Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Zepto
DK distributør: Zepto

Design

 

Designmæssigt er Zepto M15b identisk med M15a, bortset fra at der bu er tilføjet et webcam. På samme måde som Zepto Nox A15 var det, er M15b udført fuldstændig i sort. Faktisk er det kun touchpadden, et HDMI klistermærke samt den hvide og blå tekst på tastaturets taster der bryder med det sorte. Næsten hele kabinettet er udført i sort mat plastik, der både er pænt og ikke så modtageligt for fingeraftryk, som en mere blank overflade ville have været. En sådan blank overflade finde vi rundt langs kanten af skærmen, hvilket ser rigtig flot ud sammen med den blanke skærm og giver en følelse af at der virkelig er tænkt over designet.

 

 

Efterhånden er en skærmstørrelse på 15.6" blevet standard for multimediebærbare, og det er også denne størrelse skærm M15b er udstyret med.  Denne skærmstørrelse passer også ganske godt til multimediebrug, og til maskiner hvor det ikke partout er om maskinen er kompakt der er i højsædet. 

 

  

 

Den Zepto M15a vi i sin tid havde til test, var en pre-konfiguration hvor der endnu ikke var blevet påtrykt et Zepto-logo. Det har denne selvfølgelig fået, og selv om det ikke er oplyst som på andre af Zeptos modeller, er det diskrete logo nu meget pænt alligevel.

En lille detalje med skærmen er at låget åbner bag om, som man for eksempel ser det på Apples bærbare. Dette trækker bestemt ikke ned i det samlede indtryk af designet. Indbygget i skærmen er desuden to højtalere, der gør det rimeligt dog uden at imponere.

 

    

 

Igen føles man fristet til at drage paralleller til Apples bærbare, for tasterne på tastaturet er hævet op på samme måde som man ser det hos Apple. Det bemærkes at Ctrl-tasten sidder helt ude i nederste venstre hjørne ved siden af Fn tasten. Med andre ord har Fn tsten den helt rigtige placering. På visse bærbare ser man af Fn tasten og Ctrl tasten har byttet plads, hvilket kan være belastende at skulle vænne sig til. Tastaturet er fint bygget op og byder blandt andet på numerisk tastatur og et hav af genveje ved brug af Fn. Selve tasterne føles gode at taste på, og tasternes udformning virker godt rent æstetisk. Tasterne er ikke "bløde" som på visse andre bærbare, men giver en god feedback. På den testede maskine virker mellemrumstasten desværre lidt blødere og det er som om den "hænger i". Dette gør at man nogen gange bliver lidt i tvivl om man fik trykket hårdt nok, hvilket forringer skriveoplevelsen betragteligt. Alle andre taster er ellers ganske glimrende, og på den testede M15a var mellemrumtasten også fin.

Galvatron
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-10-2009 10:09:26
Svar/Indlæg:
650/57
Go allround test. 🙂

Men kommer der ikke snart test af laptops, der har et bedre pris/ydelsesforhold. Det synes jeg ikke ligefrem Zepto lægger op til.


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
07-10-2009 22:48:29
Svar/Indlæg:
5363/442
#1 tak tak 🙂

Jeg synes nu nok et par af de Zepto maskiner vi har haft igennem, har haft en pænt fohold mellem rpis og ydelse, og det samme om nogle MSI og ASUS maskiner. Vi arbejder dog også på at få andre typer/mærker til test, så stay tuned 🙂