Test: NovaBook Green Life

Bærbare d.  15. oktober. 2010, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 7979 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Novabook
DK distributør: Novabook

Layout / Design

 

Det jeg lagde mærke til, da jeg fik Green Life pakket ud af sin kasse, var hvor let den faktisk er. Med et 3-celles batteri sniger den sig kun lige over 1,5 kg, hvilket faktisk kun er 200 gram mere end en MacBook Air. En mere korrekt sammenligning ville dog nok være en Asus UL30, der har omtrent de samme dimensioner. Angående tykkelsen kommer vi ikke helt ned i MacBook Air klassen, men Green Life er bestemt blandt de tyndere og mere kompakte bærbare på markedet.

 

 

 

Hele maskinen er holdt i gråt, og kun  omkring skærmen er dette skema brudt med en sort kant.  Skærmen er af den blanke type, og med en opløsning på 1366x768 pixels, der er en rigtig god opløsning til denne størrelse skærm.

 

 

Der er mange mindre detaljer som afrundede kanter og det slanke design, der gør at maskinen i sin helhed fremstår ganske pæn og stilren. NovaBook har helt undladt at trykke deres eget logo på låget, som det ellers plejer at være standarden for de fleste mærker. Designmæssigt er dette i mine øjne et fint træk, da deres gule og blå logo nok ikke passer så godt ind i det grå tema.

 

 

Tasteturlayoutet er rimelig standard, med genvejstaster indbygget talknapperne tilgængelige via Fn. Yderligere genvejstaster er helt fravalgt, hvilket jeg synes er lidt synd, personligt bruger jeg for eksempel ret ofte genvejstaster til justering af lydstyrke og til at slå wireless og bluetooth til eller fra. Tastaturet som sådan fungerer rimeligt, dog uden at være i topklasse. Layoutet er som sagt fint, men tasterne er en smule for løse efter min smag. Tasterne er ganske behagelige at taste på da de er ret bløde, men jeg kunne godt ønske mig at de havde været en anelse mere faste.

 

 

Touchpadden har en fin overflade og størrelse, og selvfølgelig indbygget scroll funktion. De to musetaster er gemt i en enkelt bar, hvilket er flot rent designmæssigt men ikke går ud over funktionaliteten.

 Og så til sidst lige et blik på tilslutningsmulighederne:

 

 

 

På venstre side er der to USB 2.0 porte samt tilslutninger til mikrofon og højtalere/headset.

 

 

På højre side finder vi 7 i 1 kortlæser, HDMI, LAN og endnu en USB 2.0 port. Alle fire ting er rimelig meget standard i enhver nyere bærbar, men at der kun er tre USB-porte i alt, kan nok virke en smule begrænsende for nogle. Man kunne måske også godt ønske, at den nyeste USB standard (3.0) var understøttet, men man kan jo ikke få det hele.

 

 

 

Til sidst har vi lige bagsiden, hvor der gemmer sig den obligatoriske strømtilslutning, Kensington låsepunkt og en VGA port. VGA porten virker måske en anelse gammeldags, men ikke desto mindre er den ganske praktisk, hvis maskinen skal bruges til præsentationer sammen med en projektor. Mange af disse projektorer, benytter jo netop denne type tilslutning.