Test: Kingston DDR3-2133 HyperX RAM

RAM d.  03. februar. 2011, skrevet af vanovich 0 Kommentarer.  Vist: 11763 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Kingston
DK distributør: Techdata

Kassens indhold
 

Vi åbner den gennemsigtige plastpakning, og ud kommer to styks HyperX ram moduler, i den velkendte blå farve.Køleprofilen er dog ændret i forhold til tidligere designs. Den nye T1 køleprofil er designet så den har en enorm overflade, der giver bedre varmelednings effektivitet end de sædvanlige tynde blikplader man finder på et utal af ramblokke. Det betyder at du i de fleste tilfælde ikke behøver at bekymre dig om målrettet køling af ram med ekstra blæsere oa. For systemer, der kører med fuld fart over længere tid, er køling en vigtig del af overvejelserne når man skal købe stumper, og dermed også sagt at Kingston HyperX ikke er rettet mod kontor PC'er og OEM systemer. Det er til high-end, high performance og andet med high, der har med en PC at gøre.

En ting man skal være opmærksom på, er at køleprofilen er ret høj. Faktisk 61mm høj. Derfor skal man undersøge om ens cpu køler kommer i klemme under installationen, hvis bundkortets layout gør at ram soklerne sidder meget tæt på cpu, eller du har en meget stor cpu køler. Ellers synes jeg det ser ret sejt ud.


 

   

 

Specifikationer

Produktnavn: KHX2133C9AD3T1K2/4GX DDR3-2133

Non-ECC, Unbuffered DIMM, Intel X.M.P 4GB Kit (2 x 2GB)

Timings 9-11-9-27 1.65V

Normalt vil man som high-end entusiast rynke lidt på næsen af et sæt CL9 ram = 9 clockpulsers ventetid. Vi er mere vant til CL6 og 7, hvilket betyder kortere ventetid mellem hver operation, og dermed større båndbredde og flere data igennem systemet per sekund. Men her er vi oppe i 1066MHz clockfrekvens (DDR3-2133), hvilket betyder at tiden mellem clockpulserne er mindre, så derfor gør det ikke noget at vi skal vente på 9 af dem.

Sagt med andre ord - et sæt DDR3-1333 CL9 vil have en meget længere ventetid mellem operationer end et sæt DDR3-2133 CL9.

Det skal også lige nævnes at Kingston yder livstidsgaranti på produktet.

Timings
9 CAS Latency  (CL)
11 RAS to CAS  read delay
9 RAS to CAS write delay
9 RAS precharge
27 Precharge delay
1T

Command rate