Test: Transcend MP850

Lyd d.  16. oktober. 2009, skrevet af arsenio3d 1 Kommentarer.  Vist: 9913 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Transcend
DK distributør: Transcend

Software / Test

 

 

Testmaskinen består af :

  • Toshiba Bærbar til software
  • Mine ører, til at lytte :)
  • iPhone til sammenligning, og et par B&O A8 hovedtelefoner.

Køling:

 Røget laks i skiver.
 

Overclocking

Selv med en god omgang Lakse køling lykkedes det mig ikke at overclocke den...

 

 

 

Installering af softwaren er nem, man får to valg, da man smider den lille skive i drevet, og så er det bare at vælge hvad man vil have installeret.
Når man har installeret det, efter en meget standard installerings procedure, så er dette (næste billede) hvad der møder en, næste gang man klikker på start, eller trykker på Windows tasten.

 

 

Med medie konverterings programmet, kan man lave slideshows, og konvertere video formater om, så de kan afspilles på den lille hvide afspiller. Og det tager ikke mange øjeblikke, før man har lavet et slideshow med overgangs effekter.

 



Som man kan se på ovenstående billede er det ikke det vilde Photoshop-program, med masser af knapper og redigerings redskaber, men det er heller ikke den store Dreamworks film der skal laves med disse programmer. Så det gør det bare meget nemmere og mere overskueligt for den almindelige bruger.
Det man gør er, at man tilføjer de billeder man vil have med i slideshowet, de kommer så til at figurerer på listen til venstre. Til højre under preview billedet er der en liste med forskellige animationer, som vil forekomme imellem hvert billedskift.
Inden man er færdig, kan man vælge at preview. Og hvis man er tilfreds kan man så klikke på transform knappen, hvorefter programmet opretter et slideshow.

 

 

Lyd

Af musik har jeg overført Seals bedste fra 1991 - 2004 med en bitrate på 192kbps, samt lidt Kim Larsen, som er en blanding af 128 - 160 og 192kbps filer.
Til at starte med skal det lige siges at jeg på ingen måde er "audiophil" eller på anden måde ekspert på lydkvalitet og musik, (min bror spillede engang i et Heavy metal band, men det hjælper sikkert ikke, nok tværtimod) men her kommer min ydmyge vurdering af høretelefonernes lydkvalitet...

Til daglig bruger jeg en iPhone 3GS med dertilhørende hovedtelefoner, grunden til at jeg ikke har skiftet dem ud endnu, er fordi at jeg er ret så begejstret for den lille fjernbetjening/mikrofon, som gør det hele meget nemmere, hoppe frem og tilbage i sange, spole, play/pause, og modtage opkald er bare praktisk med den fjernbetjening, man skal på denne måde ikke have afspilleren op af lommen hver gang man vil springe over en dårlig sang.
Transcend afspilleren har ikke nogen form for fjernbetjening, så derfor er det op med afspilleren og evt. låse op for så at vælge hvad man vil...

Transcend hovedtelefonerne:
Selve pasformen er lidt mere hård, og uergonomisk end ipod varianten, tilgengæld så falder de ikke ud så let som sidstnævnte, og det er jo en fordel hvis man vil løbe en tur eller noget i den stil.
Hvis ikke det er sagt før, så ligner de jo til forveksling et par apple hovedtelefoner, de er hvide, har samme grå gummi, og er næsten samme størrelse, men er lydkvaliteten den samme?
Jeg starter med at tage dem på og lytte lidt til Kim Larsens "Familien skal i skoven" (192kbps) de lyder da ok, og er nogenlunde tydelige, bassen er ikke for god, ment på den måde at den ikke er så slagkraftig, diskanten er ikke overdøvende eller tinitus fremkaldende, så alt i alt en udmærket kombatant.

iPod hovedtelefonerne:
Så er det blevet tid til at tage dem her på og se om de er bedre end Transcend´s bud.
Da Kim Larsen sangen bliver sat på pause, bliver de hurtigt sat i afspilleren i stedet for Transcend bøfferne, og da der igen kommer musik i mine ører kan jeg med det samme fornemme en forskel, det kan bedst beskrives som om at musikkens tydelighed bliver udvasket, detaljer og sjæl bliver til éen stor brokkoli suppe, som ikke er særlig behageligt for trommehinderne.
De er mildest talt ikke særlig gode, og jeg får med det samme lyst til at smide dem lagt væk, og jeg tænker lidt; "hvordan har jeg kunne gå rundt med dem i så lang tid?"

B&O A8
Nu spørger du sikkert: Hvis du ikke er audiophil, hvorfor har du så et par B&O hovedtelefoner, som koster i omegnen af +1000kr?
Svaret er simpelt, jeg har fået dem som julegave af mit arbejde :)
Det lyder som forventet, meget bedre, og har bedre bas og ikke den samme skingre diskant som de andre hovedtelefoner, men det er jo at forvente til den pris, desuden så falder de ikke ud af øret, da de holdes fast af en bøjle, som sidder rundt om øret.

 

 
Her ses i nævnt rækkefølge Transcend, B&O og ipod hovedtelefonerne.

 

Hvis man som mig er vild med fjernbetjeningen men ikke med hovedtelefonerne, så kan man modde lidt ;)

 

Radio
Den indbyggede radio er en god lille tilføjelse, til en ellers udmærket MP3 afspiller, det er altid rart at have den mulighed, specielt hvis man er blevet lidt træt af at hører det samme musik, igen og igen.
Det er stadigvæk analog radio, men hvis man ikke bevæger sig alt for meget, så lyder det faktisk rigtig godt, man skal nok ikke tage på løbetur og regne med at der ikke vil være udfald, skratten eller andet støj, for så god er den heller ikke.
 

Diktafon
Den indbyggede diktafon er en af de mere finurlige features, men samtidig også en ret praktisk en af slagsen, forestil dig at du lige har fundet løsningen på krisen i mellemøsten, eller hvis du bare skal lave en indkøbsliste, så du kan huske hvad du skulle købe, når du står nede i den lokale brugsen, eller whatever.
Dog skal det siges at den kan være lidt overfølsom, og man skal passe på ikke at have den alt for tæt på lydkilden, den er faktisk så følsom at man kan optage ens hjerte, meget praktisk hvis man nu lige var i tvivl om man havde en puls eller ej, og det er da livsbekræftende at opdage at man har en!

Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
17-10-2009 22:33:14
Svar/Indlæg:
15982/637
Det er en go afspiller, Jeg gav den til min mor i fødselsdagsgave for ½år siden, hun bruger den til sine lydbøger mv.