Innovation / Teknologi
Kølezoner:
Noget af det som Corsair beskriver som deres store innovative indslag, er idéen om kølezoner. En idé der er set et par gange før, med bl.a. Intel's BTX, og hos Lian-li’s bedre kabinetter. Der er tre kølezoner. En til harddiskene, en til strømforsyningen og en til bundkortet. Idéen bag kølezonerne er at undgå for meget overflødigt varmt luft omkring de mest følsomme dele, som f.eks. grafikkort, processor, ram osv. Harddiskene og strømforsyningen, som hver for sig kan tåle ret høje temperaturer, køles derfor separat. Luften suges ind i bunden igennem et stort støvfilter, og her fordeles luften ud til PSU (rød), bundkort/grafikkort (grøn) samt harddiskene (gul). Resten giver næsten sig selv ud fra tegningen. Størstedelen af luften fra harddiskene bliver blæst ud igennem hulrummet til cable-management-systemet og ud på bagsiden. Det er klart noget af det mest gennemførte system jeg længe har set.
Cable-management:
Corsair har udover de tre kølezoner, lavet et separat hulrum bag det hele (som bl.a. bruges til harddisk-kølingen). Dette får man adgang til via højre sidepanel. Her bagved er der ca. 4cm luft hvor at man via huller med gummimanchetter, kan føre kablerne bagved elektronikken. Der er virkelig mange af disse huller med gummimanchetter, så der er rigelig med muligheder for at få gemt alle kablerne af vejen. Foruden at det generelt giver orden på kabelrodet, gør det også at luften lettere kan strømme frit. Der er altså mindre chance for at luften cirkulerer forkert eller står stille i kabinettet. Et problem, som jeg havde, var at kablerne i mange tilfælde kun lige akkurat kunne nå. Sørg derfor for at købe en strømforsyning med lange kabler til dette kabinet.
Afmontering af sidebeklædning:
En smart lille egenskab som jeg rodede med i evigheder, er den måde man fjerner kabinetsiderne på. Bag på kabinettet er det en knap til hver sit sidepanel. Holder man den inde, falder sidepanelet ganske enkelt ud af kabinettet. Når panelet skal monteres igen, holder man knappen inde, sætter panelet på plads og giver slip. Det er helt utroligt simpelt og metoden holder virkelig. En virkelig en god måde at slippe for skruerne. Ja, selv det at slippe for fingerskruerne er næsten en befrielse her.
Harddiske-rammerne:
Harddisk-rammerne som man monterer harddiskene i, og derefter monterer i kabinettet, er af en underlig blød type. Næsten som gummi, vrides harddiskene ind i disse rammer (altså uden skruer), og monteres herefter i kabinettet. Rammernes lidt gummiagtige tendens får disse rammer til at gå i spænd i mellem skinnerne. Rammerne giver lidt en følelse af at være upålidelige og lidt noget skrammel, og passer ikke helt ind i resten af kabinettets høje kvalitet. Men det er selvfølgelig harddiskrammernes funktion der gør dem bløde og underlige, og har, som sådan set, intet at gøre med funktionen. Det er rent udtrykket og følelsen der bliver beskrevet her. Man kan montere både 2½" og 3½" i alle rammerne. Ser man på rammen herover kan man se skruehuller til 2½", men så er det altså med skruer du skal sætte din lagerenhed fast med.
Andre ting:
Andre ting der kan nævnes er at man bl.a. kan fjerne et stykke af bagsiden bag bundkortet. Det giver mulighed for let og elegant, at fjerne selv de mest genstridige CPU-kølere. Især kølere der monteres med en special-bagside. Herunder tunge luftkølere, men også vandkøling benytter ofte et specielt monteringssystem bag på bundkortet.
Derudover er der det fikse støvfilter, der er kæmpestort, men også sørger for at alle kølezonerne bliver "støvsuget" inden luften kommer igennem. Det er udover det, meget let at fjerne, så man let og hurtigt, kan gøre det rent. Stor kredit for sådan en fleksibel løsning, som jeg ikke har set før.
Der gives fire point her, for deres smarte tiltag og løsninger. Havde jeg haft fingrene i 800D med hot-swap-harddiske, havde den nok lige fået det ekstra point, men havde nok også mistet endnu et point på den højere pris.