Test: StarTech USB 3.0 Dock for Laptop

Harddiske d.  04. juni. 2010, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 13346 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Startech
DK distributør: HornetTek

Layout / Design

 

Dockingstationen er som sagt bygget til, at kunne tage både 2.5" og 3.5" enheder. En 2.5" disk passer ned i det aflange hul, mens man lige skal skubbe en plastiklåge ned for at få plads til en 3.5" disk. For at få disken op igen kan man benytte udløserknappen på højre side, der skubber disken op - eller man kan blot hive disken op selv. Foran hullet til disken, er der en lille rund tænd/sluk knap. Når enheden er tændt, lyser en blå lysdiode knappen op.

 

 

Bag på dockingstationen er der ganske enkelt et udtag til strøm, samt usb-stikket. Der er to ting der adskiller et USB 2.0 B-stik fra et USB 3.0 B-stik. Det første er farven, for den officielle USB 3.0 er åbenbart valgt til at være lyseblå, for at man kan se forskel. Ud over farven, er der som beskrevet tidligere også fem ekstra kontakter på et USB 3.0 stik. På et stik af B-typen, er disse ekstra kontakter placeret med en ekstra tap over det sædvanlige USB 2.0 stik.

 

 

Monteringen af en disk i dockingstationen er ganske nem, både når det gælder 2.5" og 3.5" enheder - man lader den ganske enkelt dumpe ned i hullet. Her ovenfor ses montering af både en 2.5" og en 3.5" harddisk.

 

 

 

Det medfølgende indstikskort, er ganske simpelt at installere i en express-port. Det største problem med selve installationen, bestod faktisk i at finde den rigtige driver. Når kortet er installeret har du altså fået to USB 3.0 porte i din bærbare, men desværre er der en pris at betale for dette. Det er noget upraktisk at have en stor sort klods stikkende ud af end bærbare, og i hvert fald under transport bør kortet tages ud. Man kunne nok ikke have gjort det meget anderledes hvis man ser på bredden af kortet, men ved at sætte de to porte ved siden af hinanden kunne man nok have lavet det noget lavere.