Test: TomTom XL Europe

Diverse d.  26. oktober. 2010, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 9592 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: TomTom
DK distributør: HornetTek

Software

Det er altid en god ide at have sit kort opdateret, hvilket kan gøres via programmet TomTom Home. Når GPS'en sluttes til en PC via det medfølgende USB-kabel, har man diverse muligheder. Man kan blandt andet se hvor lang tid det er siden, man sidst har opdateret kortet, samt hvor mange kortrettelser der er blevet indberettet via Mapshare. Mapshare er en måde hvorpå andre TomTom brugere kan rette unøjagtigheder i kortet, som du herefter ganske gratis kan hente og få glæde af.

TomTom udgiver et nyt kort flere gange om året, og man kan vælge at købe dem enkeltvis eller opdateringer for en bestemt tidsperiode.

 

 

TomTom Home giver som skrevet mulighed for at opdatere kortet til nyeste version, men også at ændre hvilket område kortet skal dække, tage backup og ændre diverse indstillinger. Selve programmet er ganske nemt at finde rundt i, og menuerne minder til forveksling om menuerne på selve GPS'en.

 

 

Det er ret ligetil at installere opdateringer, da det hele sker næsten automatisk. Hvis man ændrer kortzonen tager det dog et stykke tid for opdateringen, da et helt nyt kort jo skal hentes og installeres. Det er desværre kun muligt at have en enkelt kortzone liggende af gangen, da det er hvad de 2GB indbygget hukommelse rækker til. Denne model understøtter desværre ikke ekstra hukommelse i form af et SD kort.

  

 

Til sidst vil jeg lige beskrive en lille sjov ting, som TomTom har implementeret. Man har nemlig også mulighed for at installere en anden stemme til at guide en, end de standardstemmer der ligger på i forvejen. Der er en samling gratis stemmer som f.eks. med Fynsk eller Nord Jysk accent, og en samling stemmer der skal betales for, men til gengæld tæller stemmer som Homer Simpson eller John Cleese.