TEST: Harman Kardon Soundsticks III 2.1

Lyd d.  12. maj. 2011, skrevet af tatoo1956 4 Kommentarer.  Vist: 39967 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: tatoo1956
Oversættelse: tatoo1956

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Harman Kardon
DK distributør: Harman Kardon

Layout / Design



 

Ovenstående billede af højttalerne, er selvfølgelig et studie-foto.. men viser ganske udmærket hvor smukt de er udført. Når man pakker dem ud og tager dem op af kassen, er den første tanke "ups, nu ikke sætte fedtfingre på dem". Det er umuligt at undgå - og tydeligt at se fedtfingrene på dem. De er lavet af solidt plastagtigt materiale, men materialet ligner uomtvisteligt glas. Jeg har ikke lyst til at tabe dem, på andet, end et gulvtæppe, denne test indeholder ikke en crash-test, så det endelige svar kommer ikke frem - men tab dem nu ikke hvis du køber dem.



Udformningen af både subwoofer og sattelitter er både smuk og funktionel. Der er støbt "luft / lydgange" i begge dele, lyddelen er der tænkt meget over og kombineret fornemt med design-delen. Der er intet skjult i disse klare højttalere, alt kan ses. Synligheden af lodninger, ledninger mm. er ikke noget, som jeg normalt er tilhænger af, men i dette tilfælde er det ligefremt pænt (og sjovt). Eftersom min mentale tilstand er lidt vakkelvorn, så morede jeg mig med at puste cigaretrøg ned i subwooferen, for derefter at se den tømme sig selv for røg, mens man lytter til høj musik. Nok ikke fabrikantens mening med det "luftige" design men en sjov detalje for et legebarn som mig.



Detalje-rigdommen er imponerende, de bittesmå detaljer, som er tilrettet, så det virker forskønnende, er mangfoldige. En lodning er nærmest udført som en del af et kunstværk, der er tænkt på det hele og jeg nyder det.



Man kan se højttalerne arbejde for føden, især under høj lydstyrke. Subwooferen har dog en lille dækplade over ledningsførselen, det giver den "sidste" forskønnelse - og vil man have det hele med, så kan man vende bunden opad, så er det hele synligt.



Oveni kan sattelitterne stå lodret som illustreret nedenfor:



Og de kan tippes efter behag, som nedenfor illustreret:



Harman Kardon har begået en lille genistreg efter min mening, døm selv.

Vi starter testen på næste side:

Peterlh
 
Overclocker
Tilføjet:
12-05-2011 16:08:10
Svar/Indlæg:
449/19
Fin test, jeg synes dog der lige mangler at stå om lytteren føler at man har fået den lydkvalitet man har betalt for, eller om prisen primært skyldes designet.


Rune3400
 
Superbruger
Tilføjet:
13-05-2011 00:01:17
Svar/Indlæg:
48/13
Jeg har lyttet meget til disse højtalere og jeg synes virkeligt ikke de lyder godt. Det skal selvfølgelig ses i forhold til prisen. Men selv her er de stadigvæk middelmåde. Jeg forstår ganske enkelt ikke hvordan man kan kalde deres lyd for "god".


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
13-05-2011 14:27:06
Svar/Indlæg:
1630/101
#1 - som #2 skriver.. og jeg kan godt følge Runes kommentar - jeg var meget i tvivl om lydkvalitetens karakter!! De har en rimelig lyd, grænsende til "god" efter min smag (og efter mange test af div. lydsæt), MEN summa-sumarum må være, at designet er det primære og lyden derefter.

Jeg ville absolut IKKE købe dem KUN efter lydens kvalitet / KUN som højttalere, designet har over halvdelen af "det samlede billede". De er mest bygget til daglig brug på kontoret o.l., ikke til store musikoplevelser eller lignende, efter min mening.


cornerrage
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-05-2011 20:19:29
Svar/Indlæg:
3532/303
Men hvad er forskellen fra den og de to første ?