Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: InterData

Test

Jeg vil lægge ud med, at se lidt nærmere på den indbyggede touch-skærm. For er det virkelig muligt helt at undvære tastatur og mus? Svaret er et klart og tydeligt måske. Hvis man skal være helt firkantet, er de fleste ting faktisk mulige, kun ved brug af touch-skærmen. Man kan bruge fingeren som mus, og "klikke" på ting ved et prikke til dem, og et tastatur kan man også få frem. Faktisk har AE2220 installeret hele to virtuelle keyboards, der kan nogenlunde det samme. Begge har også en funktion, så man kan skrive bogstaverne i fri hånd, som så bliver genkendt af softwaren. Dette virker faktisk rimelig godt synes jeg, men det er stadig klart lettere, bare at trykke direkte på bogstaverne. 

Et keyboard direkte på skærmen gør det muligt at skrive en tekst, men kan på ingen måde afløse et almindeligt keyboard. Historien er den samme med en mus kontra brugen af touch. Selv om skærmens følsomhed er ganske god, er det nogen gange svært at ramme præcis det man havde tænkt sig. Det hjælper lidt når man bruger den medfølgende stylus, men en almindelig mus er langt bedre.

Selv om touch-betjeningen ikke er den mest praktiske i alle situationer, er den dog heller ikke helt unødvendig. Hvis man f.eks. kun skal bruge skærmen til at se film på, så skal der ikke mange klik til for at betjene den. Og til billeder er det altså også ret cool, at kunne bruge skærmen til at skifte, dreje og zoome ind og ud.

Hvis maskinen skal bruges til ting som at gå på nettet, tekstbehandling eller spil, så skal man have keyboard og mus frem. De medfølgende af slagsen er kompakte, trådløse og ganske pæne - men føles en anelse billige. Sættet er fint til "casual" brug, men hvis man skal bruge langt tid ved maskinen her, så gør man sig selv en tjeneste ved at investere i noget bedre.

AE2220 bryster sig af HD-opløsning, så det blev selvfølgelig også lige afprøvet, hvordan afspilning af HD-materiale gik. Maskinen er ikke udstyret med Blu-Ray drev, så det er testet med videoklip i opløsningerne 720p og 1080p. Med hensyn til blu-ray drevet er det tilgiveligt, at det mangler, da maskinen jo ikke er et decideret mediecenter. Eller i hvert fald ikke bliver markedsført som et sådant. Desuden er det med brug af ION chipsettet også fokuseret noget på prisen, og et Blu-ray drev koster jo alligevel også lidt.

 

HD-afspilningen gik uden problemer, selv om den lige tøvede et øjeblik før afspilningen gik i gang. Belastningen på processoren lå ved begge klip på under 30%, og der var ingen hakken i billedet. Skærmens billedkvalitet og farvegengivelse var også ganske god.

Noget der ikke var specielt imponerende var til gengæld de indbyggede højtalere, man kan godt gøre brug af dem, men der er en verden til forskel hvis man sætter et par ordentlige højtalere eller et headset til. Dette er desværre tilfældet med mange indbyggede højtalere, men jeg vil vurdere at disse selv efter denne standard er under middel. Faktisk synes jeg at højtalerene i min Dell bærbar spillede bedre, så hvis der skal bruges lyd, så skaf et par eksterne højtalere.

Nu vi er ved lyd, så vil jeg lige nævne støjniveauet. Det er en lidt blandet oplevelse, da støjniveauet ændrer sig lidt op og ned. Dog synes jeg godt man kan sige, at blæserstøjen lige er en smule for høj. De fleste bærbare på markedet larmer lidt mindre, og i forhold til en almindelig PC, er støjen mere tydelig da computerens komponenter jo er tættere på.

Det var så det overordnede indtryk, se med på næste side, når vi får sat nogle tal på ydelsen.