Layout / Design
Under design ser vi på den umiddelbare brugerfornemmelse, herunder placering af knapper og stik, tilbehør, størrelse, kvalitet osv. Derudover går vi lige en runde om kabinettet, så man kan få et overblik over kabinettets udseende og dets vigtigste funktioner.
Først og fremmest er kvaliteten på grænsen til fantastisk. Jeg har sjældent set et så veludført, og flot samlet kabinet. Noget der ligger i en helt anden liga end de slaskede Lanboy og Super Lanboy fra tidligere tider. Samlingerne er flotte, og man finder ingen skarpe kanter eller flossede hjørner. En stor del af designet er at kabinettet er hullet som en si. Faktisk er alle flader et jerngitter, så der er fri udluftning til alle sider. Dette kan være godt for airflowet, men ganske skidt for støjende blæsere og larmende harddiske. Luften kan altså frit komme ind, men støjen kommer også ud.
Venstre side:
Venstre side består først og fremmest af to låger. En til selve hardwaren, og en til harddiskene. Hardwaren bag den ene låge er umiddelbart lidt svær at komme til. Der skal fjernes hele seks skruer, for at man kan fjerne kabinetsiden, men takket være en venlig sjæl er de alle fingerskruer. Adgangen til harddiskene er noget lettere og her skal kun fjernes en fingerskrue. Herefter kan man enten åbne lågen, eller helt fjerne den med et lille vrid. I den store låge til hardwaren finder vi også 2stk. 120mm blæsere. Disse har en placering så deres vigtigste funktion er at tilføre luft til et eller flere grafikkort.
Bagsiden:
Her finder vi endnu en 120mm blæser, der er gummimanchetter til ekstern vandkøling, og 7(8)slots til grafikkort, lydkorts osv. Herunder ser vi faktisk et 8.slot, med en blikplade i. Denne er til forsyningen af frontpanelet. Hullet er til et USB-3-kabel, således at man kan få USB3 i fronten - godt tiltag, dog lidt klodset. Man ser også det ekstra stykke til USB3 kan fjernes og faktisk gøre plads til et dual-slot grafikkort yderligere som går ud over bundkortets størrelse. Ellers ser vi på bagsiden af kabinettet at strømforsyningen er placeret nederst. Ifølge mig lidt et modefænomen, da kablerne ofte skal strække sig længere, og at strømforsyningen tidligere også have en sekundær funktion hvor man fjerner den varme luft der er steget til vejrs. Idéen med strømforsyningen i bunden er, at den trækker kold luft, og derved larmer mindre.
Højre Side:
Højre side består, ligesom venstre side, af to låger. En til bagsiden af bundkortet, hvor man finder et hulrum, hvor man kan gemme sine kabler. Derudover er der en låge hvor man kan komme ind til sine harddiske fra højre side. Ligesom venstre side, skal man fjerne hele seks skruer for at komme ind bag ved det store panel, og blot en enkelt for at komme ind til harddiskene.
Fronten:
I fronten ser vi to 120mm blæsere til harddiskene, samt at de har placeret knapper og stik øverst oppe. At man har gjort det er en fordel for dem der har kabinettet stående på gulvet, og muligvis mere irriterende for dem der har det stående på bordet. Frontpanelet består af en power-knap, reset-knap, mikrofon, hovedtelefon, 2stk. USB2 og et USB3-stik. USB3-stikket monteres via et kabel i bunden af kabinettet til bagsiden hvor det sættes i et USB3-stik fra bundkortets bagpanel. Lidt en klodset løsning, der dog helt sikkert virker. Vi hilser hvert fald USB3 velkommen på frontpanelet. Øverst ser vi 3 pladser til 5 ¼”-drev.
Øverst:
På toppen kan vi også se frontpanelet der hælder 45grader. Et af Lanboys tidligere kendetegn var rejsestroppen, der dog her er afløst af to kraftige håndtag. Vi ser der er plads til yderligere 2stk 120mm blæsere i toppen. Toppen er i modsætning til siderne ikke et gitter, men en meget blank røgfarvet plexiglasplade. Personligt finder jeg den ret liret. Der er syn for sagerne inde i kabinettet uden at det virker dominerende og påklistret. I toppen er der også gjort plads til en dualradiator, hvis man er til vandkøling.
Inderst:
Inderst inde ser vi at kabinettet har plads til op til seks 3½”-harddiske, to 2½”, og tre 5¼”-diske. Det er faktisk ganske imponerende i sådan en størrelse, og giver altså plads til selv de mest ambitiøse raid-systemer. Kabinettet har plads til et alm. ATX-bundkort. Men jeg må indrømme, at skal der være plads til det hele, vil pladsen blive ret træng. Strømforsyningen er placeret nederst i kabinettet, og i bundkortets plade er der huller og sprækker, så man kan trække kablerne ind bag ved bundkortet hvis de skal skjules.Bag ved pladen er der god plads, så selv de tykkeste kabler kan gemmes væk. Husk dog, at ser man kabinettet fra højre side vil det ligne lidt et rod alligevel.