Indmaden fra A-Z
Lad os se hvad vi finder inde i kabinettet. Siden kan let fjernes ved at dreje på tre fingerskruer, og skubbe sidepanelet bagud.
Førstehånds indtrykket er nydeligt. Faktisk kunne man godt tage skridtet fuldt ud og levere et kabinet med vinduesside, for de valgte stumper er bestemt ikke noget man skal være flov over at vise frem. Kabinettet er lakeret sort, og fremstår med en blank overflade. Fronten og frontlågen er af plastik. De blå stafferinger i kanten af lågen skjuler en række lysdioder, der tænder sammen med maskinen.
Der er adgang til eSATA, 2x USB og stereo udgang plus mikrofon via mini jackstik på fronten.
Bundkort
Som grundlag for hele systemet har X-ONE folkene valgt et Gigabyte P67A-UD4. En solid sag i 1300kr's klassen, med Ultra Durable 3 teknologi, der sikrer lang levetid, 12 faset strømforsyning, Dolby Home Theatre certificeret lydkort, USB 3.0 og et væld af andre lækre features.
Og som det bankende hjerte er der monteret en Core i5 2300 firekernet processor på 2,8GHz med 6MB cache. Det er en 2. generations Intel core processor, og derfor skal man tage det med GHz med et gran salt. I praksis vil den skrue ned til 1,6GHz når der ikke er noget at lave, og i modsat retning kan den løbe op til 3,1GHz i turbomode. I BIOS har du dog mulighed for at sætte maks Turbo frekvensen op til 3.5GHz. Der er ikke mulighed for at overclocke yderligere på processoren, da det kun er Intels K modeller der er låst op, men der burde være rigeligt med kræfter alligevel.
Køling
Til at køle cpu'en har man valgt en Scythe Shuriken Rev.B SCSK-1100. En kraftig sag der giver Intels standardkøler alvorligt baghjul.
Køleren er af aluminium, og udstyret med 6 store heatpipes, der transporterer varmen fra cpu op i en stor radiator, hvor en 100mm blæser trækker luft igennem. Det giver en stor køleflade, og betyder at blæseren kan nøjes med omdrejningstal langt under 1000rpm ved normal brug. Den er med andre ord så godt som lydløs.
Ram
Systemhukommelsen består af 4x 2GB Patriot DDR3-1333 CL9 moduler.
- Extreme Performance PC3-10666 (1333MHz)
- Enhanced Latency (9-9-9-24)
- Voltage: 1.65V
- XMP Ready
- Equipped with an extruded aluminum shield to provide improved cooling
- 100% Tested and Verified
- RoHS Compliant
- Tested on Intel® P67 platform
Et udmærket valg. Patriot er kendt for at lave kvalitets ram, og med 8GB i maskinen er der dømt overkill i svær grad. Jeg havde nok valgt et 2x 2GB DDR3-1600 CL7 kit i stedet. Du skal virkelig svine med programmerne for at udnytte 8GB ram. Omvendt så løber du i hvert fald ikke tør for systemhukommelse i maskinens levetid.
Grafikkort
Til at trække dine spil har man fundet en særdeles kraftig polygon kanon, nemlig et nvidia GTX580 med 1,5GB GDDR5 ram. Kortet understøtter DirectX 11, OpenGL 4.0 og du får ingen problemer med at trække selv de største og mest krævende spil.
SSD, Harddisk og optisk drev.
Som optisk drev finder vi et SH-S223C Samsung DVD/RW drev.
Selve lagringsdelen er bygget lidt anderledes op end du måske er vant til. Der er sat to styk 30GB ADATA 596S SSD diske i, der er sat op med Raid0 for at fordoble læse og skrivehastigheden. Det giver dig samlet små 60GB på dit C drev. Det er ikke meget når installationen af Windows fylder de første 30GB, så der skal holdes en streng pladsdisciplin. Som bonus skal jeg lige nævne at SSD drevene er udstyret med USB 2.0 interface, så hvis du på et tidspunkt skifter ud til et større systemdisk setup, så har du et par særdeles hardcore eksterne drev lige ved hånden.
Som lagerplads er der installeret en 1TB Samsung harddisk 7200rpm/32MB cache, og det er den der skal fungere som installations drev. Det betyder at du skal henvise dine programmer til drev E når du installerer dem. Systemfilerne bliver stadig installeret på drev C, så i praksis vil du stadig have en voldsom hastighedsforbedring i forhold til at køre systemet fra en gammeldags harddisk. Boot tiden for systemet er ca. 30sek.
Strømforsyning
Til at drive hele maskinen sidder der en Everest strømforsyning der er opgivet til hele 1010W. Det betyder ikke at den trækker 1000W fra lysnettet kontinuerligt, men angiver blot hvad den er i stand til at levere.
12V siden er inddelt i fire faser der kan levere 2x 25A + 2x 20A, i alt 90 Ampere, svarende til 1080W ...... eller næh hov - Max combined power er opgivet til 985W. Men det er stadig meget voldsomt. Vi skal i testen se hvor meget vi kan pine ud af stikkontakten, men uanset så er 1010W strømforsyning over over overkill, selv hvis du installerer et ekstra GTX580 grafikkort. Men stabilt det skal det nok være, og den siger ikke en lyd under drift.
Nu kan man jo sidde i een uendelighed og fifle med stumperne, og komme med input til hvad man ville ændre hvis man selv skulle bygge maskinen fra bunden. Som nævnt synes jeg 8GB ram er lidt spildt, og en PSU på 1010W er nok også i overkanten. Men det er da selvfølgelig en meget fed blære effekt at have, når man kan sige til kammeraterne at man har PSU i kilowatt klassen og mere ram end de fleste får brug for.