Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: InterData

Software

AE2220 kommer med en masse software installeret, hvor den vigtigste del selvfølgelig er styresystemet Windows 7 Home Premium, med specielle tilføjelser så man kan benytte touch-skærmen. Der er selvfølgelig også installeret alle nødvendige drivere, program til webkamera og diverse småting som WinRar (trial) Adobe Reader, Windows Live og Skype.

Af de mere irriterende programmer, er der lagt prøveversioner af Office 2007, Norton antivirus samt endnu et par ret ubrugelige småting (crapware). Personligt kan jeg ikke lide, når en nu PC eller bærbar er fyldt op med alskens prøveversioner og andre ubrugelige programmer. Hvis jeg gerne vil have Norton så skal jeg nok selv lægge det på, og det samme gælder for Office. Prøveversionerne er ganske enkelt ganske ubrugelige, da man konstant skal tjekke bokse af og afvise at registrere sig - hvis man altså hellere vil bruge noget andet. Men den slags er desværre snarere reglen end undtagelsen.

MSI har gjort en del ud af, at udvikle en række programmer, så man kan få det bedste ud af touch-skærmen. En af disse er Wind-Touch, der kategoriserer de installerede programmer, og gør det lettere at åbne det ønskede, end hvis man skulle gøre det gennem explorer. Dette lyder måske ganske ubrugeligt, men hvis man kun bruger touch-skærmen, er det faktisk ganske brugbart.

 

 

Udover Wind-Touch har MSI lagt et par andre småprogrammer ind, blandt andet et lille spil hvor man skal matche et ord og et billede, et program til at lave simple kort, og det mest brugbare, en fotoviser, der gør brug af touch skærmen. Når man bruger denne fremviser, kan man blandt andet rotere og gøre billederne større eller mindre, ved at bruge to fingre.

Microsoft Works pakken er også inkluderet, og den kan faktisk overraskende mange ting. Den mest brugbare ting ved pakken er den indbyggede tekst-editor, regneark og kalender. Alle tre ting er nedskalerede udgaver af det man får i Office pakken, men til hjemmebrug er det faktisk nogle fine små programmer. Hvis jeg ikke ville betale ekstra for den fulde Office pakke, ville jeg dog foretrække den gratis kontorpakke fra OpenOffice.org.

 

 

Works er dog ikke bare kontorprogrammer, for det er også en måde at tilgå disse på. Blandt andet kan man tilgå den Microsofts fulde Office pakke herfra, hvis den altså er installeret. Works kan også holde styr på alle dine dokumenter, regneark og så videre. Works indeholder en række små skabeloner, f.eks. til regneark så det er let at lave f.eks. et budget. Det indeholder også nogle lidt mindre brugbare ting, som en huskeliste over hvordan man gør det godt i skolen eller organiserer husholdningen. Men ærligt talt, så virker det ikke så brugbart, at have en huskeseddel der siger at man skal lave sine lektier. Ud over det ovenstående er der også en engelsk-engelsk ordbog, skabeloner til at lave kort links til diverse MSN-tjenester og lidt andet.

Selv om Works kan nogle ganske smarte ting, er pakken nok mest henvendt til mindre erfarne computerbrugere. Funktionerne virker ærligt talt meget basale, i hver fald for basale til at de fleste mennesker vil have nogen større glæde af dem. Der er desuden den mindre detalje, at hele dynen er på engelsk, og derfor udelukker nogle danskere fra at kunne bruge det.