Vi tester Norton Internet Security:
Mine testmaskiner er en AMD Phenom II X4 - 955 3.2 Ghz med 2 Gb. ram og en gammel 2.3 Ghz. med 2 Gb.ram. Testen er hovedsageligt foregået på den primære Phenom maskine med MSN - Ashampoo Magical snap - og alt i Vista på fuld skrue / aktiveret i baggrunden. Resultaterne er udelukkende fra denne maskine, men jeg testede på begge maskiner for at se om den spiste kræfter fra en gammel single-core, men det gjorde den ikke.
Installationen af Norton I S er hurtig.. meget hurtig endda. En ting som måske virker lidt uvæsentlig, men alligevel et hint om forbedringen af programmet. Installationen tager ialt ca. 1½ minut og opdateringerne ikke meget længere end et par minutter, afhængig af din internet-forbindelse.
Programmet fylder i skrivende stund 171 MB. på min harddisk (lidt afhængig af opdates mm.) og bruger i gennemsnit ca. 1.700 kb i hukommelse i "baggrunden".
Du kan vælge at taste dit serienummer ind eller køre den som en prøve-version. Abonnementet kører for 1 år ad gangen og priserne kommer vi ind på senere. Prøve-versionen kører i en måned og er med fuld beskyttelse. Det er til din egen fordel at "tilmelde sig at der sendes sikkerhedsoplysninger" til Symantec. Det fremmer virus-opdateringer i databasen hos Symantec og til tider i hvilken forbindelse du får dit angreb "ind" på din PC på. En hjælp til dig og andre, og det er vel i bund og grund det vi alle ønsker!
Som før skrevet går det hurtigt og opdateringen kan foretages omgående uden genstart af din PC, en dejlig feature eftersom alt for mange ting krævede genstart for blot 1 år siden, men efterhånden er producenterne opmærksomme på, at når man geninstallerer alt på sin PC, er det irriterende at skulle genstarte et utal af gange. (Vi er jo et par stykker som ofte formaterer vores maskine når vi bliver for legesyge). Desuden opdaterer Norton virus-definitioner online mindst hvert 15 minut.. og jeg mærker intet til det, når jeg arbejder på maskinen.
Når du har opdateret kan du gå i gang med en masse indstillinger og tilpasse din Norton som du ønsker. Det tager ikke lang tid at sætte sig ind i den intuitive (logisk opbyggede) brugerflade, du kan hurtigt indstille alt fra Spamfilteret (normalt slået fra) til dit mail-program og sætte forskellige PC'ere som er på dit netværk til "sikre" - det vil sige at du ikke bliver blokeret af Norton, når du deler noget som helst mellem dine PC'ere på dit netværk.
Præcis denne egenskab med at kunne sætte en anden PC som "sikker" og så derefter ikke mærke mere til Firewall e.l. har jeg været meget begejstret for - der er forældre-kontrol så man kan styre ungernes besøg på internettet, hvilke sider de må besøge og blokeringer både fysisk og tidsmæssigt. Vil du køre en PC som FTP server, holder Norton øje med hvad der bliver lagt ind på serveren, i det hele taget har jeg kunnet styre alt hvad jeg kunne ønske hurtigt og enkelt med Norton I. S. Så selvom jeg har testet andre Anti-virus programmer som virker "lettere" i baggrunden, så dækker Norton mine behov og jeg kan sagtens leve med at mærke programmet meget svagt en sjælden gang.
Scanninger ved "Inaktivitet", hvad der skal scannes for, og hvor ofte, kan også indstilles manuelt - du kommer ikke til at opleve en pludselig nedsætning af hastigheden på din PC på grund af en komplet systemscanning umotiveret og skulle du få lyst til at arbejde på din pc mens den scanner, så stopper scanningen straks når du aktiverer mus e.l. så du uhindret kan komme i gang uden problemer. Selvfølgelig kan du se dit processorforbrug under scanningen -atter en lækker detalje.
Her sætter du din egen beslutning om hvad du regner for "Inaktivitet". Arbejder du i timer ad gangen, kan du sætte den til et kort interval og arbejder du mere sporadisk, kan du sætte den til et længere interval mellem scanningerne. Hos mange gratis-programmer savner jeg især denne funktion - men man skulle jo også gerne få flere funktioner og mere "frihed" med betalingsprogrammer.
Når du surfer på Internettet er der et utal af muligheder, bl.a. med "log in" koder og styrke på koderne. Du kan sætte "Identity safe" op til at logge ind på dine faste websider hvor du benytter adgangskoder. Norton overvåger i baggrunden når du surfer og den er god til at fortælle dig om at du er inde på en "usikker" side. Og hvis du havner i noget rigtigt snavs, er den hurtig med blokeringerne.
Jeg tester altid Antivius-programmer med "virusscript" fra www.Eicar.org hvor man kan hente "Virusprogrammer" til test af sit produkt og sin PC's sikkerhedsniveau.
Her er lidt om Eicar: The European Institute for Computer Anti-Virus Research (EICAR) has been founded in 1991 and is representing an independent and impartial platform for IT-Security experts in the field of science, research, development, implementation and management.
The institute would like to inspire information exchange on a global basis as well as synergy building to enhance computer-, network- and telecommunication-security.
Det giver virkeligt et billede af din sikkerhed overfor skadelige scripts og er selvfølgelig en sikker metode at teste sit netværk på. De såkaldte "Vira" som man downloader er uskadelige, men indeholder generelt de scrips som "køres" i virus og hacker-programmer. Man kan endda ændre med html e.l. så testen bliver endnu grundigere og man skal nok være temmelig dygtig for at noget slipper igennem hos Norton I.S. Jeg fik intet igennem af noget som helst skadeligt!
Jeg har kørt Key-generatorer som ofte bliver regnet for et "angreb" af gratisprogrammer, men Norton kunne åbenbart gennemskue at jeg ville køre generatoren og kunne se at scriptet ikke var skadeligt - visse gratisprogrammer sletter dem omgående og det er lidt upraktisk hvis du skal bruge noget i den stil - bl.a. spil kører ofte sådanne lignende ting (lovligt selvfølgeligt) og det er dejligt at virusprogrammet ikke hæmmer én i at lave hvad man vil. Uden at skulle udstille mit privatliv har jeg da været på besøg på lidt "skumle sider" sådan "BARE FOR AT TESTE" (Comments til dette frabedes venligst :-) ) både i min sidste test med Kaspersky I.S. og nu med Norton I.S. og de reagerede forbløffende ens.
For at give et billede af opstartstider på MIT setup (alt varierer efter setup med div. opstartsprogrammer som aktiveres med opstart individuelt) har jeg taget tid på opstart (3 gange og taget gennemsnittet), tid taget fra trykket på opstartsknappen til jeg kom på nettet. Det var lidt varierende tider hver gang, men alligevel sigende tider, husk nu at det jo er vidt forskelligt fra maskine til maskine med indlæsning af opstart o.l. - og test af en scanning af en mappe på 19 GB. (Kun 1 gang da 2 scanning fløjtede afsted) som indeholder Ubisoftspil. Det skulle dække lidt af nysgerrigheden, men jeg tager et forbehold for grundigheden af AVG's scanning hvor derimod Norton / Kaspersky har de samme kriterier med scanningen.
Resultaterne af opstarten ses nedenfor..: tiden er målt i minutter.:
Resultatet af scanningen af Ubisoftmapperne er nedenfor.. målt i minutter..:
Jeg lurede lidt på AVG og vil meget stærkt formode at Norton / Kaspersky er væsentligt grundigere, så derfor er jeg meget neutral med AVG-tiden, men noget skal også være op til jer at vurdere. Jeg kan sagtens leve med de par sekunder Norton bruger længere end de andre, UDEN at være fanboy men som altid.. det er op til hver enkelt at vurdere.
Norton I.S. lever fuldt ud op til mine forventninger og sammenlignet med Kaspersky I.S. er de meget lig hinanden (men, for mig og mine test-resultater, et lille plus til Symantec / Norton pt.)
Lad os så give lidt karakterer: