Test: SteelSeries Siberia Full Size headset

Lyd d.  15. januar. 2010, skrevet af jmose 8 Kommentarer.  Vist: 11775 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: SteelSeries
DK distributør: SteelSeries

Test

 

Så nåede vi frem til lyttetesten. Under denne test har vi tilsluttet SteelSeries Siberia til lidt forskelligt udstyr, for at se hvor vi fik bedste resultat. Materialet der er lyttet til er ligeledes af forskellig karakter, for at belyse Siberias egenskaber som headset. Her i huset lytter vi normalt til et Plantronics Gamecon 367 og lyttetesten er derfor set i forhold til disse. 

Vi starter lige med at liste op hvad der er brugt under testen:

 

Computer:

  • Gigabyte GA-EG45M-UD2H
  • Intel Core 2 Duo E6850
  • 2*2GB Kingston Pc-8500
  • 250GB Samsung F1

 

Lydudstyr:

  • Onboard High Definition på bundkort
  • Creative Audigy2 PCI lydkort
  • Creative Extreme Music PCI lydkort
  • NAD T-753 Surround Receiver

 

Så er det på plads og vi kan haste videre i testen. Som sagt har vi lyttet til forskelligt materiale under testen, for at se hvor Siberia´s stærke og svage sider er. Vi har derfor valgt at dele testen lidt op i kategorier for overskuelighedens skyld. Kategorierne hedder: Spil, Musik og film.

 

Spil:

 

Screenshot fra Crysis

 

 I spil leverer Siberia en rigtig god oplevelse. Ved vekslen imellem de forskellige lydkort står een ting klart. At onboard lydkort kun er for pensionister og andre der ikke tager lyden i et spil seriøst. Uanset hvilket spil der smidt på testmaskinen, gav Steelseries Sibiria bare fuld skrue igen. Bassen var dynamisk uden at overskrue, diskant og mellemtone var tydelige uden at lyde for skingre. Motorlyde og andre retningsbestemte lyde kun også nemt høres uden at det virkede for syntetisk. Og oplevelsen blev kun bedre efterhånden som vi gik fra onboard til et dedikeret lydkort.

Selfølgelig har denne version af Sibiria en klar mangel i spilgenren, nemlig det faktum at det ikke er udstyret med en mikrofon. Men hvis man kan overse det, eller bare ikke har brug for det - så er SteelSeries Sibiria et godt valg som spilheadset. Set i forhold til Gamecon 367, som efterhånden er et ældre headset tilbyder Sibiria væsentlig mere dynamik og luftighed i lydbilledet. Og skal vi tale om komforten er Sibiria altså en klasse over Gamecon 367.

 

Film:

 

Screenshot fra filmen: "Transformers"

 

 I film giver SteelSeries Sibiria også bare fuld skrue. Her er der virkelig smæk for skillingen, og man kan virkelig nyde godt at bassens dynamik. Eksplosioner, skud og andre virkelig "tunge" lyde for et headset, bliver gengivet meget naturtro, uden at man egentlig føler at det er tvunget i knæ. Sibiria spiller som om der ingen øvre grænse er - og det giver simpelthen det luft der skal til. Uanset hvilken film der ses er Sibiria der hele tiden. I sci-fi verdenen føles det hele meget medlevende. I krigsfilm får vi alt den dynamik der skal til, og skulle vi få et hjerteanfald og smide en tåreperser på, giver SteelSeries Sibiria dig bare noget mere at græde over. På filmsiden vil en objektiv vurdering være at Sibiria spiller lige op med Gamecon 367. Men iøvrigt præges begge headset af det faktum, at de kun spiller så godt som lydkortet tillader. Det vil på godt dansk sige, at man bør købe det bedste lydkort man har råd til og dernæst vælge headset.

 

Musik:

 

Musikmappen på test computeren

 

 Som det ses er musikmappen på test computeren næsten et rent virvar. Det skyldes en meget bred smag. Men det falder så bare ud til SteelSeries Sibiria´s fordel. For er der en genre hvor headsettet virkelig trækker fra land, er det på musikken. Den dynamik i bassen, gode mellemtone/diskant og ikke mindst den luftige måde at spille på, giver virkelig et godt lydbillede. Med undtagelse af Tina Dickow pladerne, er alt musik der ses her, lagt ind i FLAC-formatet. Tina Dickow musikken er indspillet i 320Kb MP3.  Og den "lille" forskel kan høres! I FLAC formatet returnerer Sibiria med så mange detaljer i lyden, at man godt kan blive i tvivl om det nu virkelig er et headset bygget til pc brug.  Set i forhold til det aldrende Gamecon 367, er der ingen tvivl om at Sibiria er vinder af den lille dyst. Det skyldes at Gamecon 367 virker en smule for meget bass-boostet i musikdelen.  Den mangler lige det sidste for at ligge på højde med Sibiria. Hvorimod Sibiria er næsten ligeglad med hvilken musiksmag du har - den spiller det hele meget overbevisende.

 

tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-01-2010 11:36:02
Svar/Indlæg:
20170/383


Hvor er det dog en fornøjelse at læse en test af et headset, hvor det ikke kun er mængden af bas der kan pumpes ud, der vurderes på.

God læsning 🙂


Anzelz
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-01-2010 12:01:55
Svar/Indlæg:
2343/272
Rigtig god test!

Og især godt at der er referencer at sammenligne med ved både lydkort og headset :yes:


plyk
 
Superbruger
Tilføjet:
15-01-2010 15:35:53
Svar/Indlæg:
53/15
nu har jeg et sæt sennheiser hd200 og mange af mine venner har det SteelSeries head sæt vil da sige mine spiller noget bedre musik end dem


g33kn
 
Overclocker
Tilføjet:
15-01-2010 15:41:40
Svar/Indlæg:
171/21
er det v2 i tester der?. for så ku i skuda godt lige fixe de billeder os..


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
16-01-2010 17:37:50
Svar/Indlæg:
5363/442
#4 Det er ikke version 2..


SIOUX
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-01-2010 01:59:26
Svar/Indlæg:
1478/40

jeg har lige købt sådan et headset, men bare modelen hvor der følger en " virtual surround 7.1" dims med (lol) og en glimrende lille microfon, som kan klipses på tøjet eller bordkanten..den er faktisk rigtig god :)


ZeroSeven
 
Nørd
Tilføjet:
21-01-2010 12:55:02
Svar/Indlæg:
7/3
Har selv et headset der ligner dette på en prik, det er godt nok dengang det udkom under navnet Icemat Audio. Jeg har sgu været glad for det i mange år, det er dog slidt og den ene hørebøf er gået løs(så den hænger kun fast da den er tapet.)


empowerment
 
Superbruger
Tilføjet:
10-04-2010 23:51:53
Svar/Indlæg:
383/36
Jeg kan godt nok ikke forstå der ikke var en mic til. det var der til mit du kunne sætte på dit tøj(med mindre man spiller nøgen)