Test: ADATA Nobility Series NH03 External HDD

Harddiske d.  20. december. 2010, skrevet af rehan09 0 Kommentarer.  Vist: 14669 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: Interdata.dk

Software

 

Der kan downloades følgende programmer til NH03 fra ADATA's hjemmeside:

OStoGO, HDDtoGO og 60 dages gratis prøveperiode på Norton Internet Security 2010 samt, Secure Drive EX2 (.exefil), TurboHDD og PC Clone Ex ( ligger i en .iso fil sammen med Secure Drive EX2).
 


OStoGO er et smart værktøj til at installere Windows 7 på. Ved hjælp af programmet kan et OS installeres med USB-booting i stedet for DVD-booting, og jeg kan huske den gang hvor jeg fik fat i en mini-PC uden optisk drev, og det var kun en masse problemer jeg stødte ind i, bare for at installere et simpelt OS. Her smækker du din Windows 7 DVD i dit drev, starter programmet op, og opretter en boot-USB disk (lidt ala WinToFlash).
 


HDDtoGO er et værktøj som gør det vi alle mangler. Der kan ikke være nogen mere irriterende end at sidde ved en PC, hvor der mangler alle de personlige ændringer som man nu får lavet (bogmærker, mails, og andre lign. data) på sin PC derhjemme eller på kontoret. Med HDDtoGO kan du tage alle de personlige ændringer med på din mobile HDD - synkronisering af mails, mappe og skrivebordssynkronisering mm.

Du kan endda tilslutte den mobile enhed (f.eks. NH03) til din arbejdscomputer og tilslutte en lås, så når du tager hjem med din HDD i hånden, har du alle dine personlige data med, og så er din arbejdscomputer låst for adgang! Hvis der nu skulle ske det at du mister din værdifulde HDD, kan du med Lost & Found Classic som ligger i programmet, mærke din HDD digitalt med dine person info (navn, adresse og tlf. nr.) så andre kan returnere den til dig igen.

 

Secure Drive EX2

Dette program er med til at sikre dine data fra at blive stjålet og giver dig op til 256 bit kryptering. Når installationen startes op, skal du formatere NH03, for det som programmet gør, er at den deler pladsen op, i et krypteret og et offentlig drev. Derved kan du have dine hemmelige filer på det krypterede drev, og alt det andet, som resten af familien (eller kollegaerne) gerne må se, på det offentlige.

 

 

Du starter med at angive den licenskode som er at finde, bag på bruger manualen der fulgte med i kassen.

 

 

Herefter opdeler du pladsen imellem krypteret og offentlig - jeg valgte 500GB offentlig og resten krypteret.

 

 

Nu kommer valget imellem AES krypteringen: 128, 192 og 256 samt ingen. Jeg valgte 256 bit og skrev derefter et hint til mit password: Mine Data.

 

 

              

 

 Koden jeg brugte var bare ADATA og når jeg tilsluttede NH03 til min computer startede Secure Drive EX2 op, jeg skrev ADATA, og vupti, så kunne jeg se det "skjulte" drev under Computer.

 

 

 

Super smart, og super rart. Derudover kan man også sikkert fjerne NH03 fra systemet, ændre sit password til et andet, og låse NH03 igen fra programmet.

Jeg vil sige at det er et smart program, men jeg havde lidt problemer med at starte det til tider via AP (G:) foroven. Det kunne dog løses ved at starte det som administrator (Vista, I know).

TurboHDD og PC Clone

Disse to programmer sørger for at booste din USB 3.0 forbindelse (TurboHDD) og lave et komplet PC backup (PC Clone).

Der indtastes en licenskode til hver program (user manual) og i løbet af 4 trin er programmerne installeret.

 

 

 

PC Clone kan lave en komplet backup af hele dit system eller kun de filer som du behøver kopieret. Det går let og hurtigt. Du kan så indstille tidsmæssige parametre og der er en indbygget stifinder, så du kan navigere rundt på din maskine.

 

 

Selvfølgelig kan du også lave en backup med AES 256 bit og FAT32 filsystem.

 

 

TurboHDD er ment som et lille sideprogram, der kan køre samtidig med din eksterne HDD og derved sætte turbo på din forbindelsen. De lover ekstra 10MB/s i forhold til den allerede hurtige USB 3.0 standard.

Programmet er lige så let at installere som PC Clone og virker som det skal. Der er ikke de store forvirringer at foretage sig her, det er enten normal eller turbo - så bliver det vist ikke mere enkelt.

Men giver det så den lovede højere hastighed på forbindelsen?

 

Se mere på næste side under testen...