Test: Acronis True Image home 2009

Tilbehør d.  13. december. 2009, skrevet af tatoo1956 14 Kommentarer.  Vist: 8558 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Acronis
DK distributør: Acronis

Test

 

Tjah, nu vil mange af jer enten grine eller ryste på hovedet af mig, jeg har arbejdet med IT i 18 år og aldrig afprøvet / haft sådanne programmer som dette. MEGADUMT har jeg så måttet erkende. Det er mange timer som kunne have været sparet selvom jeg rystede lidt på hånden under denne test.

Testmaskinen består af : AMD Phenom II X4 955 BE, 4 GB ram og Windows 7 - 64 bit. / Windows Vista og XP Pro 32 bit.

Programmet virker perfekt på alle platformene og samme procedure med backup / retablering af data. Jeg downloader programmet og har en megalang nøgle da dette ikke er en prøveversion, den kan heldigvis indsættes ved copy / paste og letter en del i stedet for alle de tastetryk!
Programmet er hurtigt og let at installere og når jeg starter det op kommer der en opstartsmenu som giver mig en masse muligheder - den første er selvfølgelig at lave en "Boot-CD" så jeg, i tilfælde af totalt sammenbrud, kan komme til mit backup og det går hurtigt. Programmet beder selv om en CD eller DVD og  i løbet af 2 minutter er der en bootable disk som kan redde din dag. Hvis du vil kan du også (oveni som en ekstra foranstaltning) lave en partition på din harddisk som er beskyttet og som er til at starte op på hvis din PC "går ned" ved et uheld og du ikke liige gider benytte den CD som du har mulighed for at oprette.

Jeg vælger at lave et totalt backup (selvfølgelig) af min harddisk efter oprettelsen af Boot-CD'en, se billedet herunder, her vises opstartsbilledet med et hav af muligheder:



 Jeg vælger så "fuld backup" og destinationen for mit backup er min eksterne harddisk som er USB forbundet. Programmet giver muligheder for alt fra en USB nøgle til  en FTP server eller en evt. anden destination - altså ingen undskyldninger for at miste data.



Som en mulighed kan du beskytte dit backup med password og oven i købet kryptere det, lækkert hvis du gemmer det på en fjern server hvor andre har tilgang - du har dit backup i fred hvis det er følsomme data.



Derefter kan du vælge hvor meget dine data skal / må fylde i backuppet. Du kan vælge mellem flere kompressionsmuligheder og det kan være en fordel at komprimere det meget hvis du har store filer som du skal videresende med FTP. Bruger du en ekstern harddisk er det en bid hurtigere at holde kompressionen på "normal" og med priserne på en ekstra harddisk er det nok til at leve med i dag at bruge lidt ekstra plads.



 

 Til sidst kan du vælge om dit backup skal køre på fuld knald, dvs. om du forlader din PC og laver noget andet i den tid det varer at lave det fulde backup - du kan vælge en mellemvej hvor du kan arbejde videre men mærke backuppet køre lidt forstyrrende i baggrunden eller bruge længere tid på backuppet og faktisk ikke mærke det. Jeg valgte at lade min PC køre på "standard" og se en film mens den arbejdede, det ene backup som jeg lavede var Windows 7 64 bit, det fylder 97 GB, jeg valgte "normal kompression" så det kom ned på 58 GB. på den eksterne harddisk. (Jeg kunne sagtens arbejde på maskinen men valgte en pause.)
Den fortalte så at det ville tage 30 minutter (og det holdt stik), jeg regnede så lidt på det og det gav så 32,8 MB/s.. jeg håber at det passer for jeg kunne ikke få det anderledes og syntes at det er en fornem tid på mit backup. Programmet brugte 1½ GB. af mine 4 GB. i hukommelse og et gennemsnitligt CPU-forbrug på 20 %  i den halve time. Jeg kunne sagtens arbejde med tekstbehandling e.l. imens men den "hakkede lidt" en sjælden gang og det er vel egentlig i orden!

Så kom det spændende, jeg "ødelagde" min windows 7 ved at slette programmer, en masse filer i selve Win7 så det blev ubrugeligt og ikke ville boote, ikke engang i fejlsikret tilstand. Jeg lavede nummeret på mine 3 diske ialt med Vista, XP og Win7 - og første gang rystede min hånd lidt da jeg skulle gendanne min PC. Ind med den "Boot-CD" som jeg lavede i starten og dette billede kom op på skærmen:



En hel del muligheder men jeg havde jo "leget" så meget at jeg bare ville have min gode PC til at virke igen, jeg vælger "restore"



Tager selvfølgelig "hele disken" da jeg fornemmer at det er hurtigst med alle de ting jeg har splittet ad, får vist mulighederne og min eksterne harddisk, nu er det billedet af min "Vista" som jeg ødelagde så jeg vælger denne og putter den tilbage hvor den kom fra:



Sådan - det kører derudaf i ca. 30 minutter, den samme tid som jeg brugte på at lave det og det virker perfekt. Alle de 3 gange jeg testede en "totalsmadring" i de 3 styreprogrammer virker det perfekt, jeg har også muligheden (som selvfølgelig er endnu mere interessant) at lave backup løbende af de ting du ændrer / laver. Acronis undersøger (i baggrunden og umærkeligt) ændringerne mellem dit backup på kilden og destinationen og opdaterer løbende, hvis det er det du ønsker eller på valgte tidspunkter, alt efter eget ønske.

Det bedste ved dette program er, at skulle din harddisk "gå ned" så kan du sætte en helt ny disk i din PC og overføre alle data.. og det virker. Der kræves intet "spor" eller andet af noget som helst af Acronis eller andet, det ligger alt sammen på din boot-CD.

Du kan sætte den til at lave backuppet når dit arbejde er færdigt og bede den om at slukke din PC efter endt arbejde, nemt og strømbesparende. Retablering af data kan selvfølgelig laves hvis du har slettet visse filer på din PC og skal bruge dem efter et stykke tid.. du kan plukke dét du ønsker ud på dit eksterne backup og smide det tilbage på din PC - alt i alt et virkeligt dejligt redskab at have ved hånden.

Programmet har et hav af faciliteter som f.eks. "try and decide" hvor du kan surfe på nettet, afprøve programmer mm. uden risiko på et "beskyttet" / isoleret sted på din PC, du kan slette alle dine spor med "clean up utilities" hvis du har haft følsomme ting på din maskine, de data som skal destrueres bliver grundigt "screddet" så det ikke er muligt at gendanne dem. Du kan vælge resurcebrug for programmet så du ikke mærker det og lave opdateringer af backup - det er virkeligt imponerende og selvom man ikke syntes at man har meget at bruge backup til så er det dejligt at have et Image af sin PC med styresystemet samt alle opdateringer og så de programmer som du ikke kán undvære.. det sparer virkeligt mange timers arbejde at lave et sådant backup og det er smidt på maskinen på 15 til 20 minutter uden problemer. Jo - jeg har virkeligt lært noget af denne test (Bedre sent end aldrig).

 
Lad os give bedømmelsen:

Anonym20180621
 
Superbruger
Tilføjet:
13-12-2009 13:32:27
Svar/Indlæg:
438/15
Det er et fantastisk værktøj :D Og det virker perfekt med Vista, da jeg prøvede det.


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
13-12-2009 13:41:21
Svar/Indlæg:
1630/101
#1 - jeps.. XP, Vista og Win 7 64 bit endda - og så flyttede jeg data fra en disk til en anden uden sved, superprogram som alle burde have 😀 . Jeg lærte en hel del under testen.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2009 14:01:17
Svar/Indlæg:
5874/1287
Jeg benytter selv True Image 2010 til at "TRIM'me" min SSD.
Fuld diskbackup af SSD'en, boot op i alternativt system, så SSD'en "bare" er en datadisk. start diskpart, clean, og SSD'en er helt tom igen. True Image til at lægge imaget tilbage på SSD'en, og begge partitioner er gendannet sammen med bootspor mv., og hastigheden på SSD'en er tilbage til "out of the box".

Brugte tidligere Norton Ghost, men den kan ikke lave backup af hele disken, kun af hver partition, hvilket gør det lidt mere omstændligt.


gakob
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2009 14:56:54
Svar/Indlæg:
19/0
Kan selvfølgelig godt se at det har en masse muligheder.
Men har man Windows 7, kan jeg ikke der er meget at hente ...


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2009 15:10:31
Svar/Indlæg:
5874/1287
#4 læs lige mit indlæg igen. Det kan Windows 7 ikke. Jeg bruger selv Windows 7 Ultimate x64


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
13-12-2009 18:10:24
Svar/Indlæg:
1630/101
#4 - hvis du gør som mig i testen, installerer alt i win 7 med opdates og grundprogrammer så du har din grund-PC og så laver et Image til en ekstern så er du oppe at køre på max 30 min. fra ingenting til en fuld opdateret maskine med drivere og alt.. HVERGANG - kan det gøres bedre 🙂


gakob
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2009 20:11:25
Svar/Indlæg:
19/0
#5
Den funktion kan jeg måske godt se ... men er det derfor man skal købe netop dette software og er testen vurderet ud fra dette ?

#6
http://www.intowindows.com/usi...

Der er lidt flere funktioner i windows 7 end du lige regner med ... faktisk kan man lave hele WIMs til præinstallation mv.

Men læs lige dette.
http://www.intowindows.com/usi...

Det jeg savner er bare lidt helheden ... og at det bliver vurderet i mod noget andet.

Men ellers en ok gennemgang... det godt!


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-12-2009 00:47:32
Svar/Indlæg:
5874/1287
#7, jeg ved faktisk ikke om der er andre image-programmer der kan gøre dette, men jeg ved til gengæld, at det mest berømte image-program Norton Ghost 15 (samt tidligere versioner) IKKE kan, da det kun laver images af partitioner, og IKKE af en komplet harddisk eller SSD med partitionstable, bootsektor, samt det lille mellemrum der er mellem bootsektoren og den første partition.

FYI, dette lille stykke harddisk bruges af nogle firma'er til at lægge oplysninger om den skjulte restore-partition, så hvis kunden får slettet c: drevet, så kan den stadig gendannes. Om det kan bruges til andet ved jeg ikke, så måske er problemet ikke så stort 😉

Nu ved jeg ikke hvordan #6 har gjort i detaljer, men når jeg har clean'et min SSD, og lægger imaget tilbage på den, så tager det omkring 6 minutter. 80Gbyte SSD delt i 2 drev med ca 41 gb data tilsammen. Hurtigere kan det vist ikke gøres med andre programmer?


Just
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-12-2009 17:14:30
Svar/Indlæg:
576/64
#8 er det nødvendigt at have et sekundært Windows installeret for at gendanne billedet?

Med Win 7 kan man blot lave et image, gemme til et andet drev / partition og så smide Windows DVD'en / USB'en i. Så kan man gendanne fra installationsprompten.


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
14-12-2009 17:46:47
Svar/Indlæg:
1630/101
#9 - Med Acronis gemmer du blot dit image på dit medie (Eksternt drev, USB, SSD, DVD mm.) booter op med en Cd eller USB-nøgle og gendanner alt enten ovenpå det "gamle" drev / disk eller på en nymonteret disk, simplere kan det ikke gøres 😀 .

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af tatoo1956 d. 14-12-2009 17:47:30.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-12-2009 23:21:53
Svar/Indlæg:
5874/1287
#9 Nej til begge dele. Det er ikke nødvendigt med et sekundært OS, jeg har det bare af bekvemmelighedsgrunde. Og nej, Windows 7 kan IKKE lave et disk image. Windows 7 kan lave et image af din partition, men IKKE af hele harddisken incl bootsektor, partitiontable mv.

Som #10 skriver, så kan det ikke være mere enkelt mht hele diske.


OcDevil
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2009 10:01:28
Svar/Indlæg:
1262/95
#11 Det er ikke rigtigt at Windows 7 ikke kan lave et komplet disk image. Den funktion findes i Windows 7 og mere til.

Hvis du læser artiklen som #7 linker til vil du se at det netop er muligt at lave et komplet system image af din Windows 7 maskine.

Umiddelbart ser det også ud til at der kan tages backup af partitioner under system image backup processen.

På nogle områder er det, efter min mening, snart ved at være slut med 3. parts produkter til Windows, Backup og Restore på klient siden, er et af dem.

Ligesom med et par andre software artikler her på sitet, synes det at skinne igennem at der er en forudindtaget mening om det produkt man anmelder, enten har man allerede produktet kørende eller også har man haft det og den vej igennem blevet "farvet". Det hæmmer objektiviteten i mine øjne.

Igen ligesom med et par andre software artikler her på sitet bliver der ikke lavet sammenligninger, som #7 skriver mangler der en helhed og en sammenligning, f.eks. med Windows Vista/Windows 7's egen backup utility.
Hvad retfærdiggøre at man skal bruge penge på et 3. parts produkt, når Windows allerede har et fungerende Backup/Restore produkt indbygget?


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2009 15:00:43
Svar/Indlæg:
5874/1287
#12. Jeg prøver igen. Image-værktøjet i Windows 7 kan KUN tage backup af partitioner, der kan så tilvælges alle partitioner på en harddisk, men dette er IKKE det samme som et komplet harddisk-image. Jeg har læst de link som #7 giver, og selv i dem kommer listen med C:\, D:\ osv op, dette er PARTITIONER -- IKKE harddiske. dvs boot-sektoren kommer ikke med, det lille område mellem bootsektoren og partition 1 (sædvanligvis C:\) kommer ikke med, den rå partitionstable kommer ikke med, samt måske mere som jeg ikke kender til.

For at lave et komplet image af en harddisk, så skal man kunne vælge harddisken med sit navn, f.eks INTEL SSDSA2MH080G1GC (det er de navne der står under "diskdrev" i enhedshåndtering).

Såsnart man kan/skal vælge efter drev-bogstaver, så er det partitionsbackup (som er godt nok i 99,9% af tilfældende), men har man mulighed for at vælge harddisknavn, så får man det hele med. Jeg har dog (i en OC situation) været ude for, at Norton Ghost image og Windows 7 image ikke kunne læses tilbage på min SSD så den kunne boote windows 7, så nu har jeg lært at lave komplet drevbackup med True Image.

Hvis du stadig mener at Windows 7 kan lave et harddisk image, så vil jeg da meget gerne læse om det, har du et link?


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
17-12-2009 15:55:26
Svar/Indlæg:
1630/101
#12 - hvis det kan kaldes at være "forud-indtaget" eller "farvet" når man tester et program for første gang i den kategori.. som jeg aldrig har beskæftiget mig med før gennem de over 18 år jeg har arbejdet med IT - og bliver begejstret over enkelheden og leetheden i at have en "færdigt systemdisk" som jeg kaster på min "nøgne PC" på max 30 min. - jow da, så ér jeg blevet farvet og beklager hermed IKKE min begejstring 😲 .