Test: Ozone SMOG Laser Gamer mus

Styre-enheder d.  10. september. 2010, skrevet af Freke 4 Kommentarer.  Vist: 10907 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Ozone Gaming
DK distributør: Custom Data

Test

 

Intro:

Der er her tale om en meget speciel og følsom 5040 DPI lasersensor gamingmus med et indbygget vægtsystem, ledning og med forskellige farver af lys i scroll-hjulet, der indikerer DPI-profil. Det er meget hurtig at skifte DPI og profiler, samt macros med knapperne og musens indbyggede memory/hukommelse til dette. Det er en mus til den meget krævende gamer eller grafiker. Og den kan helt klart anbefales til begge brugergrupper! Musen er god at holde på og man bliver ikke svedig i hånden som ved andre muse. Macro og DPi-indstillinger er mere end perfekt til WoW, andre MMO-spil, samt CS og andre "skydespil". En klart anbefalelsesværdig mus til alle typer krævende brug for enten specialisten eller den krævende feinschmecker! Vi synes personligt (Freke og WinterSIlence), at 4410 DPI var mere end nok for os. Andre producenterne i samme segment (gamermus) laver mus med op til hele 5700 DPI og 17 macroknapper. Dette kan sikkert gøre en forskel for den meget professionelle WoW-raider, eller CS-konkurrencespiller. Det skal bemærkes at 5040 dpi kun opnås via en slags software-emulering/boosting. Sensoren er altså reelt kun på 4410 DPI. Sensoren fra Avago er på 1000 MHz og yder 12.000 FPS, mht. måling på overfladen.

 

 

Rent knapmæssigt har Ozone SMOG musen 7+2 knapper.

Til sammenligning har disse mus følgende antal:

Rude Gameware 7 knapper, Razer Boomslang 2007 CE 5 knapper,  Logitech G9x 9 knapper, Razer Naga (specielmus til MMO-spil, som WoW, Age of Conan, mv.) hele 17 macroknapper (denne finder vi dog har disse meget belastende placeret). Rude Gameware Fierce har en totalvægt, uden ekstravægte på 115 gram - totalt 142 gram med ale vægte isat, (målt incl. montagerammen til vægtene). Logitech MX1000 Laser vejer 157 gram, incl det indbyggede, opladelige batteri og har 6 knapper. Microsoft Laser Mouse 8000 Bluetooth vejer 143 gram, incl. batterier, har 5 knapper der kan programmeres og 1000 DPI, samt indikatorlys. AGK Laser Mouse Wireless 2.4 Ghz fra Aldi vejer 114 gram, har 8 knapper og 1600 DPI laser sensor, DPI-profil skifteknapper og indikatorer.

Her fra siden ses alle knappernes placering tydeligt:


 

Det skal lige siges, at denne mus heldigvis ikke har irriterende blinkende lys, som det er set på visse andre mus - helt perfekt! I forhold til Rude Gameware Fierce-musen jeg sidst har testet, er det nemt at få vægtene ud og ind og man skal ikke bruge så mange kræfter. De to små "onde øjne" og buen bagerst viser forsk. farver foran og bag på musen, der så pulserer langsomt og ikke irriterende blinkende og giver et indtryk af, at musen stirrer "ondt" på "målet" - ret cool og sjovt - men kan desværre ikke slås fra, hvis man ikke er til den slags, hvilket er et minus, da nogen finder dette belastende, når en enhed som tvang blinker, lyser, vibrerer eller bipper. Godt tænkt af firmaet, rent design og brugervalgmæssigt.

Lyset på den lille indikator skifter farve i takt med, at man skifter DPI-styrke og macrosettingsfarver og farvevalget er klart, lysstærkt og de farver der er ret ens i spektrum ligger langt fra hinanden med stærke kontrastfarver imellem. Godt design igen - her er man aldrig i tvivl om, hvilken DPI-setting/macro eller mode man har aktiv lige her og nu.
 

 
 

Vægten er acceptabel og nem at justere til lige præcis ens egne ergonomiske behov. Der medfølger også et ekstra fingergreb/hviler man kan skifte, så man får en endnu bedre hvilestilling for hånd og fingre ved længere tids brug. Musen har ingen gummeoverflader så sved og varme er ikke et problem med denne mus. Vi har testet musens forsk. DPI-settings og macrofunktioner i WoW, CS:Source, Windows Media Center, Adobe CS5, IE, Windows 7, Nikon Capture NX2, UT3 og STALKER:COP. I alle spil fungerer den tilfredsstillende og upåklageligt. Vi finder dog 5040 DPI boost indstillingen for høj for os, for der er musen så hysterisk følsom, så man skal være prof. gamer for at kunne udnytte så stor responsivitet. Her er Razer Boomslang/CE 2007 nemmere, at håndtere på høj DPI, da den der fysisk større at holde og flytte på.

Overfladetest:

Musen er blivet testet på flisebord, FuNC 1030-måtte (ru og glat overfalde), glasplade, diverse magasiner og aviser, samt neoprenmåtter (endda Ozone's egen måtte - den vender vi snart tilbage til). På alle nævnte overflader reagerer musen tilfredsstillende i såvel spil, som til desktop og grafisk design brug. Den virker også uden problemer i Windows Mediecenter - dog går det lidt for stærkt ved højere DPI-indstillinger. På glasplademåtte skal musen skrues højt op i DPI for at kunne reagere korrekt - men dette er sikkert fordi vores glasplade er udstyret med små gummidupfødder, så sensoren skal sende en kraftig stråle ud for, at kunne registrere tilbagekastningen. Dette kan dog omgås med knappen "lift" der indstiller til brug på glasplader

Vi går til konklusionen...

NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-09-2010 15:46:52
Svar/Indlæg:
23132/740
Det var dælme en kløjs omgang at få læst igennem. Men spændende mus, bestemt.


SIOUX
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2010 10:28:36
Svar/Indlæg:
1478/40
God læsning.

Dog ligner den Ace Edge 3200 ned til mindste detalje. Præcis samme design, og software, så Ace må da næsten havde noget med det firma at gøre 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af SIOUX d. 12-09-2010 10:32:55.


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
24-09-2010 17:31:50
Svar/Indlæg:
813/49
Og Smog står så som discontinued på Ozone´s hjemmeside. 😛


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
24-09-2010 18:07:58
Svar/Indlæg:
499/175
Det var sgu ikke længe version 2 af den levede der da 😐

Men så vidt vi kan se rundt omkring, så er der godt gang i OEM/ODM af såvel Ozone SMOG som Roccat Fierce pt. Bilka havde en Roccat Fierce-kopi til 200,- (og 300,-) DKK for to uger siden.