Innovation
Man må sige at sådan et kabinet på mange måder er noget af det mest innovative der længe er set. Måske er alt ikke helt gennemtænkt, men et så radikalt anderledes design giver plads til en masse nye idéer. I dette afsnit kigger vi på de sider der gør dette kabinet anderledes og/eller bedre end konkurrenterne.
Harddiskophænget:
Harddiskophænget er set tidligere, men ofte kun som tilkøb eller hjemmestrikkede løsninger. Faktum er at det virker særdeles effektivt, men ofte er en lidt besværlig løsning. Grundlæggende går det ud på at ophænge en harddisk i en elastik. Dette fjerner resonans og dæmper harddisken. Man må sige at Antec har tænkt dette design ganske godt igennem. Man har hele seks pladser til sådanne diske i ophæng, og de er forholdsvis simple at montere. Et problem jeg rendte ind i, er at harddisken kan glide lidt frem og tilbage, hvilket gør at vægten flytter sig, så den hænger skævt. Af samme grund er det lidt besværligt at montere stik, mens harddiskene hænger i elastikkerne.
Et andet smart tiltag er at man kan vende harddiskene som man nu lyster, der er altså plads til både at montere dem langs med og på tværs af kabinettet. Nu vi er ved harddiskene, kan vi i samme omgang nævne de to pladser til 2½” diskene. Disse er dog nok hovedsageligt tænkt til SSD’er. Men i gammeldags Antec-stil er disse også dæmpede med gummimanchetter så man også kan dæmpe evt. 2½” traditionelle harddiske.
Blæsere og airflow:
Næste punkt er airflowet - dette kan både kritiseres og argumenteres. Laver man et kabinet af sådan en type er der jo fri ventilering. Luften er ikke holdt tilbage nogen steder, og kan forholdsvis frit bevæge sig ud og ind af kabinettet. Sådan en løsning vil ofte blive kritiseret pga. at overtryk søger mod undertryk. Sætter man en blæser til at blæse i fri luft kommer der faktisk ikke videre meget luft ud af den, pga. at en stor del af luften flytter sig en pæn bue fra forsiden til bagsiden af blæseren, hvor det så herefter begynder at køre i cirkler. Altså ganske ineffektivt. Hvis man kigger nærmere på kabinettet kan vi faktisk se at Antec nok har tænkt lidt over dette. Ingen blæsere er som sådan monteret frit i et gitter og luften skal faktisk et godt stykke omkring nogle pladematerialer Det mest afsindige er dog muligheden for at montere hele 15stk 120mm blæsere. For at undgå ovennævnte problem vil jeg dog anbefale at man fylder det enkelte område op, og sørge for at alle blæsere kører med nogenlunde samme hastighed.
- 2 x front variable-speed 120 mm blue LED fans with stepless control knobs
- 1 x rear 120 mm TwoCool™ blue LED fan
- 2 x side 120 mm TwoCool™ blue LED fans for graphics cards cooling
- 2 x 120 mm fan for CPU and memory cooling
- 2x3 x 120 mm side drive bay fan
- 2 x 120 mm top fan
Foruden at man kan lave kabinettet til et blæser-monster, ser jeg også mulighed for et lownoise-system. Varmen bliver jo ikke spæret inde, og langt mere passiv køling ville uden videre modificering være muligt.
En smart lille detalje er den trinløse blæserstyring der er tilknyttet de to frontblæsere. I et lille hjørne ved hver blæser er der en skrue-knap der trinløst kan justere blæserens hastighed. Hvis der monteres andre blæsere, kan denne dog ikke længere benyttes. Bagtil er der ligeledes justering til den bagerste blæser. Denne justeres dog i tre trin. I laveste trin er blæserne meget støjsvage.
Værktøjskassen:
Et problem var, at efter jeg havde pakket kabinettet ud, ikke kunne finde skruer, gummimanchetter og hvad der ellers er nødvendigt for at montere harddiske, bundkort osv. Nu kender jeg jo de originale Lanboy-kabinetter, og kunne huske at der er en hemmelig skuffe i dem. Så jeg begyndte at lede, og jeg kunne faktisk ikke finde noget. Så jeg måtte finde manualen frem, og til min store overraskelse var der et hemmeligt rum. Ganske godt gjort at man kan gemme sådan et, i et kabinet der er hullet som en si.
Alt det andet:
Ellers er der masser af andre mindre spændende tiltag. USB3 på fronten er nævnt, men ellers er der de store mængder er fingerskruer, skuffen til strømforsyningen, et smart håndtag, og muligheden for at skille kabinettet ad i atomer.