Test: Rude Gameware - Fierce

Styre-enheder d.  06. juli. 2010, skrevet af Freke 2 Kommentarer.  Vist: 8599 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Rude Gameware
DK distributør: MM distribution

Test:

 

 

Der er her tale, om en meget speciel og følsom 3200 DPI lasersensor gamingmus med et indbygget  vægtsystem, ledning og lys i hjulet  med forskellige farvet lys i scrollhjulet der indikerer DPI-profil. Det er meget hurtig at  skifte DPI og profiler, samt macros med knapperne og musens indbyggede memory/hukommelse til dette. Musen er en mus til den meget krævende gamer, eller grafiker. Og den kan helt klart anbefales til begge brugergrupper! Musens gummiagtige belægning er god, at holde på, men man kan blive svedig ved længere tids brug og musen derved fugtig - en glat overflade er nemmere, at tørre af, end den der sidder på denne mus. Macro og DPi-indstillinger er mere, end perfekt til WoW, andre MMO-spil, samt CS og andre "skydespil". En klart anbefalelsesværdig mus til alle typer krævende brug for enten specialisten, eller den krævende feinschmecker! Med 7 knapper og 3200 DPI, samt memory indbygget kan man ikke kræve mere for prisen. Vi synes personligt (Freke og WinterSIlence), at 3200 DPI var mere end nok for os. Andre producenterne i samme segment (gamermus) laver mus med op til hele 5700 DPI og 17 macroknapper. Dette kan sikkert gøre en forskel for den meget professionelle WoW-raider, eller CS-konkurrencespiller.


Vægte og knapper, med mere:
Men man bør teste denne mus af før et køb, da den afgjort er meget god til prisen. Samtidig betyder også opdateringshastigheden meget for en gamer/designermus. Razer Boomslang 2007 CE benytter "Ultra High" 1000 Hz, 5 memory profiler indbygget og 1 milisekund opdatering fra sensor til PC - Rude Gameware Fierce er under specifikationerne opført, som havende "Ultra High Polling" over USB2, hvilket er teknisk lig med 1000 Hz. Vi kunne ikke finde dette præcist opgivet, men specifikationen burde logisk/teknisk være det samme, som Razer Boomslang 2007 CE. Til sammenligning har den meget populære Logitech G9x også 1000 Hz, laser sensor på hele 5700 DPI, totalvægt uden ekstravægte på 88 gram, mulighed for at skifte mellem 0-29 gram vægtjustering, hvor der er 4 stk. 4 grams vægte og 4 stk. 7 grams vægte, samt et XL-klik-på greb med i pakken og memory til 5 profiler (det samme antal, som Rude Gameware Fierce har). Knapperne er logisk placeret og generer ikke under brug af en hver art (hos os).

 

Sammenligninger:
Rent knapmæssigt har Rude Gameware 7 knapper, Razer Boomslang 2007 CE 5 knapper,  Logitech G9x 9 knapper, Razer Naga (specielmus til MMO-spil, som WoW, Age of Conan, mv.) hele 17 macroknapper (denne finder vi dog har disse meget belastende placeret). Rude Gameware Fierce har en totalvægt, uden ekstravægte på 115 gram - totalt 142 gram med ale vægte isat, (målt incl. montagerammen til vægtene). Logitech MX1000 Laser vejer 157 gram, incl det indbyggede, opladelige batteri og har 6 knapper. Microsoft Laser Mouse 8000 Bluetooth vejer 143 gram, incl. batterier, har 5 knapper der kan programmeres og 1000 DPI, samt indikatorlys. AGK Laser Mouse Wireless 2.4 Ghz fra Aldi vejer 114 gram, har 8 knapper og 1600 DPI laser sensor, DPI-profil skifteknapper og indikatorer.

Det skal lige siges, at Rude Gameware Firce heldigvis ikke har irriterende blinkende lys som det er set på visse andre mus. Lyset er heller ikke for skarpt til brug i mørke, eller for svagt til brug om dagen - helt perfekt! Vi giver 3 fordi man kan svede pga. musens overflade og da andre mus kan skiftes med forsk. greb (stor/lille). Det er lidt svært, at skifte vægtene rundt, da montagen er meget stram. Vi kunne godt have ønsket os lidt flere knapper og lidt mere tilbehør, som en transportpose.

 

Test på forsk. overflader:
Overraskende nok så virkede musen bedre på træ og flisebord, samt FUNC-1030 måtte, end selveste legendariske Razer Boomslang 2007 CE. Sammenlignet med Logitech MX1000 Laser og MS Mediacenter 7000 Bluetooth musene, er denne mus klart den bedste, i forhold til brug på overflader, hastighed og vægt, samt stabilitet mht. forbindelse (den har kabel og er ikke trådløs). Virker ikke på spejl, eller glas uden bagside, eller "frosting". Razer Boomslang har dog infrarød sensor og ikke laser, hvilket vi tydeligt har kunnet mærke forskel på, på bl.a. den meget brugte og populære FUNC-1030 gamermåtte, mange bruger, hvor Rude Gameware Fierce virker uden problemer, mens Razer Boomslang 2007 CE med infrarød har probelmer de steder på pladen, hvor håndfedt har samlet små støv/fedtpletter. Der lagger, eller virker denne ikke, mens Rude Gameware Fierce ingen problemer har med dette. Det samme gælder for min Logitech MX1000 lasermus jeg bruger til gaming og design, samt artikel-DTP og webdesign, så her ses tydeligt forskellen i generel brug, mellem en laserbaseret mus og mus baseret på en infrarød sensor. Som en sidebemærkning kan nævnes, at MX100 Laser virkede på et gennemsigtigt glasbord



 

Test i forsk. programmer og spil: 

World of Warcraft:   
Startede med at teste med 600 DPI -  det går ikke hurtigt nok til WoW,  så testede jeg 800 DPI, der fungerer rigtig godt til WoW. Til sidst testede jeg så 3200 DPI - og der står jeg så af. Er du gal det går hurtigt med Rudeware Fiercemusen på 3200 DPI! Her skal man være erfaren gamer for, at kunne styre musen.

Windows:
Musen virker fint og upåklageligt som man måtte forvente af en high-end mus.

Half Life 2 og Counter Strike:
Til dette er musen mere, end perfekt. Valget her mellem andre mus er derfor helt efter personens egen individuelle smag og behov.

Mediacenter betjening:
Virker perfekt til betjening af Windows Media Center softwaren. Dog alt for hurtig ved mere, end 1200 DPI.


 

wendigo
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-07-2010 01:43:16
Svar/Indlæg:
1069/157
Fungerer den bedst med claw grip eller palm grip?


wendigo
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-07-2010 13:10:19
Svar/Indlæg:
1069/157
Satanes også..ingen kommentar på det fra Freke 🙂

Det er jo ellers en meget vigtig ting. Det virker bare for underligt at bruge claw grip til en mus der er beregnet til palm grip. BAre for at give et eksempel.