Test: Toshiba Portégé R700

Bærbare d.  29. marts. 2011, skrevet af @ngler 3 Kommentarer.  Vist: 12881 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Toshiba
DK distributør: Toshiba

Design / Layout

 

Det første man opdager med R700 er hvor let den er. Taget i betragtning at den med sine 13,3 tommer ikke er verdens mindste bærbar, så er vægten på et absolut minimum. Hemmeligheden er Toshiba har brugt magnesium i konstruktionen, hvilket har mange fordele, det er let, det er stærkt og det beskytter den skrøbelige indmad. Toshiba har taget konstruktionen til nye højder ved at bruge bikube design som gør konstruktionen ekstra stærk. EasyGuard er hvad Toshiba kalder mange af de tiltag for gøre R700 mere modstandsdygtig overfor stød og slag. Blandt andet er der tilføjet flere gummiforstærkninger som fungerer som støddæmpere ved fald. Harddisken er i testversionen en almindelig harddisk. Den almindelig harddisk har 3D sensor der stopper læse/skrivehovedet hvis den registrerer at computeren bevæger sig for meget. En rigtig god ide, da magnetskiver som kører rundt med flere tusinde omdrejninger i minuttet hurtigt kan tage skade.

 

.

Skærmen har selvfølgelig også fået en tur og er også forstærket så den ikke knækker. Sikkerheden er vigtigt for virksomheder så Toshiba har lagt sig i selen for at gøre R700 endnu mere sikker ved bl.a. fingeraflæser, ansigtsgenkendelse samt forskellige former for kryptering med bl.a. en USB nøgle eller SDkort som token. En sjov feature er en "bilalarm" til din computer. Så hvis du låser den og den bliver flyttet hurtigt skal man holde en bestemt tastekombination for at afbryde alarmen (så er det godt at den er forstærket så hvis tyven taber computeren pga forskrækkelsen) - det var dog ikke til at finde nogen steder hvordan man kunne aktivere det :( . Sidst er der Toshiba Device Lock, der gør at man kan styre hvilke filtyper man kan kopiere og om man f.eks.må sætte en USB nøgle til.

 

.

Toshiba har brugt deres dualantenne design som, ifølge Toshiba, giver en bedre modtagelse af trådløse signaler. Samtidig er de placeret i toppen af skærmen for at undgå for meget støj. Taget i betragtning at R700 er en af de mindre bærbare, så har Toshiba ikke holdt igen med funktionerne.

 

.

Venstre side er med 2 USB porte, hvor den ene er en kombineret powered eSATA og USB. HDMI og VGA er der også blevet plads til. For hvem der undrer sig over hvad powered eSATA er, så er det dybest set en eSATA port, men der tages strøm fra USB porten. Ganske smart hvis man har en enhed som kræver strøm for at eSATA virker,enheder som f.eks.OCZ Throttle.

 

.

Højre side er proppet, med en DVD brænder, lyd ud og ind, en USB port, en kortlæser og lidt gemt væk under DVDdrevet en Express port. Kensingporten til at låse maskinen fast er sat i hængslet på skærmen - hvilket måske er lidt underligt da harddisken sidder i selve computeren, da det ikke er utænkeligt at man kan flå skærmen af.

 

.

Fronten er rimelig tynd, dog er der status dioder integreret i touchpadden.

 

.

Et stort plus ved R700 er selvom den ikke er så tyk så er der DVD brænder. Selve slæden i drevet virker ikke overdrevet stærk, men den klarer da jobbet. Tastaturet er ø-design, noget vi før har rost giver en bedre fornemmelse med små computere som netbooks. Om man kan lide det er lidt af en smagssag, men når man har et fullsize tastatur, så gør det ikke noget at tasterne er helt oppe af hinanden, da det giver lidt mere plads at ramme på. Enter tasten er gjort lidt mindre, men det lærer man hurtigt at vænne sig til når man bare skriver derudad.

 

.

Ellers er computeren meget stilren, med ikke alt for mange knapper og alt muligt andet. Faktisk der 3 knapper udover strømknappen. Den ene til at nemt at sætte ekstern skærm til hvilket er rart hvis man lige skal lave en præsentation. En ECO knap der sætter computeren i strømbesparende tilstand er også rart. En lille genistreg er en knap lige under spaceknappen hvor man kan slå trackpadden fra (og til) så man ikke pludselig er et andet sted når man sidder og skriver.

 

.

På bagsiden afslører R700 at de er tænkt på forretningsfolket – for der er en port til en docking station. Det gør det muligt at have R700 med på farten, og når man når hjem på kontoret , så docker man bare computeren i, så er netværk, skærm, tastatur og mus sat til docken og voila, man har en bærbar stationær computer. Af andre interessante ting er der er en tydelig blæser i fronten. Placeringen er måske ikke den genialeste, da hvis man sidder med computeren på skødet og hviler håndfladerne imod kanten, så presser man stedet med blæseren ned mod venstre lår og så lukkes der for indsugningen af luft.

 

.

Alt i alt virker Toshiba Protege R700 som er en rigtig velbygget computer. Selvom man ikke kan se magnesiumen i konstruktionen, så R700 ikke tendens til at flekse når man trykker på den, hvilket rigtige mange bærbare gør. Det eneste der rigtig mangler er en form for lys eller baggrundsbelyst tastatur, så man også kan arbejde når der ikke er så meget lys.

andmm
 
Overclocker
Tilføjet:
29-03-2011 14:27:54
Svar/Indlæg:
59/12
Foældet da den ikke har sandy bridge som er klart overlegen på notebook markedet ift. gamle model. (ydelse+især batteri)


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
30-03-2011 14:20:23
Svar/Indlæg:
1235/80
#1
Så er det godt R8xx serien er kommet :)

Undrede mig meget at det netop ikke var en R8xx (tror de kommer til at hedde R830 i europa) som blev anmeldt...... 😕


jappe
 
Erfaren rotte
Tilføjet:
29-04-2011 10:14:06
Svar/Indlæg:
26/2
hvorfor ikke tage billeder selv