Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: freak_master

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 310,00
Produkt udlånt af: HIS
DK distributør: Komplett.dk

Test

 

Testbænken Model Hastighed/driver
Processor AMD E-350 APU 1.6Ghz
RAM GeIL 2x2GB PC12800 DDR3
Bundkort ASUS E35M1-M Pro 200Mhz FSB
Grafikkort HIS HD5450 Silence Catalyst 11.6
Sammenligning Onboard AMD HD6310 Catalyst 11.6

Kortet her bliver sat op imod det tidligere testet ASUS Fusion bundkort. Grunden til det er at kortet henvender sig til dette segment. I stedet for at sætte det op imod de store drenge, sammenlignes der med det onboard grafikkort i Fusion.

 

Programmer:
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
3Dmark11
Call of Juarez
Counter-strike: Source
Lightsmark
Unigine heaven
Alien vs. Predator
H.A.W.X 2
Stalker: Call of Pripryat
Windows Media Player

 

Windows Media Player:

     

Her bliver der afspillet en 1920x1080 HD video film, den kendte Big Buck Bunny, i mp4 format. Resultatet ser i gennemsnit ud til faktisk at være det samme. På grund af driveren bliver der kørt flere processerer i baggrunden, men den fysiske hukommelse er blevet mindre, så der er plads til flere ting i baggrunden med HD5450.

 

3Dmark:

I 3Dmark programmerne ser vi at det ikke er det helt vilde vi får ud af et eksternt grafikkort, men vi er jo også i det laveste segment her, og HD5450 er jo også en ældre serie end det onboard HD6310 grafikkort.

 

Call of Juarez:

Her er der godt nok en masse eyecandy sat til, men selvom at vi er nede i den laveste opløsning Call of Juarez kan køre i, så kommer vi slet ikke i nærheden af spilbare FPS, der er dog en forøjelse i forhold til det onboard kort.

 

Counter-Strike: Source:

Det ældre, men stadig flotte spil, counter-strike: source køre platformen her forholdsvis godt. Med alt skruet op på maks klare HD5450 det flot, og uden det vil det ikke være muligt at køre 1024x768 på maks, da mindste FPS bliver hævet nok til at det ikke kommer til at hakke, ihvertfald i den lille stress test der kan tages.

 

Lightsmark:

I lightsmark ses der ikke den helt store forøjelse, men det er nok til at minimums FPS blev hævet en god del i 1600x1200.

 

Unigine Heaven DirectX 10:

Her er vi forholdsvis langt nede i FPS, og der hakkes en hel del igennem hele testen, men testen kan dog alligevel bruges til at se forskel på det onboard grafikkort og HD5450.

 

Unigine Heaven DirectX 11:

Der er understøttelse for DirectX 11 i dette grafikkort, men det kan ikke helt bruges da GPUen ikke rigtig er kraftig nok til at håntere det, men igen kan testen her bruges til at se forskellen på det onboard grafikkort og HD5450.

 

Alien vs Predator:

Alien vs Predator bruger directX 11, og HD5450 synes ikke rigtig at være kraftig nok til at kunne håntere noget som helst der køre directX 11 desværre. Men det er altid noget at det er bedre end det onboard grafikkort.

 

H.A.W.X 2:

I testen her blev der også hakket en del igennem, men her er der også blevet skruet op for grafikken i den lille opløsning. Igen en fin forskel på onboard og HD5450.

 

Stalker: Call of Pripryat:

Her er grafikken blevet sat helt ned, og der leveres næsten spilbare gennemsnits FPS, men ikke helt, og minimums FPS blev også en del lav, så at spille Stalker: Call of Pripryat, selv med det eksterne HD5450 kan man godt droppe.

 

Strømforbrug:

Strømforbruget ser bestemt godt ud, og den ekstra ydelse er helt sikkert værd at betal de sidste watt for. Til at HD5450 yder en del bedre end det onboard grafikkort havde jeg forventet at der ville været hevet en del mere strøm igennem, men det har AMD fået klaret rigtig fint.

 

Temperatur:

Temperatur i idle er faktisk lavere end på Fusion, og i load ser det heller ikke helt skidt ud. Man kunne måske godt have forventet et hedt grafikkort når det er passivt kølet, men HIS køleren her klare jobbet fint. Hertil skal der lige tilføjes at der er aktiv køling på CPUen som jo også indeholder den onboard GPU. Med det eksterne grafikkort her skal man nok overveje en lille blæser i kabinettet for blot at få noget bevægelse i luften, jeg tror godt det kan blive hedt inde i et kompakt kabinet.