstikkene sidder hvor de skal - nemlig foran på maskinen. Der er inkluderet DVI og HDMI-stik så man både kan bruge maskinen med ældre projektorer når man holder foredrag (hvad vi gør ofte) og med fladskærme/TV med fuldt HD-signal og S/PDIF digital lyd.
Hvad vi ikke bryder os om (som på Asus G-71) er monteringen af USB x2 og FireWire på højre side af maskinen lige hvor man skal bruge ekstern mus. Men der er to USB-stik bagpå så man rent faktisk kan sætte sin gamermus i på bagsiden. Derimod kan man glemme alt om, at bruge gigabit LAN-stikket og FireWire da det sidder netop midt på højre side - det er dybt kritisabelt. LAN-stikket har INTET at gøre der - det skal simpelthen sidde bagpå maskinen. Skal man rapportere fra Østeuropa, Sudan eller Mururoa er der inkluderet oldgammmelt analog modem til det også, men uheldigvis også sat på højre side.
Kabel-TV- og antennestikket kan ikke bruges, da der ikke er monteret et tv-kort i denne model. Man dog kan udnytte det ubrugte antennestik til lynafleder i en snæver vending, hvis man sidder og gamer på en bar mark i tordenstorm. Dette er dog ikke omfattet af garantien (hverken din egen eller Zepto's).
Med hensyn til knapper er Zepto meget strømlinede med deres design af X17a. Der er fire knapper ovenover tastaturet. Den ene er tænd/sluk og de 3 andre er hhv. "gå til standard hjemmeside i en tab/vindue", "gå til standard e-mail program sat i Windows" og "blæsere normal/stille modues". Meget enkelt og ligetil. Og knapperne kan ikke konfigureres til, at gøre andet end det.
Nedenfor her kan I se (flere) af Zepto's egne billeder af Znote X17a:
Køling og hvordan denne fungerer og larmer (eller ikke):
Køleløsningen fungerer fremragende og under torturtesten virkede maskinen glimrende uden, at blive for støjende eller brænde alt for varm. Det skal her bemærkes, at Znote X17a er langt mindre larmende, end Asus G-71. Den massive kobberkøleløsning har vi vist foroven, så derfor får I intet billede af den hér.
Vi går videre til software...